Články

Seriály

  1. Nejočekávanější seriály léta: Vrátí se Rod draka, brutální The Boys i oceňovaný Medvěd
    Seriály8. 5. 2024
    Nejočekávanější seriály léta: Vrátí se Rod draka, brutální The Boys i oceňovaný Medvěd

    Minulý týden jsme si probrali nejočekávanější filmy, která nás v následující letní sezóně v kinech čekají. Takže je rozhodně fér si podobným způsobem probrat i seriálovou nabídku. Také zde totiž stanice a streamovací služby nabídnou velkou řádku osvědčených hitů, o nichž se bude v následujících měsících určitě hodně mluvit.

  2. Přátelé skončili přesně před 20 lety. Odešel s nimi i kus světa, jak ho známe
    Seriály6. 5. 2024
    Přátelé skončili přesně před 20 lety. Odešel s nimi i kus světa, jak ho známe

    Dnes si připomínáme dvacáté výročí jednoho zásadního konce. Právě 6. května 2004 totiž na zámořské televizi NBC běžela závěrečná dvojepizoda desáté (a tedy poslední) série Přátel (Friends). Vztahové patálie Rachel, Rosse, Monicy, Chandlera, Phoebe a Joeyho se tím uzavřely a publikum se s oblíbenými figurami rozloučilo kamerovým průletem po nyní opuštěném, dříve neustále zaplněném manhattanském bytě.

  3. Kvíz: Seriál Přátelé skončil před 20 lety. Otestujte, zda se můžete počítat mezi skalní fanoušky
    Seriály6. 5. 2024
    Kvíz: Seriál Přátelé skončil před 20 lety. Otestujte, zda se můžete počítat mezi skalní fanoušky

    Ano, je to tak. Dnes je to přesně 20 let, co se Monica s Chandlerem odstěhovali z ikonického bytu se svými čerstvě narozenými dětmi do nového domova a Rachel zůstala (i díky chybějící filánži v letadle) s Rossem. Dne 6. 5. 2004 po deseti řadách navždy skončil jeden z největších seriálových fenoménů všech dob, mnoho diváků jako by ale z fialového bytu nikdy neodešlo. Naopak, pouští si Přátelé (Friends) v pravidelných dávkách a ví o nich první i poslední. Počítáte se mezi ně?

  4. Pohřešované dítě a děsivá loutka. Cumberbatch září v mrazivém traileru nové kriminálky
    Seriály6. 5. 2024
    Pohřešované dítě a děsivá loutka. Cumberbatch září v mrazivém traileru nové kriminálky

    Oblíbený herec Benedict Cumberbatch má svou kariéru hezky rozdělenou. Divácky vděčně blockbustery v podobě marvelovek pravidelně ředí ambiciózními dramaty či spolupracemi s výraznými režijními esy. A do toho se nevyhýbá ani seriálové tvorbě, kde z něj před lety Sherlock udělal hvězdu. Jeho novinka Eric však bude hrát na poněkud znepokojivější kriminální strunu.

  5. Krvavý hit The Boys se utrhne ze řetězu. Trailer na novou řadu má vraždící kuřata i superfašisty
    Seriály6. 5. 2024
    Krvavý hit The Boys se utrhne ze řetězu. Trailer na novou řadu má vraždící kuřata i superfašisty

    Netrpělivě vyhlížená nová řada The Boys (používá někdo oficiální český titul Banda?) se pomalu blíží, premiéru si odbude již 13. června. Čtvrtá série má parádní výchozí pozici, protože trojka udělala skvělou tečku a přesvědčila o smysluplnosti seriálového hitu i mnohé z těch, kteří si dříve nebyli nevybíravě drsnou podívanou jistí. Amazon má nyní co dělat, aby skvělé momentum udržel. Čerstvá upoutávka dává naději, že se to podaří.

  6. Zajímavosti o kriminálním hitu Vedlejší produkt: Scénář od aktivního policisty a výbuch chaty
    Seriály5. 5. 2024
    Zajímavosti o kriminálním hitu Vedlejší produkt: Scénář od aktivního policisty a výbuch chaty

    Již dnes večer můžete na obrazovkách České televize zhlédnout druhý díl nové kriminální minisérie Vedlejší produkt, která svým prvním dílem zaznamenala velký úspěch. Drsný kriminální příběh režiséra Petera Bebjaka (Případy 1. oddělení, Devadesátky) vzbudil diskuze, sbírá většinou kladné ohlasy a během svého premiérového dne dokázal dokonce porazit oblíbený seriál Iveta, kdy před obrazovky přilákal přes milion lidí. Je proto nejvyšší čas si k úspěšné sérii projet několik důležitých faktů a zajímavostí z natáčení.

  7. Mír Jediů je lež! Parádní trailer na nový Star Wars seriál slibuje špinavou podívanou
    Seriály5. 5. 2024
    Mír Jediů je lež! Parádní trailer na nový Star Wars seriál slibuje špinavou podívanou

    Již za měsíc nás čeká premiéra prvních dvou z osmi epizod nového Star Wars seriálu Akolytka (The Acolyte). Projekt režisérky a scenáristky Leslye Headland má za úkol vzít nás dál do minulosti, než jsme u hlavních filmů a seriálů této série zvyklí, a pomoct nám oprostit se od Skywalker ságy. Ta v poslední filmové trilogii stvrdila svou vyprahlost a Disney nyní musí doufat, že dokáže představit nové hrdiny a nové konflikty. I když se jistě nevzdá odkazů na povědomá témata. A nebyl by to Star Wars projekt, aby nepředstavil nového tajemného záporáka v černé masce.

  8. Cobra Kai je zpátky! Poslední řada hitu od Netflixu se blíží, rozloučí se nečekaným způsobem
    Seriály3. 5. 2024
    Cobra Kai je zpátky! Poslední řada hitu od Netflixu se blíží, rozloučí se nečekaným způsobem

    Když se populární filmová značka dočká seriálového bratříčka, většinou na podobný projekt koukáme malinko skrz prsty. Většina z nich se totiž popularitě či kvalitám filmových předchůdců ani nepřiblížila a z velké části se jedná o marketingově přesně vykalkulované ždímání dalších dolarů. Cobra Kai je ovšem jednou z mála výjimek. Nejen, že se ze seriálového pokračování série Karate Kid stal hit, jenž to z YouTube dotáhl až na Netflix, ale navíc kvalitami svého předchůdce snadno předčil a zdánlivě mrtvou franšízu znovu nastartoval. Nyní se s námi na Netflixu partička karatistů rozloučí s nečekaně dlouhou šestou sérií.

  9. Třetí řada Ivety se blíží. Dojemný trailer odhalil Rychtáře, Macuru i datum premiéry
    Seriály2. 5. 2024
    Třetí řada Ivety se blíží. Dojemný trailer odhalil Rychtáře, Macuru i datum premiéry

    Česká republika si v těchto dnech připomíná deset let od tragické smrti zpěvačky Ivety Bartošové a zejména Nova vzpomíná na hudební hvězdu ve velkém. Do televizního vysílání vyslala výjimečně z Voya první dvě řady seriálu Iveta, jejichž poslední díl čeká diváky tuto neděli večer. Po nich navíc dostanou dokument Málo mě znáš. Tím však Nova a platforma Voyo s dárky pro Ivetiny fanoušky nekončí.

  10. Fallout ve sledovanosti porazil všechny krom Prstenů moci. Na počet fanoušků jistě vítězí
    Seriály1. 5. 2024
    Fallout ve sledovanosti porazil všechny krom Prstenů moci. Na počet fanoušků jistě vítězí

    Že je seriálový Fallout jednoznačný hit, jistě všichni víme i bez oficiálních čísel. Vy si ale o něm rádi čtete a my o něm rádi píšeme, takže proč nejmenovat konkrétní úspěchy. Je přece hezké, když se navzdory nedůvěře dílo podaří a vznikne možná ne zcela dokonalý, ale rozhodně hodně příjemný seriál. Fallout přesvědčil většinu příznivců herní série i nově příchozích a drtivá většina publika přijala s nadšením, že se chystá druhá řada. Možná tedy překvapí, že v portfoliu Amazonu přece jen jeden titul zůstává nepokořen. Titul, který rozhodně stejné ovace nesklízel.

  11. Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle
    Seriály1. 5. 2024
    Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle

    Když se fanoušků formule 1 zeptáte na nejlepšího jezdce v historii, budou jistě padat jména Michaela Schumachera, Nikiho Laudy a mladší generace možná vytáhnou i Lewise Hamiltona. Pro řadu skalních příznivců ovšem zůstane asi navždy tou nejzásadnější ikonou ze všech Ayrton Senna. Brazilská modla a jeden z největších perfekcionistů, jaký si kdy sedl za volant, se tento rok dočká minisérie na Netflixu. A zrovna ve dnech, kdy si připomínáme 30 let od jeho tragické smrti, vydala streamovací služba první nabušený teaser.

  12. Prima odepisuje další propadák. Po Pohlreichovi se zbavuje i seriálu Vytoč mého agenta
    Seriály30. 4. 2024
    Prima odepisuje další propadák. Po Pohlreichovi se zbavuje i seriálu Vytoč mého agenta

    Tento způsob jara zdá se být pro Primu dost nešťastný. Do televizní sezóny vešla stanice se dvěma velkými novinkami, od nichž si vedení slibovalo značný úspěch. Jenže jak pořad Česko na grilu, tak nový seriál Vytoč mého agenta se s diváky zcela minuly a již od začátku bojovaly s nízkou sledovaností. Poté, co Prima odstavila grilovací soutěž se Zdeňkem Pohlreichem ze soboty na horší pondělní čas, nyní urychluje konec druhé neúspěšné novinky.

  13. Smrt postavy ze Simpsonových zasáhla fanoušky. Producent musel šokující událost vysvětlit
    Seriály30. 4. 2024
    Smrt postavy ze Simpsonových zasáhla fanoušky. Producent musel šokující událost vysvětlit

    Simpsonovi (The Simpsons) kroutí pětatřicátou sezónu a tvůrci čas od času publiku či sami sobě připomenou konečnost všech živých tvorů tím, že některou z animovaných postav symbolicky pošlou na onen svět. Vedle Maude Flandersové, Mony Simpsonové či Edny Krabappelové to nově potkalo nenápadného, leč vytrvalého Vočkova štamgasta Larryho Dalrympleho. Opilec s prořídlými vlasy zevloval v pozadí od první epizody z roku 1989. Byť skoro nepromluvil, jeho skon v patnácté epizodě pětatřicáté řady vyvolal pozdvižení a vlnu fanouškovské empatie. Jeden z producentů seriálu Tim Long musel věci uvádět na pravou míru.

  14. Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu
    Seriály28. 4. 2024
    Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu

    Když v roce 2019 začal na Netflixu seriálový Zaklínač (The Witcher) na motivy milovaných předloh Andrzeje Sapkowského, streamovací gigant měl poměrně jasné plány – vybudovat okolo díla s Henrym Cavillem bohatý fantasy svět, jenž bude doplňován animovanými filmy a mnoha dalšími seriály. Jenže o pár let později je situace zcela jiná. Hlavní hvězda značky odešla, seriál oficiálně skončí po páté řadě a žádného dalšího počinu se už také nedočkáme.

  15. Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu
    Seriály25. 4. 2024
    Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu

    Seriál M*A*S*H je považován za jeden z největších komediálních klenotů v dějinách televize se skvěle napsanými postavami, citlivým humorem i chytlavými dějovými linkami. Platí též za jeden ze seriálů, co skončil v podstatě na vrcholu a jeho finále patří mezi nejsledovanější pořady v historii Spojených států. Chybělo ale málo a vše mohlo skončit zcela jinak.