Harry Potter a Tajemná komnata

79%
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter a Tajemná Komnata: trailer
Harry Potter se po prázdninách vrací do Bradavic a nastupuje do druhého ročníku. A to i přes varování domácího skřítka Dobbyho, podle kterého mu v čarodějné škole hrozí smrt. Harry nedbá nářků skřítka působícího víc škody než užitku, ale potom se skutečně začnou dít podivné věci, na stěnách se objevují neznámé nápisy a několik studentů je přepadeno tajemným přízrakem. Co s tím má společného Tajemná komnata? Stojí za spiknutím opět Voldemort? Kdo je Zmijozelův dědic? Záhadu se Harry vydává rozluštit společně se svými starými známými - Ronem a Hermionou.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Prvně než jsem shlédl tento film jsem si přečetl výbornou knižní předlohu a celkem jsem se obával jak si s ní Chris Columbus poradí. Dnes už všichni víme jak to dopadlo a že tímto výborným filmem nakopl úžasnou čarodějnickou sérii. Objevil nové výborné herce a stvořil nádherný svět plný kouzel do kterého se budu vždy rád vracet.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
O něco lepší, než jednička. Bazilišek tomu dává šťávu po celou tu dobu, než dojde k trapnému finálnímu souboji. Druhý díl si mě ještě nezískal a další pokračování mě v době vzniku nechávalo chladným. Stále je to ještě moc dětské a naivní. Sice pár kapek temnoty už zde je, ale je to prostě kouzelnický čajíček.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Harry, Ron a Hermiona se vracejí do kouzelnické školy a opět se tam začnou dít věci. Druhý příběh se však od předchozího značně liší. Dětskou tvář si sice snaží z počátku ponechat, ale později se přeci jen divácká hranice posunuje o hodně výš. Akční dramatické sekvence by děti určitě mohly děsit a způsobit trauma. Jako např. scéna s obrovským hadem. Snímek zkrátka, byť to zpočátku nevypadá, je děsivější, temnější, daleko víc fantasy. Jako celek však působí nějak lépe. Dramatizace se stupňuje nenásilně a ve zcela reálném souběhu všech okolností. Ve vizuálních efektech to místy stále ještě poněkud viditelně skřípe, ale i tak je patrné mírné zlepšení. Snímek je opět dlouhý, avšak z dobře postaveným plynulým příběhem mající dobré postavy, magickou vizuální stránku, dětský humor, avšak oproti tomu dospělejší dramatizaci. Druhé volné pokračování není rozhodně nepovedené, jen je potřeba si zvyknout na mírný odklon diváckého zaměření.


Dodatečné informace

Původní název:
Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
  • NSR Harry Potter a Tajemná komnata
  • NSR Harry Potter and the Chamber of Secrets
  • NSR Harry Potter a Tajomná komnata
Premiéra v ČR:
12. 12. 2002
Země původu:
NSR, Německo, USA, Velká Británie
Čeština:
Harry Potter a Tajemná komnata je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Harry Potter a Tajemná komnata


Podobné


Powered byJustWatch