Fallout ve sledovanosti porazil všechny krom Prstenů moci. Na počet fanoušků jistě vítězí

Fallout ve sledovanosti porazil všechny krom Prstenů moci. Na počet fanoušků jistě vítězí
Fallout | Amazon Prime Video
Amazon hlásí, že dva týdny od premiéry si Fallout připsal 65 milionů zhlédnutí. To je skvělý výsledek a druhé místo v rámci této platformy. Předložené číslo však nemůžeme pokládat vedle úspěchů jiných streamovacích služeb, Amazon totiž odmítá zveřejnit metriky a kritéria svého ratingu. Je běžné, že VOD platformy mlží, jak jen to jde, aby mohly vykázat co největší úspěch a Amazon v tom zachází dál než mnozí jiní. Jedná se o počet lidí, kteří zhlédli alespoň jednu epizodu? Pět minut? Lidí, kteří na seriál jednou klikli a okamžitě odešli? Nevíme. Nezbývá tedy nic jiného než srovnávat s dalšími produkty Amazonu hodnocenými na stejné škále.
Fallout
Fallout
  • Amazon Prime Video
89%
Víme alespoň, že 60 % publika pochází z domácích Spojených států s dalšími silnými základnami ve Francii, Britátii a Brazílii. Jedná se o obzvlášť silný brand v demografii 18–34 let, kde Fallout nemá konkurenci. To není zvlášť překvapivé vzhledem k tomu, že starší Gen Z a mladší mileniálové spadají věkově do dospívání během mainstreamového boomu videoherní série následujícímu třetí díl.
Fallout: finální trailer | Amazon Prime Video
Jaký titul Fallout nepřekonal? Jsou to kontroverzní Prsteny moci. Nutno však dodat, že tento seriál měl nejspíš výhodu vzhledem k tomu, že se epizody dočkaly premiéry s klasickými týdenními rozestupy, což nejspíš pomohlo v střádání čísel. U Prstenů moci externí zdroje potvrdily, že premiéra vykázala úctyhodných 25 milionů zhlédnutí, seriál ale dokončilo jen 37 % amerických a 45 % mezinárodních diváků, což bylo svého času reportováno naopak jako selhání. Dohromady jde však o vyšší číslo, než jejž za stejnou dobu dosáhl Fallout.
Jedním si ale můžeme být jistí – Fallout možná nepřekonal Prsteny moci co do premiérových čísel, jistě však co do nadšení. Ačkoliv se jde pokusu o návrat do Středozemně mírně zastat proti těm nejhlasitějším a nejtoxičtějším odpůrcům, rozhodně nešlo o mistrovské dílo dosahující kvality Jacksonových adaptací. Bohužel s čímkoliv menším by se veřejnost nespokojila. Nízká očekávání obklopující Fallout možná v tomhle ohledu pomohla – dojem mohl jít jen nahoru. A také šel.
Fallout mohl být těžko lepší. Nukleární retro se zuby nehty drží herní předlohy a dobře dělá
Recenze11. 4. 2024
Fallout mohl být těžko lepší. Nukleární retro se zuby nehty drží herní předlohy a dobře dělá
Prsteny moci odpremiérují druhou řadu již někdy během tohoto roku. Kdo na ni ale doopravdy čeká? Většina publika byla rozumně spokojená kdesi uprostřed škály a v mírném nadprůměru, ale hlasitý antifandom nemohli vyvážit neexistující nadšenci. Diskuzi o seriálu tedy pohltili ti, kteří si na něm primárně vybíjeli vztek. Stalo se vysilujícím Prstenům věnovat jakoukoliv pozornost vzhledem k tomu, jak strašně blbá nálada je obklopila. Zdá se ale, že pro Amazon jde skoro o věc cti.
Fallout
Fallout
Fallout
Fallout
Fallout
Oproti tomu čekat na Fallout bude jedna radost. Tady se ale vyplatí varování: Vzpomínáte, jak se Jonathanu Nolanovi po skvělé první sérii rozpadl pod rukama Westworld, když mu najednou stouplo sebevědomí a měl volnou ruku? Snad se z tohohle fiaska poučil.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Amazon Prime.
Zdroj: Amazon Prime, Variety, ScreenRant, Kinobox