Harry Potter a vězeň z Azkabanu

86%
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Třináctiletý Harry Potter znovu nerad tráví své další prázdniny u rodiny Dursleyových, letos navíc se zlou tetou Marge. I přes přísný zákaz používání kouzel jí Harry promění v obrovský balón a v noci uteče záchranným autobusem do hospody Děravý kotel. Zde se setká s ministrem kouzel Korneliem Popletalem, který ho překvapivě za jeho provinění nepotrestá. Je to proto, že z vězení v Azkabanu uprchl nebezpečný čaroděj Sirius Black, který podle legend přivedl lorda Voldemorta k Harryho rodičům a je tak zodpovědný za jejich smrt. Nyní Voldemort usiluje také o zabití Harryho. A aby nebyl všem hrůzám konec, hostí Bradavická škola hrozivé azkabanské stráže, zvané mozkomoři. Ti mají za úkol ochraňovatt Harryho a další studenty před černým čarodějem. Střetnutí mezi Harrym a záhadným vězněm Siriem Černým se zdá být nevyhnutelné. Harry Potter bude potřebovat veškerou možnou kuráž, kouzla a podporu, aby dokázal odhalit pravdu a vazby na tajemnou minulost.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9.5
O poznání vyzrálejší a dospělejší díl než ty předchozí,přesto však neztrácí typické Potterovské kouzlo,které mne už v úvodním díle očarovalo. Vězeň z Azkabanu je temnou podívanou,které dospělé publikum nadchne a dětské trochu poděsí. Příběhově patří právě tento díl mezi mé nejoblíbenější. Efekty a herci absolutně nejlepší!
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Harry Potter, o tom se dá napsat jen málo, co už někdo neřekl. Tento díl už není tak dětský a začíná být pořádně temný. Rozhodně nejsem velkým fanouškem celé série, ale i pro mě má tato kouzelnická sága svůj půvab. Když se podívám na podivná zvířata, která děj předchází, zpětně bych nejraději všem HP přidal 10%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Harrymu Potterovi a ostatním již je třináct let. Inu, léta pokročila a tak je potřeba pokročit i v jejich dalších dobrodružství. Třetí snímek je zase o něco více fantasy, avšak přeci jen se tvůrci ještě dosti drželi na uzdě. Ono i tak si dali na snímku dost práce a je to znát. Obsáhlou knihu převést do filmového scénáře není nic jednoduchého, ale viditelně se s tím poprali dobře. Knižní nadšence samozřejmě neuspokojí, ale film jako doplněk ke knize prostě funguje. Scénář je pevný, srozumitelný a kupodivu i přes rozumné tempo není hluchého místa. Na konci se možná v ději, kde se posouvá čas, sice někdo může ztratit, ale to chce jen více pozornosti. Takže co tu máme. Z vězení uprchl nebezpečný čaroděj, což přirozeně vyvolá obavy a strach. Ale je všechno tak, jak se jeví? Inu, to by nebyl Harry, Hermiona a Ron, aby se tomu zase nepodívali na kloub. Třetí dobrodružství v plné parádě a opět ve dlouhé stopáži. Ano, snímek má tradičně přes dvě hodiny a to se do dějství ještě ani všechno z knihy přenést nepovedlo.


Dodatečné informace

Původní název:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (více)
  • Velká Británie Harry Potter a vězeň z Azkabanu
  • Velká Británie Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
  • Velká Británie Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: The IMAX Experience
  • Velká Británie Harry Potter a väzeň z Azkabanu
Premiéra v ČR:
10. 6. 2004
Země původu:
Velká Británie, USA
Čeština:
Harry Potter a vězeň z Azkabanu je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Harry Potter a vězeň z Azkabanu


Podobné


Powered byJustWatch