Profilový obrázek

xxmartinxx

Martin Svoboda
22 265
5. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Maestro
    Maestro (2023)
    5
    Strnulá křeč. Maškarní plná nepřesvědčivých prostetik, falešných přízvuků a neorganické imitace klasického Holylwoodu. Exhibice člověka, který chce zoufale uznání a respekt, ale není maestro a podle tohohle filmu si ani neumí doopravdy představit, jaké to je jím být. Tedy nad rámec dalšího příběhu o ztrápeném géniovi, jehož morální transgrese je třeba tolerovat, protože to v jádru nemyslí špatně a je zmítán svými múzami.
    ONEMANSHOW: The Movie
    ONEMANSHOW: The Movie (2023)
    3
    Kazma skutečně přepsal dějiny. Natočil nejfádnější film všech dob. Nejvíc fascinující na tom je, jak moc se to vyhýbá jakékoliv lidskosti a zranitelnosti - na cokoliv se dá říct, že to je parodie, nadsázka, satira. Film, který si ani není schopný sám za sebou stát. Prostě celovečerní reklama na Kazmu. Film pro ty, kteří se na chodníku zastaví u cizího luxusního auta, udělají si s ním selfie a postují ji na Facebook. Není to absolutní katastrofa - Kazma se obklopil schopnými lidmi, kteří ví, jak stlouct dohromady film. jediní problém tedy je, že to o ničem není.
    Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    7
    Upřímně už to na mě bylo poslední dva díly trochu úmorné, ale "první desítka" mě zvládla udržet po celých 141 minut, řetěz začal padat až v poslední třetině. Ději prospívá, že se soustředí na Diesela, takže výsledek nepůsobí tak zahlceně. Je to přesně tím, čím to chce být, a já to respektuju.
    Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    6
    Dvě a půl hodiny brečení, kde jediná postava, kterou něco váže k záporákovi, leží v komatu, a ostatní jen běhají z místa na místo, aby získali McGuffin. Příběh jen opakuje předchozí motivy a nikam je neposouvá (Rocketova série flashbacků, která sentimentálně a nekonečně dlouze doslovně přehrává původ traumat, který přitom dávno známe, je nesnesitelná). Vůbec to nedrží pohromadě. Vtipy taky výhradně recyklované a film je tak posedlý svým sebedojímáním, že v něm humorné vsuvky beztak působí jako pěst na oko. I ta šestka je milost, upřímně řečeno.
    Bastardi 2
    Bastardi 2 (2011)
    0
    Bastardi jsou naprosto fascinující dramatizací fráze "nejsem rasista, ale", kdy Magnusel začal od druhého dílu kupit argumenty. Nicméně ne argumenty o nějaké složité společenské problematice, ale argumenty pro oprávněnost natočení tak nenávistného a ublíženeckého filmu, jakým byli první Bastardi. Magnusek je jeden z největších ubožáků české kulturní scény a tohle je svět, který si tvoří, aby si mohl připadat důležitě a užitečně. Chce být hrdinou a mučedníkem, ale jediný způsob, jak si to představuje, je prostřednictvím šikanování (a zabíjení?!) nevychovaných dětí.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci