Pokračování 28 dní poté nabírá hvězdné obsazení. V zombie hororu zazáří možný Bond i Voldemort

Pokračování 28 dní poté nabírá hvězdné obsazení. V zombie hororu zazáří možný Bond i Voldemort
28 dní poté | 20th Century Fox
28 dní poté se svého času setkalo s výrazným kritickým i kasovním úspěchem, a tak o pět let později vzniklo pokračování 28 týdnů poté, na něž Boyle a jeho tehdejší scenárista Alex Garland dohlíželi z producentské stoličky. Ten se sice kvalitám jedničky nevyrovnal, o zklamání však nešlo. Boyle s Garlandem následně hovořili o třetím dílu s nepřekvapivým názvem 28 měsíců poté, k jeho realizaci však nikdy nedošlo.
28 dní poté
28 dní poté
  • Google Play
71%
Počátkem letošního roku se Boyle opět přihlásil o slovo a zdá se, že se rozhodl původní myšlenku posunout ještě o kus dál. Měsíce se tedy přeskočí a rovnou dojde na roky – skutečně chystaný snímek se má totiž jmenovat 28 let poté (28 Years Later) a podle webu The Hollywood Reporter by se mělo jednat o první díl plánované trilogie. Ke všem třem dílům píše scénáře Garland a Boyle usedne na režijní stoličku zřejmě jen u prvního filmu. Na režii toho druhého už je zřejmě domluvena Nia DaCosta (Candyman, Marvels), o třetím se zatím nemluví. Distribuce se má ujmout společnost Sony.
Čerstvou novinkou je podle webu Deadline obsazení, které se pyšní hned několika zvučnými jmény. V postapokalyptickém hororu by totiž měli zářit Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer a Ralph Fiennes. O prvním jmenovaném se poslední dobou hovořilo jako o novém Jamesi Bondovi a ačkoli se tyto spekulace zatím nepotvrdily, Taylor-Johnson má v současném Hollywoodu silnou pozici; brzy jej navíc budeme moci vidět v akční komedii Kaskadér.
Bullet Train
Aaron Taylor-Johnson
Poslední souboj
Poslední souboj
Anya Taylor - Joy, Ralph Fiennes
Comer na sebe zatím nejvýrazněji upozornila hlavní ženskou rolí v Posledním souboji Ridleyho Scotta či komedii Free Guy s Ryanem Reynoldsem, zanedlouho se objeví i po boku Austina Butlera či Toma Hardyho v očekávané kriminálce Motorkáři. A hereckého matadora a dvojnásobného nominanta na Oscara Ralpha Fiennese snad není třeba představovat. Naposledy jsme jej mohli vidět v satiře Menu či akční komedii Kingsman: První mise.
O tom, kam by se měl ubírat příběh těchto pokračování a zdali dodrží žánrové zařazení dosavadních filmů, zatím nepadlo ani slovo. Stejně tak není jasné, jestli se vrátí Cillian Murphy, který hrál hlavní roli v prvním filmu, ale po zisku Oscara za Oppenheimera je momentálně jedním z nejžádanějších herců Hollywoodu. Příznivci děsivých vizí budoucnosti se však v každém případě mají na co těšit.
Zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejlepších hororů.
Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter