Články

Seriály

  1. Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu
    Seriály25. 4. 2024
    Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu

    Seriál M*A*S*H je považován za jeden z největších komediálních klenotů v dějinách televize se skvěle napsanými postavami, citlivým humorem i chytlavými dějovými linkami. Platí též za jeden ze seriálů, co skončil v podstatě na vrcholu a jeho finále patří mezi nejsledovanější pořady v historii Spojených států. Chybělo ale málo a vše mohlo skončit zcela jinak.

  2. Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře
    Seriály25. 4. 2024
    Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře

    Už je to rok a půl, co se na Netflixu objevil seriálový megahit Wednesday, v němž se nám představili členové ikonické Addamsovy rodiny v hávu Tima Burtona a díky čemuž se z Jenny Ortegy stala hvězda. Natáčení druhé řady se kvůli hollywoodským stávkám odkládalo, dlouho plánovaná produkce má však v těchto dnech konečně začít. Do kulis školy Nevermore se se starými známými nyní stěhují dvě populární herecká esa.

  3. Blíží se nový seriál ze světa populárního Kanclu. Zahraje si v něm i hvězda Star Wars
    Seriály23. 4. 2024
    Blíží se nový seriál ze světa populárního Kanclu. Zahraje si v něm i hvězda Star Wars

    Ačkoli to pravověrní fanoušci Rickyho Gervaise neradi přiznávají, americká verze Kanclu (The Office) svou popularitou dalece přesáhla britský originál. Ten si totiž mezi lety 2001 a 2003 vystačil s dvěma sériemi a pár speciály, zatímco zámořský remake pod vedením showrunnera Grega Danielse vydržel na televizních obrazovkách po celých devět sezon. Skončil roku 2013 a tou dobou se už dokonce mluvilo i o několika spin-offech. Nakonec se zdá, že se opravdu něčeho dočkáme, stále však není zcela zřejmé čeho.

  4. Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her
    Seriály22. 4. 2024
    Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her

    Před několika dny se na streamovací platformě Amazon Prime objevil seriál Fallout a okamžitě se stal jedním z největších seriálových hitů letošního roku. Hráči jsou nadšení, ale i hrami nepolíbení diváci hovoří o perfektní zábavě, která je vtáhne do oblíbeného postapokalyptického světa. Na našich stránkách si novinka udržuje velmi vysoké hodnocení, a proto jsme se rozhodli dnes prozkoumat 10 odkazů, nebo spíše easter eggů, již videoherní adaptace nabízí opravdu hodně.

  5. Zajímavosti o druhé řadě Ivety: Naštvaná komparzistka i setkání s Hrušínským
    Seriály21. 4. 2024
    Zajímavosti o druhé řadě Ivety: Naštvaná komparzistka i setkání s Hrušínským

    Seriálová Iveta úspěšně dobyla po platformě Voyo i televizní obrazovky, kde její osud sleduje takřka milion lidí. Dnes večer se na Nově rozběhne už druhá řada, která zavede diváky, kteří seriál ještě neviděli na streamovací platformě, do divokých devadesátek. A my jsme si pro vás při této příležitosti připravili pár zajímavostí ze zákulisí.

  6. Sandokan míří zpět do televize. Bude u toho turecká hvězda i herec z Mumie
    Seriály21. 4. 2024
    Sandokan míří zpět do televize. Bude u toho turecká hvězda i herec z Mumie

    Od jeho zrodu uplynulo takřka 130 let a malajský tygr Sandokan zůstává jednou z nejslavnějších postav dobrodružné literatury. Hrdina z pera italského spisovatele a námořníka Emilia Salgariho, jenž prvně pozvedl šavli proti britským kolonizátorům v románu Tajemství černé džungle roku 1895, našel v 70. letech ikonického představitele v indickém herce Kabirovi Bedim. Ten si roli zopakoval ještě v 90. letech díky seriálu Sandokanův návrat, od té doby uhrančivý pirát stojící jako inspirace i filmovým drsňákům spaghetti westernů z televize zmizel. Vrátí se až nyní díky italskému rebootu od tvůrce Lucy Bernabeiho, v němž po Bedim přebírá otěže turecká hvězda Can Yaman.

  7. Fallout oficiálně potvrzuje druhou řadu,. Fanouškovské nadšení ze seriálu stále nepolevuje
    Seriály20. 4. 2024
    Fallout oficiálně potvrzuje druhou řadu,. Fanouškovské nadšení ze seriálu stále nepolevuje

    Fallout dopadl mnohem lépe, než většina z nás očekávala. Podle mnohých dokonce finálně prolomil kletbu videoherních adaptací. Po několika povedených vlaštovkách posledních pár let se odvěká neschopnost audiovize zpracovat videoherní náměty vskutku jeví jako konečně zcela uhašená a nyní víme, že existují způsoby, jak hry efektně převést na plátna a monitory. Tým zahrnující režiséra a scenáristu Jonathana Nolana pak bude mít příležitost dokázat, že nešlo o pouhé štěstí.

  8. Netflix oznámil blížící se konec Zaklínače. Náhradníka za Cavilla si dlouho neužijeme
    Seriály19. 4. 2024
    Netflix oznámil blížící se konec Zaklínače. Náhradníka za Cavilla si dlouho neužijeme

    Mělo jít o obří fantasy hit, který na seriálovém poli naváže na úspěšnou Hru o trůny. Místo toho ale seriálový Zaklínač (The Witcher) vždy bojoval s diváckými rozpaky, které po fajnové první sérii s každou další řadou rostly. Kvalita i sledovanost jednotlivých sezón se snižovaly a velkou ránu značce uštědřil také odchod hlavní hvězdy Henryho Cavilla. Netflix nejspíš i kvůli tomu potvrdil, že aktuálně schválená pátá série bude zároveň tou poslední.

  9. Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek
    Seriály18. 4. 2024
    Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek

    Je zcela očividné, že vás naše série, v níž hledáme chyby ve slavných filmech a seriálech, baví. Po chybičkách ve Star Wars a trilogii Pán prstenů vám proto ukážeme mušky, jichž jsme si všimli ve fantasy fenoménu Hra o trůny (Game of Thrones). A že bylo z jejích osmi sérií opravdu z čeho vybírat.

  10. Slavní herci, oblíbený režisér i paralympionik. StarDance představuje soutěžící i zásadní změny
    Seriály17. 4. 2024
    Slavní herci, oblíbený režisér i paralympionik. StarDance představuje soutěžící i zásadní změny

    Je jaro, což znamená pro Českou televizi jediné – odhalování největších trumfů pro svůj nejsledovanější zábavní pořad a osvědčenou klasiku StarDance aneb když hvězdy tančí. Populární taneční soutěž i po letech na obrazovce láká davy a je pro mnohé diváky televizní událostí sezóny. Třináctá řada se tradičně představí na podzim, budou u toho opět i Marek Eben a Tereza Kostková a také deset nových hvězdných soutěžících, které nyní stanice odtajnila.

  11. Páté Stranger Things ukazují záběry ze zákulisí. Lákají na návrat mrtvé postavy
    Seriály16. 4. 2024
    Páté Stranger Things ukazují záběry ze zákulisí. Lákají na návrat mrtvé postavy

    Na pátou řadu populárního seriálu Stranger Things čekají fanoušci jako na smilování. Právě další série má totiž osudy mladých hrdinů z městečka Hawkins definitivně (a hlavně velkolepě) završit. Fanoušci tak horlivě spekulují o tom, co všechno nás čeká, co udělá děsivý záporák Vecna tentokrát a hlavně, kdo tohle čím dál temnější dobrodružství přežije. Podle posledních fotek ze zákulisí by se ovšem aspoň na chvíli mohla vrátit jedna z již mrtvých postav.

  12. Prohra Zdeňka Pohlreicha. Jeho nová show byla po mizerné sledovanosti odklizena na nový čas
    Seriály16. 4. 2024
    Prohra Zdeňka Pohlreicha. Jeho nová show byla po mizerné sledovanosti odklizena na nový čas

    Měl to být jeden z největších jarních trumfů televize Prima. Kulinářský pořad Česko na grilu chtěl být zábavnou soutěží, v níž horliví amatérští kuchaři budou předvádět své grilovací umění, a stanice nejspíš doufala, že naváže na úspěch konkurenčního hitu Peče celá země. Jenže z pořadu se stal obří propadák, na který v sobotu večer koukal jen málokdo a konkurence ho zašlapávala do země. Primě tak po čtyřech dílech už nezbývalo nic jiného než konat.

  13. Herečku ze Hry o trůny seriál navždy změnil. Kvůli náročnému natáčení trpí klaustrofobií
    Seriály16. 4. 2024
    Herečku ze Hry o trůny seriál navždy změnil. Kvůli náročnému natáčení trpí klaustrofobií

    Natáčení fantasy hitu Hra o trůny (Game of Thrones) rozhodně nepatřilo mezi ty nejsnadnější práce pod sluncem. Při točení náročných scén ze sebe vydávali maximum nejen kaskadéři, ale také samotní herci, kteří museli při znázornění drsných a emotivních pasáží zakusit mnohé. Své o tom ví herečka Hannah Waddingham, jež si při natáčení jedné nechvalně známé scény sáhla na dno a z natáčení odešla s psychickým traumatem.

  14. Pouze dvě hvězdy seriálu M*A*S*H se objevily v prvním i posledním díle. Jedna postava byla ihned přeobsazena
    Seriály14. 4. 2024
    Pouze dvě hvězdy seriálu M*A*S*H se objevily v prvním i posledním díle. Jedna postava byla ihned přeobsazena

    Legendární seriál M*A*S*H byl plný ikonický postav, které diváci i po letech milují a z nostalgického hlediska mohou mít pocit, že je prostředím vojenské nemocnice provázely po celých 11 sérií. Jenže opak je pravdou, hlavní obsazení seriálu se ve skutečnosti hodně měnilo, herecké hvězdy často odcházely a pouze dvě tváře s námi zůstaly od počátku do konce.

  15. Vliv českých seriálů roste. Jejich podíl na televizní sledovanosti je čím dál zásadnější
    Seriály13. 4. 2024
    Vliv českých seriálů roste. Jejich podíl na televizní sledovanosti je čím dál zásadnější

    Iveta, Smysl pro tumor, Sedm schodů k moci či Polda. To je jen část seriálů, které si tento rok získaly diváckou oblibu a staly se televizními hity, často s více než milionovou sledovaností. A není to rozhodně náhoda. Podle nových dat totiž vyhledávají televizní diváci českou produkci čím dál více a její dominance nad zahraničními filmy, pořady a seriály neustále roste.