Kingsman: Tajná služba

83%
Kingsman: Tajná služba
Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy“ Price, který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart, který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine, miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle, inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (Cinemart)



Recenze: Kingsman: Tajná služba

Kinobox.cz
100%

Kingsman: Tajná služba mi udělal obrovskou radost a doufám, že se dočká obrovského úspěchu a budou následovat ještě megalomanštější pokračování. A především doufám, že je bude opět natáčet Vaughn osobně.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Kingsman mi dal vzpomenout na staré bondovky plné ruzných hračiček a vychytávek. Já jsem nadmíru spokojen,protože takový nářez jsem opravdu nečekal. Scéna v kostele je vůbec ta nejlepší z celého filmu. Matthew Vaughn je obrovský talent s vynikajícím smyslem pro humor,který dokázal výborně přenést i do filmu.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Kingsman opravdu pobavil. Skvělá akce, příběh slušný. Ve filmu je spousta nenásilného humoru a ani komicky vybuchující hlavy ke konci filmu mě vůbec nepohoršily. Nejsem příznivcem laciného cirkusového humoru, tady to prostě sedlo. Velké mínus má pro mě konec. Samé odpočítávání a záchrana v poslední vteřině. Začínám být alergickýž na scény, kde padouch spouští nesmyslné odpočítávání do spuštění čehokoliv.. Proto dávám "jen" 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Špionážní organizace rekrutuje nekvalifikovaného, avšak velice slibného pouličního mladíka do vzdělávacího a výcvikového programu, jehož vlivem se stane neocenitelným agentem. Jak je dle úspěšnosti tohoto snímku vidět, špionážním komediím ještě stále není všem dnům konec. Dějově jde o nelehký výcvik, což je skutečně poměrně známý motiv absolutně ničím nevyčnívající. Jako obvykle se použila spousta známých motivů, takže se v podstatě jedná o mix všeho možného i nemožného v záměru diváka dobře naladit a patřičnou fantazií sobě vlastní pobavit. Zábavný potenciál slouží jako mechanismus ve spojení akčních sekvencí, humoru a soundtracku pro zábavnost hlavně svým smyslem pro ironii. Snímek na základě komiksu se všemi rysy JB (James Bond, Jason Bourne, Jack Bauer) s patřičnou fungující grácií vyšel. Těšme se na volné pokračování.


Dodatečné informace

Původní název:
Kingsman: The Secret Service (více)
  • USA Kingsman: Tajná služba
  • USA Kingsman: The Secret Service
Premiéra v ČR:
19. 2. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Čeština:
Kingsman: Tajná služba je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Kingsman: Tajná služba


Podobné


Powered byJustWatch