V srdci moře

72%
V srdci moře
V srdci moře je dobrodružný film inspirovaný skutečnými událostmi, které vedly Hermana Melvilla k napsání jeho slavného románu Moby Dick. Příběh se odehrává v roce 1820 a sleduje posádku velrybářské lodi Essex, která se vydává na nebezpečnou výpravu do Pacifiku. Vody, které se zdály být plné příslibů, se promění v opak, když posádka narazí na obrovskou bílou velrybu s neuvěřitelnou silou a téměř lidskou touhou po pomstě.



Recenze: V srdci moře

Kinobox.cz
70%

Zní to, jako kdybych nebyl příliš nadšený? Správně, nebyl jsem. Je možné, že to takhle nějak doopravdy bylo, ale není to příběh dostatečně filmově dramatický na to, abych se na něj chtěl dvě hodiny dívat, a přitom je plný tolika hollywoodských klišé, že se mi jeho "realističnosti" nechce moc věřit.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Ron Howard prostě umí a po Rivalech se opět trefil do černého. Sice to není taková pecka jako jsem čekal,ale furt je to hodně povedený film se skvělými herci,efekty a čert vem,že se to skoro všechno točilo před zeleným pozadím - jak jinak by se ty scény daly také lépe natočit,no ne?
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Moc pěkný film. Dobrodružné filmy, které mají hlavu a patu prostě můžu. Přehnaná digitalizace trošku kazí dojem. Nejde o digi jako takovu, bez toho by takový film natočit nešlo, ale zde je to až do očí bijící. Jinak ale moc povedený film se skvělou atmosférou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Herman Melville a jeho román ´Bílá velryba´. Kdo by neznal autorovo nejznámější dílo honosící se několika filmových zpracování, které je eposem námořního života napsané dle vlastních bohatých zkušeností námořníka na velrybářské lodi. Tento snímek pod strohým názvem ´V srdci moře´ je dalším filmovým počinem mající ve svém jádru své kouzlo a vizuální impozantnost. Velký film ve své popkornové přímočarosti s efektním dějovým dojmem a diváckým zážitkem. Celkově vypadá jako živý obraz s nádhernými sceneriemi na moře za pomoci unikátními detailními snímky jakoby poměrně připomínající záběry kamer typu Go-Pro, které byly umístěny na pohybujících se objektech. Ve 3D ohromující divácký dojem. Herecké výkony špičkové, akce podmanivá, velice působivý děj. Snímek, který nelze minout.


Dodatečné informace

Původní název:
In The Heart Of The Sea (více)
  • USA V srdci moře
  • USA In The Heart Of The Sea
  • USA Heart of the Sea
Premiéra v ČR:
3. 12. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
V srdci moře je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch