Pokračování Harryho Pottera s původními herci je tady. Jen v nečekané formě

Pokračování Harryho Pottera s původními herci je tady. Jen v nečekané formě
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 | Warner Bros.
S opětovným přetočením úspěšných knih jen třináct let po premiéře posledního filmu souhlasí málokdo. Osmidílná filmová série má hodně širokou fanouškovskou základnu i navzdory tomu, že oproti hutným knihám často vyznívá dost příkře a vyprázdněně. Špičkové technické provedení, hudba či skvělé obsazení ovšem mají v srdcích publika speciální místo, které bude hodně složité nahrazovat. A to i za předpokladu, že seriál ještě lépe rozvine úžasný svět čarodějů a mudlů, v jehož popisu Rowling naprosto triumfovala.
Prokleté dítě by se na druhou stranu mohlo setkat s vlídnějším přijetím, i když jeho příběh lze považovat minimálně za diskutabilní. Přímo však navazuje na epilog posledního filmu, v němž Harry s Ginny (Bonnie Wright) a další bývalí spolužáci provází své ratolesti na nádraží 9 a 3/4, kde nastoupí na svůj první vlak do Bradavic. Harryho syna, jenž se záhy skamarádí s mladým Scorpiusem Malfoyem, přiřadí Moudrý klobouk do Zmijozelu. Množí se náznaky, že Voldemort (Ralph Fiennes) by se mohl opět vrátit, a dva nepravděpodobní kouzelničtí kumpáni se navíc zmocní obraceče času a cestují do minulosti s úmyslem zachránit před smrtí Cedrica Diggoryho (Robert Pattinson).
Harry Potter a prokleté dítě: fanouškovský trailer | Teaser Pro
To se pochopitelně zvrtne a fanouškovská upoutávka v překvapivě profesionálním hávu naznačuje, jak by vysněná filmová adaptace s originálním obsazením mohla vypadat. Radcliffe a spol. jsou v optimálním věku a jejich comeback by sám stačil na jistý miliardový hit. Příběh pak sice pracuje s nevypočitatelným motivem cestování časem a hrozí přepsat již uzavřené události způsobem, který je v kouzelnickém světě ještě problematičtější než, řekněme, v Návratu do budoucnosti. Jenže současně má nostalgickou hodnotu, jelikož synové Harryho a Draca prochází některými významnými milníky původní série, při nichž potkáváme další známé postavy. A opět bude na Potterovi, aby neúprosné zlo definitivně potlačil.
Princip tudíž do jisté míry zachází s vytvářením alternativních realit, což celkem neúspěšně rozvíjí komiksový Marvel. Harry Potter je ovšem momentálně uzavřenou kapitolou a Prokleté dítě by mohlo daný vesmír oživit, přičemž už falešná upoutávka složená z existujících záběrů umí navodit příjemnou husí kůži. Nechtěli byste snad film, který video lživě prezentuje, v kinech co nejdříve vidět?
zdroj: Screen Rant, Kinobox
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených fantasy filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.