Poslední Mohykán

82%
Poslední Mohykán

Filmaři již několikrát zvolili za předlohu svých filmů pentalogii spisovatele Jamese Fenimora Coopera o dobrodružstvích bílého lovce, přezdívaného Sokolí Oko a jeho indiánských přátel v době bojů Francouzů a Angličanů o nová území v Severní Americe. Nejslavnější se stala kniha první - Poslední Mohykán. Sokolí Oko spolu s posledními potomky z kmene Mohykánů - Čingačgůkem a jeho synem Unkasem - pomáhají anglické posádce bránit jednu z pevností. Znepřátelené strany využívají pro své cíle indiánské bojovníky. Huron Magua, který bojuje se svými muži po boku Francouzů, přísahal veliteli dobývané pevnosti pomstu za vyvraždění své rodiny. Po podpisu kapitulace se rozhodne vyprovokovat střetnutí s odcházejícími britskými jednotkami, při němž velitele zabije a jeho dvě dcery - Coru a Alici - odvede do své vesnice. Sokolí Oko nemíní nechat ve spárech primitivního indiána dívky, jejichž čest se zavázal ochránit. Navíc ke Coře cítí víc, než jen přátelství a rovněž Unkasovi není Alice lhostejná.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Já to furt říkám,že devadesátá léta byla prostě plodná na filmové hity mezi které se řadí i Poslední Mohykán. Snímek má nádhernou kameru,hudbu a výpravu. Herci jsou taktéž skvělý. Daniel Day-Lewis je herecký chameleon a zde podal další vynikající výkon. Důvod proč dávám "jen" 75% je ten,že mi přišel příběh místy nezajímavý a zdlouhavý.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Není to špatný film, ale zpracování se mi až tolik nelíbilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Divácky nejvstřícnější Mann s perfektním (i když hodně podivným vzhledem k námětu) soundtrackem a jako vždy nechybujícím Day-Lewisem. Sice je to spíš vděčné než strhující, ale jo, tentokrát jsem byl víc ve filmu než u Manna většinou jsem.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last of the Mohicans (více)
  • USA Poslední Mohykán
  • USA The Last of the Mohicans
  • USA Den siste Mohikanen
  • USA Ostatni Mohikanin
  • USA Ultimul mohican
Premiéra v ČR:
9. 4. 1993
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
75,51 mil. USD (celosvětově)

Podobné