Terminator Genisys

63%
Terminator Genisys

Slavný režisér James Cameron, jeden z prvních diváků filmu Terminator: Genisys, po promítání prohlásil, že právě viděl snímek, který může být právem považovaný za třetí díl, navazující na jeho dva Terminátory. Větší punc kvality než pochvalu od „otce zakladatele“ film získat nemohl. Cameron to řekl i přesto, že si Terminator: Genisys s původním příběhem pohrává a dost zásadně mění pravidla hry. Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty“ všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. Kvalitní a originální příběh byl hlavním důvodem, proč se k jedné ze svých nejslavnějších rolí vrátil Arnold Schwarzenegger. „Nadchla mě už první verze scénáře. Oceňoval jsem, s jakou precizností se tvůrci snažili, aby byl příběh i ve známých kulisách dostatečně originální, a jakou péči věnovali postavám. Proto jsem se chtěl znovu stát Terminátorem,“ dodává herec. (Cinemart)




Recenze: Terminator Genisys

Kinobox.cz
50%

Fanoušci původního filmu budou otráveni cílením na teenagery (to bylo řečí, že půjde o Rko), mladí zase nedocení jednotlivé příběhové proměny. Dva filmy za cenu jednoho, kdy ovšem jeden přístup odporuje tomu druhému.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Nejpřesněji kvalitu tohoto dílu vystihuje fakt,že už si za boha nemohu vzpomenout o čem to vlastně už bylo. Je to smutný,ale je to holý fakt. Ze všech dílů ve kterých si Arnie střihl hlavní roli považuji tento za jeden z nejslabších. Řemeslně solidní práce,ale po stránce děje slabší.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Dopisud nejhorší Terminátor, nejhorší John Connor, nejhorší výkon Arnieho jako Terminátora.. evidentně ho to nebavilo hrát.. tak jako moc nebavilo film sledovat. Nejhorší scénář.. skoky v čase a marnost nad marnost. 60% dávám za slibný začátek, který těžil z druhého dílu, poté už to šlo od devíti k pěti..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Páté pokračování terminátorské série   konečně dosáhlo události známé z prvního   dílu. Do roku 1984 byl vyslán terminátor typu   T-800 s úkolem zabít matku Johna Connora Sarah   Connorovou. Pro filmaře tak nastala nová výzva,   poněvadž se vrátil s velkým nadšením Arnie a   tak bylo potřeba do příběhu zakomponovat jak   jeho tehdejší vzhled, tak i ten současný.   Novinka že i terminátor T-800 stárne z důvodu   použité živé tkáně na ocelové konstrukci   zní krapet podivně, ale budiž. Dejme tomu. A   tak se nám opět představí některé známé   scény z prvního revolučního dílu, ale   překvapivě poněkud jinak. Dějiny se mění,   což je v rámci vývoje krapet zádrhel, se   kterým se tvůrci nějak neobtěžovali zabývat.   Každý předchozí díl má jinou strukturu,   jinou atmosféru, jiný potenciál. To se týká i   tohoto, takže je opět v celém svém vyznění   zase o něco jiný. Pozorný divák si všimne,   že kromě scén z prvního dílu se tu objevují   i určité odkazy na díl druhý. Zábavnost   nepolevila a akčnost už vůbec ne. Jen je tu   nějak moc flashbacků, které rytmus vyprávění   dosti zpomalují a narušují veškeré napětí.   Po vizuální stránce je vše dokonalé a nově   dokonce i ve 3D. Temná atmosféra je jen   okrajová a hrůza a děs z války vymizela   úplně. Nebo si to jen namlouvám? Každopádně   je fakt, že už série nemá čím překvapit,   protože vše podstatné tu už prostě bylo.   Zkrátka, byť tento díl nedopadl vůbec   špatně, nemá čím by zaujal. Nasměrování k   popkornové zábavě vše nadlehčuje a tím také   přirozeně vzniká obava z dalších dílů,   pokud tedy vůbec vzniknou, kam to bude   směřovat dál. Snímek mnohé zřejmě zklame,   mnohé potěší a já jen dodávám, že to sice   mohlo být lepší, ale na druhou stranu i daleko   horší.


Dodatečné informace

Původní název:
Terminator: Genisys (více)
  • USA Terminator Genisys
  • USA Terminator: Genisys
  • USA Terminator 5
  • USA Terminator: Genesis
Premiéra v ČR:
9. 7. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
155 mil. USD
Tržby:
440,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Terminator Genisys je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Terminator Genisys


Podobné


Powered byJustWatch