Nový Harry Potter dorazí dříve, než jsme mysleli. Warneři prozradili, kdy se ho dočkáme

Nový Harry Potter dorazí dříve, než jsme mysleli. Warneři prozradili, kdy se ho dočkáme
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 | Warner Bros.
Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav totiž prozradil, že na seriálu ze světa Harryho Pottera se již aktivně pracuje a studio má aktuálně za cíl poslat první řadu do světa již v roce 2026, tedy zhruba za dva roky a nějaké ty měsíce k tomu. Což je poměrně krátká doba na vznik vysokorozpočtového seriálu, jenž se jistě bude chtít pochlubit velkou výpravou a takřka filmovými triky, a který zatím nejen že nemá obsazené hlavní herce, ale ani nemá na stole hotový scénář či přidělené tvůrce. I když k tomu poslednímu možná má velmi blízko.
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Kámen mudrců
81%
Je to několik týdnů, co jsme informovali o tom, že producenti i spisovatelka J. K. Rowling aktuálně hledají hlavní tvůrce projektu a procházejí nápady a představy jednotlivých kandidátů. Ve hře byli např. scenáristka Kathleen Jordan (Holky na lovu (odměn)), Tom Moran (Ďáblova hodina) či Michael Lesslie (Malá bubenice). Podle amerického novináře a známého lovce zákulisních novinek Jeffa Sneidera má však k projektu nejblíže scenáristka Francesca Gardiner, která se podílela na oceňovaném seriálu Boj o moc, seriálové adaptaci Jeho temných esencí či hitu Na mušce. Ze všech kandidátů má tak na první pohled to nejlepší portfolio a největší zkušenosti, její angažování by tedy dávalo smysl. Studio ovšem zatím nic oficiálně nepotvrdilo.
Harry Potter a Kámen mudrců
Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson – Harry Potter a Kámen mudrců | Warner Bros.
Vzhledem k šibeničnímu termínu v podobě roku 2026 by ovšem měli producenti s oficiálním prohlášením pohnout. Zaslav se ovšem tváří, že jde vše podle plánu a společně s dalšími hlavouny Warnerů a HBO se nedávno dokonce sešel s J. K. Rowling, která je z projektu údajně také nadšená a nemůže se dočkat toho, až její kouzelnický svět znovu ožije, díky seriálovému formátu se dočká větší hloubky a tvůrci se budou moci soustředit na jednotlivé detaily. Tak snad její slova aspoň některé fanoušky uchlácholí. Ten zbytek bude ovšem z projektu, který prý studio chce v seriálovém formátu natáhnout na celou dekádu, do premiéry asi hodně nervózní.
Zdroj: Dark Horizons, The InSneider