Pán prstenů: Společenstvo prstenu

91%
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Hlavním hrdinou je hobit Frodo Pytlík, který se ve své vlastní domovině zvané Středozemě dostal do samotného centra bitvy mytických proporcí. Bude muset během svého putování prokázat, že moc přátelství a individuální odvahy dokáže úspěšně čelit i těm nejničivějším silám temnoty. Frodova dobrodružství odstartuje dar jeho příbuzného Bilba. Od něj získá magický prsten, který Froda postaví do soboje se silami zla reprezentovanými krutovládcem Sauronem. Ten touží za každou cenu získat prsten, protože je pro něj zdrojem neomezené moci, jedině s jeho pomocí se mu může podařit zotročit lid Středozemě a stát se jeho neomezeným pánem. Ve snaze čelit Sauronovým temným plánům, se musí Frodo spojit se několika dalšími bytostmi. Vytvoří s nimi takzvané Společenstvo složené z jeho přátel, čaroděje, elfa, trpaslíka a dalších pomocníků, se kterými se vydá na cestu na jejímž konci doufají, že se jim podaří prsten jednou provždy zničit. Jejich cesta však prokáže, že nejenom magické prsteny, ale také sounáležitost všech živých bytostí mohou dokázat netušené věci. Musí však čelit nejen nebezpečím, která na ně číhají na územích ovládaných Sauronem, ale i rozkladné moci samotného prstenu.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
10
Pán Prstenů : Společenstvo prstenů se už na vždy zapíše tučným písmem do srdcí všech fanoušků fantasy. Jackson stvořil něco neuvěřitelného a dech beroucího za což mu děkuju. Tahle trilogie patří vůbec k těm nejlepším filmům co kdy vznikly. No a tenhle první díl,tenhle úvod do trilogie to je opravdové pošušňáníčko. Jackson měl šťastnou ruku ať už se týkala castingu,výběru lokací,nebo maskéru. Prostě všechno je prvotřídní. Příběh je úžasný a 3 hodiny jsou v tomto případě krátká doba,protože člověk by si přál v tomhle světě trávit každou volnou chvilku.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Co říci. Pro mě nejhorší z celé trilogie a to snad jen pro pozvolný a místy nudný začátek, kdy Gandalf přijíždí .. ohňostroje, kouření listí a slavnost Hobbitů.. to je pro mě půlhodina nudy. Jinak samozřejmě skvělý film. který nenápadně uvádí celý příběh a ke konci už je pořádně rozjetý. 90%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
10
LOTR neztratil ani za deset let nic na své síle. Provází mě od začátku mého zájmu o filmy a postupně ho vnímám stále do větší hloubky a uvědomuju si, jaký kolos zvládnul Jackson rozpohybovat, aniž by ztratil duši. Právě to, jak tento velkolepý umělý mýtus JRR Tolkiena ožívá obohacený dětsky upřímným Jacksonovým srdcem, je to nejlepší. Až se člověk necítí divně psát tak teatrální komentáře.


Dodatečné informace

Původní název:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
  • Pán prstenů: Společenstvo prstenu
  • Nový Zéland The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
  • Nový Zéland Der Herr der Ringe - Die Gefährten
  • Nový Zéland Il signore degli anelli - La compagnia dell'anello
  • Nový Zéland Le seigneur des anneaux - La communauté de l'anneau
  • Nový Zéland Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
Premiéra v ČR:
10. 1. 2002
Země původu:
Nový Zéland, USA, Nový Zéland
Čeština:
Pán prstenů: Společenstvo prstenu je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Pán prstenů: Společenstvo prstenu


Podobné


Powered byJustWatch