Socna

Jaroslav Gaudek

Komentáře 56

Od nejnovějších
  1. Vetřelec: Covenant
    Vetřelec: Covenant (2017)
    6
    Hodně hloupá záležitost a netočit to Ridley tak bych se nebál říci, že parazituje na slavné značce. Ovšem tohle je přece pan Scott osobně. Každý film z vetřelčího univerza kvituji, ale po Alien vs predator(obzvláště dvojka mě budí ze sna ještě teď) a tomhle bych snad nechal vetřelce ve vesmíru. Budu se rouhat, ale po tomhle jsem vzal na milost Prometha, který je sice taky hloupej ale ne tolik.
  2. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    5.5
    ocením snahu o záběry "vykradené" z originální mangy, ale atmosféru to nevidělo ani z rychlíku. absolutně zmatečně a zbytečně překombinovaný děj snažící se o jednoduché vysvětlení - v tom je kouzlo japonského originálu, ani se o nic nesnaží. buď ho vezmete nebo ne, hollywood by měl nechat některé díla spát - ale tak teď můžu snít dál
  3. Vynález
    Vynález (2004)
    8.5
    Uff to je sodovka. film, který na poprvé opravdu dá jenom totální bedna. nestydím se přiznat se k dohledání výborného videa na youtube s grafikou a náčrtky všech cestovatelských záležitostí. A co jsem udělal poté? pustil si film znovu, je to velmi nedoceněná záležitost a to hodnocení na csfd absolutně neodpovídá.
  4. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    8.5
    trefa do černého, velmi civilně pojaté drama o nevšedním dobrodružství během rutinního letu. duchapřítomnost kapitána je příkladná a až dechberoucí. o to je zajímavější pohled za kulisy mediálního obrazu čím si museli oba piloti projít. eastwoodovi a hanksovi bravo a nezapomeňme na eckharta - tradičně výborný.
  5. Spojenci
    Spojenci (2016)
    7.5
    nová Casablanca? ale kdepak, spojenci se o to ani nepokouší, spíše z poza rohu skládají filmové klasice všech klasik velkou poklonu. Osobní problém jsem měl s některými "akčnějšími" pasážemi, kdy jsem si ve tmě sálu říkal "tohle snad opravdu ne". nebudu spoilerovat, ale na realitu se ve filmech hraje málokdy. Po negativech co jsem na film četl jsem předpokládal nudu k uzoufání, která se nedostavila - po celou dobu stopáže dokáží spojenci bez problémů bavit.
  6. La La Land
    La La Land (2016)
    9
    Velmi chytlavé melodie, nádherná výprava a pocta muzikálům když se točili ještě po staru. z kina jsem odcházel naprosto spokojen s pocitem, že tohle chci vidět ještě několikrát a neokouká se to. Příběh je silný až nepříjemně, tohle není film pro samotáře - je až nepříjemně pravdivý. doporučuji všemi deseti.
  7. Deepwater Horizon: Moře v plamenech
    Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016)
    8
    takovýchto filmů jen houšť, katastrofických filmů blížící se realitě je jako šafránu a navíc, když jsou takto povedené. Neslavně známou havárii jsem měl z první ruky, skoro jsem měl pocit že musím ze sálu utéct protože jsem na plošině. nesmí chybět hrdinství a pohled na plápolající americkou vlajku, ale to jsou drobnosti, které tak nějak člověk automaticky musí dostat. škoda megalomanského rozpočtu a tím pádem kasovního průšvihu, ten film si to nezaslouží - doporučuji chytit v kině, doma to bude poloviční.
  8. Mechanik zabiják: Vzkříšení
    Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016)
    4
    ono je to hloupé, ale který stanthamův film není. akční scény nejsou odfláknuté, kouká se na to dobře. akorát jsme mozek odložil vedle na volnou sedačku v kině(kterých bylo mimochodem mnoho) - ale proč ne. Ostatně tvůrci nechtěli chytrý ambiciozní thriller, nýbrž akční pitominu která ve výsledku postrádá jakýkoliv smysl. A to i natočili
  9. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    7.5
    Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší origin od Marvelu. Sázky na magii, mystično a všudypřítomné efektní ohýbání reality vyšla. Alespoň u mne, a dle ohlasů na internetu a dle tržeb soudě nejen u mne. Dr.Strange to nemá jednoduché, nikoliv extrémně oblíbená postava ale Marvel dokázal udělat z nouze ctnost. Příběh je možná banální - ono co bychom chtěli. Jsem arogantní, mám vše o což přijdu - najdu sebe sama a stanu se lepším člověkem je variace na každého superhrdinu. Ale ani to mi nevadilo a asi ani nikdy nebude. Na boj v new yorku budu dlouho vzpomínat a to je to co má pořádný blockbuster mít, scény na které se dá vzpomínat a člověk si je chce pustit znova.
  10. Útěk do divočiny
    Útěk do divočiny (2007)
    8.5
    neuvěřitelně poutavý příběh, který dojímá už ve svém průběhu aby vygradoval v naprosto šílenou depresi. mám tento film velmi rád, předloha je silná, emile hirsch naprosto úžasný. co je možné vše zažít, když člověk hodí za hlavu vše co měl a hledá sebe sama. víc takovýchto filmů
  11. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7.5
    po trailerové kampani jsem byl natěšen až nadmíru. první reakce, recenze a ohlasy mých známých mě dost zchladily. a ono to bylo nakonec dobře, film není vůbec zlý. trpí bohužel tím co BvS a sice že DC se snaží dohnat Marvel na 2,5 hodinách - to je trochu škoda. K dokonalosti by nechybělo moc, jokera je málo(přidat, přidat poněvadž Leto mi sednul). některé postavy jsou přicmrndávači willa a margot, ale na ty je zaměřena hlavní pozornost. s odstoupem si říkám, že to není vůbec špatné a chtěl bych se na to podívat znovu
  12. Star Trek: Do temnoty
    Star Trek: Do temnoty (2013)
    8
    možná budu proti proudu(i když jak koukám na hodnocení tak nikoliv) ale já odcházel nadšen, a rozhodně spokojenější než po dvojce. v podstatě se jedná o super nabušenou epizodu seriálu. záporák je zase slabší - což je u star treků a v podstatě všech filmů v poslední době mínus ale nahrazuje to hravý scénář, skvělé dialogy a super akce. chci hned další díl, jen se obávám aby to kvůli slabším ohlasům kritiků a tržbám nestopli.
  13. V srdci moře
    V srdci moře (2015)
    7.5
    dobře vystavěné drama, postavy se mají kam ubírat a hlavně je to uvěřitelné. zamrzí v tuto chvíli trošku slabší triky, které na autentičnosti lovu dost ubírají. ale thor, eh pardon první důstojník je skvěle zahraná figura a pohádka o bílé velrybě a napraveném frackovi je dokonána. ztroskotání na moři bych zažít nechtěl, už jenom kvůli nedostatku restaurací poblíž :)
  14. Špión
    Špión (2015)
    6
    Jude Law za jedna, Jason Stantham za jedna s hvězdou. a to v podstatě stačilo, zábava která ubíhá. některé vtipy jsou teda až mírně retardované ale ve výsledku to na mne nechalo pozitivní dojem a to jsem k filmu, kde je hlavní postavou ta cáklá kuchařka z gilmorek přistupoval dosti skepticky. ale co, přiznám to - bavil jsem se i smál a některé scény jsem si pustil i vícekrát. snad nejsem latentní homosexuál, ale nejvíce mě pobavila scéna s fotoaparátem
  15. Hardcore Henry
    Hardcore Henry (2015)
    8.5
    z mého pohledu naprosto vynikající, je to spíše jako by člověk hrál hru než cokoliv jiného. čili to je zážitek na jeden film, na tomhle se nedá postavit dlouhodobější série - a o to tady šlo, v podstatě o splněný sen tvůrců tohle dostat na velké plátno. Akčními nápady se nešetří a přál bych si od nich vidět "normální" film. co pro mne bylo trošku moc byl ten padouch s psychokinetickými schopnostmi - ale to je detail. Henry mi to vynahradil brutalitou :)
  16. Kosti a skalp
    Kosti a skalp (2015)
    8.5
    jsem naprosto unesen. tempo filmu je až neuvěřitelně vleklé a přesto jsem se nepřistihl, že bych se byť jen mrknul na hodinky. masakroidních posledních dvacet minut si užije každý trošku zvrácenější divák. pro mne je tato představa divokého západu mnohem reálnější než vinetou :), okay to asi pro všechny. když člověk vidí ve westernech indiány tak je má za neškodné trouby co jenom křičí a jezdí na neosedlaných koních - ale sakra nebezpeční soupeři to byli, až za hrob.
  17. Legendy z Dogtownu
    Legendy z Dogtownu (2005)
    7.5
    jak nemám tuto komunitu nikterak v lásce tak film o "dřevních" doba skateboardingu mi učaroval. Film nám tedy až příliš polopaticky předkládá jak je ten svět businesu špatný a intrikářský a že zůstat volnomyšlenkářem se mnohdy vyplácí nechť kdo je svobodný je bohatý :) ale film mě donutil si vyhledat pár informací a už to značí, že ve mě něco zanechal.
  18. Terminátor
    Terminátor (1984)
    9
    ani zub času neublížil této sci-fi klasice. Arnold v maximální formě a v záporné roli !! ano, triky jsou v té době již archaické - ale v té době maximální špička. navíc poctivě dělaná, s tím už by se v dnešní době nikdo neobtěžoval. Cameronovi se podařilo vytvořit něco v co ani nedoufal a hlavně kolik je filmů, kdy se všichni přou zda je lepší jednička nebo dvojka? :)
  19. Čarodějnice
    Čarodějnice (2015)
    8.5
    a jak to jde i bez lekaček a příšer. opravdu nepříjemná atmosféra, která by se dala krájet. Ideální je na film jít a vůbec netušit, pak si ho užijete ještě více. Ne na všechny to mělo podobný vliv jako na mne, v sále se občas lidé i smáli. Sice nechápu proč, co mi vlastně vadilo byl ten doslovný konec jelikož bez něj bych měl v hlavě guláš a přemýšlel jak to co kdo a jak to vše vlastně bylo. za mne z posledních "hororů nehororů" pecka
  20. Terminator Genisys
    Terminator Genisys (2015)
    5.5
    pro mne slabé a v podstatě zadupání značky do země, už čtyřka pro mne byla na hraně - takový akčňák parazitující na terminátořím vesmíru. a tohle je už přes čáru, film jsem viděl 2x ale stejně se v něm ztrácím a ke svému překvapení se v něm ani orientovat nechci. nevím jestli bude série pokračovat, ale pokud jo a tak doufám že jinak.
  21. Rapeří z Comptonu
    Rapeří z Comptonu (2015)
    7.5
    rap moc nemusím, ale toto dílo mě chytlo od začátku a už nepustilo. krásně reálný pohled na to jak to bylo a jak ta doba vlastně byla divoká a neurovnaná. praktiky afroameričanů i v bussinesu jsou velmi neotřelé a gangstastyle prostupuje i do jednání když o něco jde. scény, kdy icecube rozmlátí kancelář zástupce hudebního vydavatelství aby z něj dostal peníze je k neuvěření.
  22. Zpráva o Europě
    Zpráva o Europě (2013)
    7.5
    pro mne báječné překvapení, o téhle scifárně jsem neslyšel ani písmenko a náhodou se o ní dočetl v diskuzi na netu. Sice už se mi zajídá formát found footage(ono komu taky ne), ale zde jsem tento drobný neduh odpustil. přesto, že se zdánlivě nic neděje jsem byl napnutý až do úplného závěru a chtěl hrozně moc vědět co, že se to na europě děje a co skrývá její tajemný povrch. Vlastně jsem na závěr zklamán, že to odhaleno bylo..jsem asi podivín :)
  23. Spotlight
    Spotlight (2015)
    9.5
    dokonalost převedená na filmové plátno, nepříjemná kauza ještě s nepříjemnějšími okolnostmi za kterých k nim docházelo. Tohle je povinnost každého filmového fanjšmekra, zahrané i natočené to je opravdu parádně. Oskar šel správně a to mi loňský rok přišel dost nabitý.
  24. Predátor
    Predátor (1987)
    9
    děkuji kinoboxu a distribuční společnosti možnost vidět tento skvost na velkém plátně. užil jsem si to maximálně, jediné co mi kazilo trošku zážitek z toho sci-fi akčního fláku byl fakt, že jsem vlastně nikdy neviděl původní znění s titulky a tak mě některé hlášky napsány jinak až iritovaly. přemýšlel jsem jak by tento film uspěl u člověka co ho nikdy neviděl. Ale pro znalé je to pošušňání.
  25. Scary Movie 5
    Scary Movie 5 (2013)
    1.5
    já jsem se snažil, opravdu snažil ale tohle se nedá. on humor téhle série byl dycky hloupatej, ale v prvních částech série to nebylo tak markantní jako nyní. tohle je totálně vyčpělé nic parodující trháky posledních let a to ještě ne moc úspěšně. Doufám, že to je poslední díl...ono mě teda nic nedonutí koukat na další i kdyby byl.
  26. V hlavě
    V hlavě (2015)
    8
    pro mne velké překvapení na poli animáků, čekal jsem rozjuchanou zábavu pro caparty a dostal promyšlený film s velmi originálním motivem. Pixar ve staré formě než se vrhnul na nesmyslná pokračování
  27. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    8
    ale ano, není to vůbec špatné. sice můžeme namítat, že je to již viděné oděné do moderního hávu. ale o to asi i abramsovi a disneymu šlo. nějaký restart/reboot této věhlasné značky a továrny na prachy. Loď jede dál a já se vezu za ní, návrat do předaleké galaxie se povedl. Ne, že ne - a nemusíte být extra bašťoun starých epizod, tohle vtáhne i nepolíbené.
  28. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    4.5
    1. děkuji Kinoboxu za možnost vidět B v S. a teď k dojmům: já se v tom ztrácel a to není v podstatě v čem. Programátorské peklo bojových scén mi přišlo až nechtěně směšné, příběh byl pro mne podivně uchopen a motivace se mi hledali taky těžko. věřím, že pro fanoušky(ale v tuto chvíli hardcore) to je splněný sen, ale pro běžného diváka smrt a pro mne jako občasného čtenáře comicsů promarněná šance. snaha udělat něco epického o čem se bude vyprávět napříč spektrem fanoušků je očividná, ale vylezlo cosi co se těžko pojmenovává. Zmatené? ano zcela jednoznačně. Ono popadnout co nejvíce cool momentů a všechny postavy s JL a narvat je i do jednoho filmu i na velkorysé stopáži se neukázalo jako dobrá volba. nebo se nabízí jednodušší vysvětlení a to, že je to prostě blbě natočené :)
  29. Mimoni
    Mimoni (2015)
    5
    tak pro děti super, jsou barevní dělají zvuky. Jen jsem se nemohl zbavit dojmu, že do "modernějších" animáků(čti zábava pro celou rodinu, včetně dospělých členů) tomu chybí hodně. Ne, že bych se nad těma podivínama nezasmál, to bych lhal. ale já, padouch si s radostí pustím několikrát, toto stačilo jednou.
  30. Birdman
    Birdman (2014)
    7.5
    netradiční pohled do zákulísí jak to vlastně doopravdy je. Nadělo se kolem filmu zbytečně humbuku, nelze říci že to je špatné ale pro mne nafouknutá bublina.
  31. Whiplash
    Whiplash (2014)
    9
    neuvěřitelně sugestivní záležitost, věřil jsem to všem od začátku do konce. pro mne obrovský zážitek, který až mrazí.
  32. Rudý kapitán
    Rudý kapitán (2016)
    6
    Včera viděno v předpremiéře v premiere cinemas, ze začátku zmatky kdy jsme nebyli vpuštěni do sálu z důvodu absence guest listu od kinoboxu. Nakonec nás vpustili všechny i bez něj. Přesto kinoboxu děkuji za možnost film vidět. Není to uplně špatné, ale bohužel ve chvílích kdy dojde na akčnější schéma je vidět, že tohle ne uplně v našich končinách zvládáme. Držet se tvůrci čistě detektivní linie s rozplétáním spletitého bludiště konspirace a špionáže bylo by asi lépe. Tradiční problém trefit se hercům do úst s jiným hlasem, děj se odehrává v Bratislavě přesto všichni mluví česky až na jednu postavu. Neviděl bych problém v namíchání jazyků už jenom z toho důvodu v jaké době se film odehrává. Palec nahoru za úvodní titulky a palec dolů děvčeti v řadě za mnou, které místo aby sledovalo film se neustále svého chlapce ptalo kdo je kdo a co dělá.
  33. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    já musím sehnat tu knihu, tohle je velmi neotřelé a zábavné až smrtelně. Matt je sympatický a to jsem ho nikdy moc nemusel(ač jeho kvality uznávám). A to, že si někteří lidé mysleli že to je podle skutečné události je nesporný klad :)
  34. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8.5
    Deadpool je složitý hrdina, jeho humor buď sedí nebo nesedí. Není to nikterak inteligentní zábava, ale na druhou stranu - jak velké procento blockbusterů toto nabídne. Deadpool nesmí zavřít ústa, jinak se dostaví krapet nuda a časem se to prostě a jednoduše okouká. Já tleskám za odvahu jít comicsovkou proti proudu, snad bude dvojka podobně povedená.
  35. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    7
    zbytečně dlouhé dokázal bych si představit kratší stopáž, syrové až na dřeň a Leo se snaží co mu síly stačí(ano, nakonec to vyšlo). Nádherné nestříhané záběry na přírodu, která opravdu stojí za to. Film stojí za to vidět, ale nemám touhu vidět ho znovu a to u takovéhoto spektáklu je vada na kráse.
  36. Smrtonosná zbraň 2
    Smrtonosná zbraň 2 (1989)
    9
    posun více ke komedii, ale ještě s vážnou tváří na rozdíl od následujících dílů. Pořád je to správnej buddy movie a akčňák z dob, kdy ještě chlapi měli koule a dokázali to prodat jen pohledem
  37. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    9.5
    Vaughn je prostě jinde než většina komiksových režisérů. Jeho politická nekorektnost je neokoukatelná, nebojí se jít proti proudu a provokovat napříč spektrem diváctva. Kingsman je skvělý zážitek, který není jenom na jedno shlédnutí, ale stane se pravidelným filmem na večer. Stojí opravdu za to.
  38. Tajemství hradu v Karpatech
    Tajemství hradu v Karpatech (1981)
    9.5
    hlášky z českých filmů přešly postupně do běžné mluvy, ať se jedná o citování cimmermanů nebo filmů z této stáje. Tajemný hrad v karpatech je srdcovka, ve které při každé projekci najdu něco nového co zaručeně pobaví.
  39. Avengers
    Avengers (2012)
    8
    rozjuchaná marvelovská taškařice na téma "jsme tak jiní a přesto svět zachráníme spolu". Funguje to napříč spektrem divákům v podstatě stejně, zábava která nenudí ani na minutu. Je vidět, že whedon má tématiku avengers v malíku(ještě aby neměl, ví přesně kdy uvolnit atmosféru vtípkem, kdy zahrát na akční strunu tak aby to nepůsobilo uměle našroubovaně. Zkrátka a jednoduše skvělý blockbuster.