Články

Téma

  1. Sandra Bullock slaví 60. narozeniny. Tohle jsou nejlepší filmy ikony, která ovládla dramata i akčňáky
    Téma26. 7. 2024
    Sandra Bullock slaví 60. narozeniny. Tohle jsou nejlepší filmy ikony, která ovládla dramata i akčňáky

    Jedna z nejpopulárnějších hereček (nejen) své generace slaví významné jubileum. Sandra Bullock se za poslední tři dekády stala osobností, o jejíž velikosti nejde pochybovat. A to nejen kvůli jejímu statusu celebrity a pohledné hvězdy, ale také coby herečky, co zanechala stopu v několika žánrech.

  2. Novinky na Kinoboxu: hodnocení osobností, nové podstránky a žebříčky
    Téma26. 7. 2024
    Novinky na Kinoboxu: hodnocení osobností, nové podstránky a žebříčky

    Ani vysoké letní teploty nás nezastavily ve vylepšování webu a aplikace Kinoboxu a díky tomu bych vám rád dnes představil několik novinek. Pokud zmíněné novinky v aplikaci nevidíte, je třeba ji aktualizovat.

  3. Česká televize odhalila podzimní trumfy. Čeká nás Bedřich Smetana i návraty Docenta či Stardance
    Téma25. 7. 2024
    Česká televize odhalila podzimní trumfy. Čeká nás Bedřich Smetana i návraty Docenta či Stardance

    Léto je sice v plném proudu, tuzemské stanice se už ale pilně připravují na podzimní sezónu, v níž často vysílají své největší taháky roku. Jako první představila své nadcházející schéma Česká televize. Veřejnoprávní stanice hodlá vsadit na prověřené pořady, seriály a také tvorbu režijního hitmakera Jiřího Stracha. Nebude ovšem chybět také seriál se sexuální tematikou či pohled na jednoho z našich nejslavnějších skladatelů.

  4. Superstar na rozcestí. Ikonická Jennifer Lopez slaví 55 a má za sebou nejhorší sezónu kariéry
    Téma24. 7. 2024
    Superstar na rozcestí. Ikonická Jennifer Lopez slaví 55 a má za sebou nejhorší sezónu kariéry

    Jennifer Lopez byla po celou svou kariéru vděčným terčem láskyplného i škodolibého humoru, což se ještě stupňuje nyní, kdy zažila nejhorší sezónu své kariéry. Selhalo její nové hudební album, koncertní turné, doprovodný dokumentární film, ambiciózní rádoby avantgardní videoklip, sci-fi Atlas a pokud můžeme věřit bulváru, doma to není o moc lepší. Při sledování tohoto nekontrolovatelného a všepohlcujícího požáru bychom neměli zapomínat na to, že J.Lo je zcela neironicky revoluční osobností americké i světové popkultury, jejíž úspěch prorazil mnohé bariéry zábavního průmyslu. V den jejích 55. narozenin bychom jistě měli vzpomenout i na to dobré.

  5. Nejšílenější role Daniela Radcliffa: Harry Potter byl multifunkční mrtvolou i bizarním zpěvákem
    Téma23. 7. 2024
    Nejšílenější role Daniela Radcliffa: Harry Potter byl multifunkční mrtvolou i bizarním zpěvákem

    Dnešní oslavenec Daniel Radcliffe bude navždy spojovaný s brýlatým čarodějem s jizvou ve tvaru blesku. Nálepku Harryho Pottera, jehož londýnský rodák ztvárňoval od jedenácti let v průběhu celé dekády, se čerstvě pětatřicetiletý herec nicméně pokouší sloupnout tak vehementně, že v očích mnoha diváků dávno uspěl. O jeho obdivuhodné píli, talentu i svolnosti sám sebe před kamerou zesměšnit či fyzicky překonávat vypovídá zejména šest následujících rolí. Bradavicím tak ukázal prostředníček a unikl ze škatulky „nešťastně obsazeného prkenného kluka,“ kam jej spousta kritických chytráků po uvedení Kamene mudrců a Tajemné komnaty neprodyšně uzavřela.

  6. Prezidentka Simpsonová. Trefil se animovaný seriál i s předpovědí kandidátky Kamaly Harris?
    Téma23. 7. 2024
    Prezidentka Simpsonová. Trefil se animovaný seriál i s předpovědí kandidátky Kamaly Harris?

    Joe Biden se v neděli vzdal kandidatury na příští prezidentské období, demokraté v USA zřejmě podpoří jeho viceprezidentku Kamalu Harris. Ta se pokusí přesprintovat aktuálně možná nedostižného republikána Donalda Trumpa, jemuž rána na uchu po střelbě na veřejném mítinku poskytla zásadní impulz. Ovšemže se ihned ozývají pamětníci starších řad Simpsonových (The Simpsons), kteří si vzpomínají na epizodu jedenácté série Nebárt se budoucnosti (Bart to the Future), v níž osmatřicetiletá Líza smazávala dluhy Bílého domu po prezidentu Donaldu Trumpovi. Věštecky orientovaný díl připomněl sám letitý producent seriálu Al Jean.

  7. Top kina ČR: V hlavě 2 si připisuje nejlepší start roku. Zápisník alkoholičky stále táhne
    Téma22. 7. 2024
    Top kina ČR: V hlavě 2 si připisuje nejlepší start roku. Zápisník alkoholičky stále táhne

    Teploty venku sice i nadále stoupají, společně s nimi ale naštěstí vzrůstá i návštěvnost kin. Ta třetí víkend v řadě stoupla a může za to samozřejmě hlavně premiéra animáku V hlavě 2 (Inside Out 2). Ten i u nás potvrzuje pozici jednoho z nejúspěšnějších filmů roku a připsal si opravdu úctyhodný start. Podaří se ho Deadpoolovi s Wolverinem následující víkend pokořit?

  8. Film hvězdy Shawshanku lidé spojují s atentátem na Trumpa. „Jste vážně pomatení," tvrdí
    Téma22. 7. 2024
    Film hvězdy Shawshanku lidé spojují s atentátem na Trumpa. „Jste vážně pomatení," tvrdí

    V sobotu 13. července proběhl atentát na bývalého (a ostatně možná i budoucího) amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tato zpráva a detaily všech jejích okolností samozřejmě patří na zpravodajské servery, avšak v posledních dnech se objevil i zprvu nečekaný přesah do sféry kinematografie. A samozřejmě v něm mají prsty především konspirační teoretici.

  9. Den nezávislosti i Armageddon: Nejlepší katastrofické filmy, které ukazují destrukci a zkázu lidstva
    Téma21. 7. 2024
    Den nezávislosti i Armageddon: Nejlepší katastrofické filmy, které ukazují destrukci a zkázu lidstva

    Tento týden vstoupil do českých kin katastrofický snímek Twisters, v němž sympatičtí hrdinové po téměř 30 letech od prvního dílu Twister znovu bojují proti ničivým tornádům. Do kinosálů tak po delší době dorazil vysokorozpočtový katastrofický snímek plný digitálních triků, velkolepých akčních scén a ničení všeho možného. A to je nejlepší čas si připomenout, jaké další podobně zábavné a povedené snímky se v tomto žánru urodily.

  10. Kvíz: Máte rádi Policejní akademii? Otestuje si, jak dobře bláznivé policisty znáte
    Téma21. 7. 2024
    Kvíz: Máte rádi Policejní akademii? Otestuje si, jak dobře bláznivé policisty znáte

    Komediální série Policejní akademie je tu s námi již 40 let. I když ve světě její sláva už dávno uvadla a v USA se rozhodně nejedná o velebenou retro značku, u nás se z trampot Mahoneyho, velitele Lassarda či hromotluka Hightowera stal nestárnoucí evergreen, co s železnou pravidelností běží v televizi. A ani letošní léto samozřejmě není výjimkou. Ověřte si, jak dobře si policejní sérii i po letech pamatujete.

  11. Nekonečný příběh zvládne konkurovat Pánovi prstenů. Autor předlohy film z duše nenáviděl
    Téma20. 7. 2024
    Nekonečný příběh zvládne konkurovat Pánovi prstenů. Autor předlohy film z duše nenáviděl

    Čtyřicet let a ten příběh stále nekončí. Ve své době evropská kinematografie nevyplodila dražší film, než jakým byl roku 1984 západoněmecký fantaskní spektákl Nekonečný příběh (Neverending Story). Snímek neodbytně spjatý se stejnojmennou písní, jejíž vyhledávání na Spotify po zakomponování do třetí řady Stranger Things poskočilo o 400 procent, dodnes prezentuje bezešvé prolnutí hloubavějších žánrovek starého kontinentu s hollywoodskými trikovými jízdami. Adaptace nesmírně populárního románu Michaela Endeho částečně vděčí za americký úspěch Spielbergovi, jeden herec v ní prostřídal čtyři dabérské polohy a původně kolaborativní spisovatel nemohl výslednou podobu vystát.

  12. Tvůrce Iron Mana propašoval do několika svých filmů bizarní pizzový vtípek. Všimli jste si ho?
    Téma19. 7. 2024
    Tvůrce Iron Mana propašoval do několika svých filmů bizarní pizzový vtípek. Všimli jste si ho?

    O lásce Jona Favreaua k jídlu nemůže být pochyb. Jedna z předních postav rané éry marvelovského univerza a režisér prvních dvou Iron Manů se totiž nejen díky pořadu Šéfkuchaři v akci (The Chef Show) prezentoval jako gurmán, který se už nechce společně s Kevinem Feigem strachovat o osud komiksového kolosu, ale raději si dopřeje pořádný gáblík. Tato jeho vášeň přitom není novinkou posledních let, nýbrž dlouhodobým zájmem, jenž lze zábavně sledovat i v jeho starších dílech.

  13. Na které evropské filmy se loni chodilo nejvíce? Vede Anatomie pádu, druhé místo jsme vidět nemohli
    Téma18. 7. 2024
    Na které evropské filmy se loni chodilo nejvíce? Vede Anatomie pádu, druhé místo jsme vidět nemohli

    Na základě dat z celoevropské sítě kin Europa Cinemas můžeme určit, na jaké snímky ze starého kontinentu loni přišlo nejvíce diváků do kin. Vítěz asi nepřekvapí, ale v první desítce se nachází i pár titulů, jež tuzemské publikum nechaly spíše chladnými.

  14. Pixarovky: Hodnoceno od nejhoršího filmu po ten nejlepší
    Téma17. 7. 2024
    Pixarovky: Hodnoceno od nejhoršího filmu po ten nejlepší

    V kinech po celém světě právě kraluje V hlavě 2 (Inside Out 2). Nejnovější snímek od Pixaru láme rekordy v návštěvnosti i tržbách a vrací studio zpět na vrchol. Toto slavné animační studio vzniklo v roce 1979 a od té doby má na kontě dvacet osm celovečerních snímků, ohromné množství krátkých filmů a nyní už i několik seriálů.

  15. Sexy hlodavci dominují Hollywoodu. Proč si řada hvězd vysloužila nelichotivou přezdívku?
    Téma17. 7. 2024
    Sexy hlodavci dominují Hollywoodu. Proč si řada hvězd vysloužila nelichotivou přezdívku?

    V květnu zveřejnil prestižní The Hollywood Reporter seznam nových áčkových hvězd Hollywoodu, jež momentálně dominují filmovému průmyslu. Online komunita na hereckých tvářích však objevila poněkud specifický rys – zdá se, že řada mladých mužských hvězdiček se pyšní charakteristikami, kvůli nimž si vysloužily označení „sexy hlodavci“ (původně „hot rodents“). O co přesně jde?