Články

Seriály

  1. Douglasův návrat na vrchol? Herecká legenda se představuje v traileru historického spektáklu
    Seriály17. 3. 2024
    Douglasův návrat na vrchol? Herecká legenda se představuje v traileru historického spektáklu

    Michael Douglas patří mezi největší herecké veterány v Hollywoodu. V posledních letech si však ve filmovém rybníčku jen bez větší námahy vydělával na důchod v komiksové sérii o Ant-Manovi a jeho povedenou komediální kreaci v seriálu Kominského metoda (The Kominsky Method) bohužel příliš lidí nevidělo. Již brzy ale bude mít po dlouhé době znovu příležitost herecky zazářit. A to rovnou coby jedna z největších osobností americké historie Benjamin Franklin.

  2. Vadí vám chystaný seriál o Harrym Potterovi? „Dospějte,“ vzkazuje herečka z původních filmů
    Seriály11. 3. 2024
    Vadí vám chystaný seriál o Harrym Potterovi? „Dospějte,“ vzkazuje herečka z původních filmů

    Těžko tomu věřit, ale už za dva roky HBO uvede první sezónu samostatné seriálové adaptace sedmi ikonických knih J. K. Rowling o kouzelnickém a mudlovském světě, jichž se dodnes prodalo přes 600 milionů. Harry Potter zavítá na televizní obrazovky pro novou nejmenší generaci navzdory tomu, že filmová sága skončila teprve roku 2011. Poté, co vydělala skoro osm miliard dolarů z osmi filmů, jimiž měnící se tvůrci pokryli komplexní děj a ještě rozsáhlejší svět knižních předloh s různou úspěšností. Mnohem delší seriál o sedmi řadách bude mít lepší výchozí pozici, jenže masa lidí podporující filmy či původně obsazené herce a herečky se proti projektu vášnivě vymezuje už nyní. „Vždyť je to pro děti,“ krotí emoce herečka Miriam Margolyes, která ve filmech ztvárnila učitelku bylinkářství Pomonu Prýtovou.

  3. Po Hojerovi dorazí Studna. Režisérka Smyslu pro tumor natáčí jeden z nejděsivějších kriminálních případů
    Seriály10. 3. 2024
    Po Hojerovi dorazí Studna. Režisérka Smyslu pro tumor natáčí jeden z nejděsivějších kriminálních případů

    Dramedie Smysl pro tumor se stala jedním z největších tuzemských seriálových hitů poslední doby, u něhož se diváci dojímali i bavili zároveň. Jeho režisérka, zkušená Tereza Kopáčová, už ovšem pracuje na novém seriálovém projektu, který bude jistě budit hodně pozornosti. Stejně jako úspěšná minisérie Metoda Markovič: Hojer totiž bude pojednávat o jednom z nechvalně proslulých kriminálních případů československých dějin.

  4. Sci-fi událost roku? Seriál od tvůrců Hry o trůny láká na mimozemskou invazi a jiné světy
    Seriály9. 3. 2024
    Sci-fi událost roku? Seriál od tvůrců Hry o trůny láká na mimozemskou invazi a jiné světy

    Zatímco únor se nesl na Netflixu ve znamení velkolepé seriálové fantasy Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender), v březnu se pro změnu ponese na vlnách velmi ambiciózní sci-fi. Tvůrci Hry o trůny (Game of Thrones) David Benioff a D. B. Weiss se 21. března vrátí na seriálovou scénu adaptací oceňovaného románu Problém tří těles (3 Body Problem), který slibuje mnohovrstevnatou žánrovou podívanou. I po finální ukázce však stále nabízí více otázek než odpovědí.

  5. Hojerem ani spartakiádním vrahem Metoda Markovič neskončí. Tvůrce prozradil, kolik řad má v plánu
    Seriály8. 3. 2024
    Hojerem ani spartakiádním vrahem Metoda Markovič neskončí. Tvůrce prozradil, kolik řad má v plánu

    Na streamovací službě Voyo sbírá velmi nadšené ohlasy kriminální série Metoda Markovič: Hojer, která se minulý týden dočkala svého finále. Mnohými kritiky i diváky je považována nejen za dosud nejlepší originální počin této platformy, ale také za jednu z nejlepších tuzemských kriminálek posledních let. Není žádným překvapením, že tvůrci již pracují na druhé řadě, jež bude pojednávat o spartakiádním vrahovi. Scenárista Jaroslav Hruška ovšem ani zde nechce skončit.

  6. Colin Farrell válí jako detektiv Sugar. Skvělý trailer láká na kriminálku ze staré školy
    Seriály8. 3. 2024
    Colin Farrell válí jako detektiv Sugar. Skvělý trailer láká na kriminálku ze staré školy

    V časech, kdy se tvůrci kriminálek snaží o přehnanou originalitu a chtějí příběh osvěžit rádoby svěžími nápady či přepálenými zvraty a např. ve čtvrtém Temném případu (True Detective) až přehnaně sází na nadpřirozeno, je vždycky hezké, když se objeví detektivka, která spoléhá na prověřené propriety a nechá vzpomenout na klasiky žánru. A přesně takový by mohl být nový seriál Sugar s hvězdným Colinem Farrellem v hlavní roli.

  7. Seriálový Fallout láká na postapokalyptický nářez roku. Velkolepá ukázka nadchne nejen herní fandy
    Seriály7. 3. 2024
    Seriálový Fallout láká na postapokalyptický nářez roku. Velkolepá ukázka nadchne nejen herní fandy

    Už 11. dubna dorazí na streamovací službu Amazon Prime Video jeden z nejočekávanějších seriálů tohoto roku, adaptace videoherní legendy Fallout. Tato značka patří mezi nejmilovanější herní série vůbec, na níž fanoušci nedají dopustit, a bylo jasné, že hraná verze to bude mít u diváků hodně těžké. Dosavadní upoutávky ale zatím všechnu skepsi zahání, a naopak Fallout katapultují mezi nejepičtější seriály tohoto roku.

  8. Nejlepší a nejsledovanější. Historický Šógun boří rekordy a je globálním megahitem
    Seriály7. 3. 2024
    Nejlepší a nejsledovanější. Historický Šógun boří rekordy a je globálním megahitem

    Když v USA sesadíte z trůnu nejsledovanějšího pořadu pro dospělé reality-show ze života Kim Kardashian a její rodiny, máte v rukávu hodně vlivné eso. Velkolepá série Šógun (Shōgun) z období feudálního Japonska má venku tři epizody z celkových deseti, které u nás exkluzivně vydává služba Disney+. Produkce společnosti FX zaznamenala v prvních šesti dnech devět milionů zhlédnutí a přeskočila druhou řadu Medvěda (The Bear) jako její nejúspěšnější premiéru. Klan Kardashians se zase musel sklonit v kategorii nejlepší globální premiéra pro Disney General Entertainment.

  9. V Rusku neunikne domácímu vězení ani Obi-Wan Kenobi. Seriál láká na hvězdu i pestrou Moskvu
    Seriály7. 3. 2024
    V Rusku neunikne domácímu vězení ani Obi-Wan Kenobi. Seriál láká na hvězdu i pestrou Moskvu

    Už brzy se dočkáme osmidílného seriálu Gentleman v Moskvě (A Gentleman in Moscow) z jedné značně pohnuté doby. Konkrétně se ocitneme v roce 1917, kdy započala bolševická revoluce. Ruský hrabě Alexander Rostov se kvůli svému aristokratickému původu ocitá v nezáviděníhodné situaci. K moci se deroucí bolševici jej však nepopraví, nýbrž jej uvrhnou do poměrně příjemného žaláře – totiž podkrovního pokoje v luxusním hotelu Metropol, který Rostov pod hrozbou smrti nesmí opustit.

  10. Pobřežní hlídka se vrátí bez Pamely i Hasselhoffa. Kdo vyplní červené plavky tentokrát?
    Seriály7. 3. 2024
    Pobřežní hlídka se vrátí bez Pamely i Hasselhoffa. Kdo vyplní červené plavky tentokrát?

    V devadesátých letech se nevysílal sledovanější seriál. Tvrzení, že Pobřežní hlídka (Baywatch) má největší, se 145 zeměmi opravdu globální televizní dosah, bylo ověřeným faktem. Pořad o atraktivních záchranářích, kteří na prosluněné kalifornské pláži pomáhají lidem v nouzi, odhalují sexy křivky a podléhají vzájemným vášním, oficiálně skončil roku 2000. Od té doby už jeho hvězdy Pamela Anderson a David Hasselhoff přestaly plnit bulvární titulky a televize nabízí i sofistikovanější hity pro mládež. Stanice Fox s distribuční společností Fremantle přesto pracují na nové verzi pod dohledem showrunnerky Lary Olsen (Deník zasloužilé matky, Boy Meets World).

  11. Fanoušci Simpsonových se popadají za břicha. Skotský park Willyho Wonky je horší než Homerův
    Seriály5. 3. 2024
    Fanoušci Simpsonových se popadají za břicha. Skotský park Willyho Wonky je horší než Homerův

    Na sociálních sítích jsme v minulých dnech mohli zaznamenat kauzu kolem skotské rodinné atrakce Willy Wonka Experience, kde děti a rodiče za směšně vysoké vstupné okusili, jak vypadá zábavní katastrofa. Příšerné kulisy a znudění zaměstnanci v kostýmech přímo volali po vrácení peněz. Internet si samozřejmě vzpomněl na epizodu ze čtvrté série Simpsonových (The Simpsons) Bartovo vnitřní dítě, v níž Homer po zakoupení záludné trampolíny sní o vlastním a dosti ubohém zábavním parku Homerland. Ten byl však podle mnohých daleko snesitelnější než reálná „pocta“ Roaldu Dahlovi s nešťastnými herci v kostýmech Umpa-lumpů, kteří vykreslují další věšteckou paralelu s animovaným sitcomem.

  12. Zajímavosti o novém seriálu To se vysvětlí, soudruzi!: Agentka StB i účast trikaře Arabely
    Seriály3. 3. 2024
    Zajímavosti o novém seriálu To se vysvětlí, soudruzi!: Agentka StB i účast trikaře Arabely

    V neděli večer začne na obrazovkách České televize nový seriál To se vysvětlí, soudruzi!, který se bude snažit navázat na divácký úspěch hitu Smysl pro tumor. Žánrově by však nemohly být oba seriály vzdálenější. Po dramedii o rakovině nás totiž čeká ulítlá sci-fi parodie z dob komunismu. A tímto netradičním žánrovým mixem výčet zajímavých informací rozhodně nekončí.

  13. Fenomén Smyslu pro tumor i po finále překonává očekávání. Seriál oslovil 3 miliony diváků
    Seriály2. 3. 2024
    Fenomén Smyslu pro tumor i po finále překonává očekávání. Seriál oslovil 3 miliony diváků

    Od konce seriálu Smysl pro tumor uplyne už týden a Česká televize se již chystá na nedělní premiéru seriálu To se vysvětlí, soudruzi!, i přesto ale veřejnoprávní stanice stále sbírá vavříny za svůj dojemný hit. Čísla sledovanosti totiž ukazují, že celkový úspěch seriálu byl ještě větší, než se původně myslelo. A diváci i nadále přibývají.

  14. Kdy se vrátí nejlepší Star Wars seriál? Slavný herec prozradil, že si ještě počkáme
    Seriály1. 3. 2024
    Kdy se vrátí nejlepší Star Wars seriál? Slavný herec prozradil, že si ještě počkáme

    Zatímco na filmovém plátně si dává svět Hvězdných válek menší dovolenou, na Disney+ se franšíza prostřednictvím seriálů jako Mandalorian či Obi-Wan Kenobi vesele rozrůstá. Jen ne vždy ke spokojenosti svých fanoušků. Jednotlivým sériím bývá často vytýkána proměnlivá kvalita či přílišná sázka na fan servis. Andor z roku 2022 se však těmto neduhům dokázal vyhnout a skalními příznivci je považován za nejlepší Star Wars dílo poslední dekády. Druhá sezóna si však dá ještě na čas.

  15. Hitlerova honba za svatým grálem. Dokumentární série se vydá po stopách nacistických pokladů
    Seriály1. 3. 2024
    Hitlerova honba za svatým grálem. Dokumentární série se vydá po stopách nacistických pokladů

    Nacisté pod Hitlerovým vedením nezanedbali žádný teoretický či praktický způsob, jak dokázat nadřazenost své árijské rasy. Heinrich Himmler a Richard Walther Darré roku 1935 zřídili tzv. Ahnenerbe, v českém překladu Výzkumnou společnost německého dědictví předků, která po světě prováděla také archeologické průzkumy s cílem objevit a přivézt do Říše bájné relikvie a artefakty. Skutečný námět, z něhož vydatně čerpá také filmová série Indiana Jones, zpracuje nadcházející dokumentární série Hitler's Treasure Hunters (Hitlerovi lovci pokladů) od společnosti Keshet International.