Špión

72%
Špión

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě, tedy CIA, což zní zajímavě. Ve skutečnosti má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi až nudnou práci. Je totiž analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcera nedávno zesnulého obchodníka se zbraněmi, totiž dostala neobvyklé dědictví v podobě malé jaderné bomby. Dostačující na zničení jednoho většího města. A chce ji prodat, klidně i teroristům. Aby toho nebylo málo, Bradley CIA, a tedy i Susan, nedobrovolně opustí. Další špičkový agent Rick Ford (Jason Statham), je nepoužitelný, protože byla prozrazena jeho totožnost. A tak padne návrh, že jedině ta nejméně nápadná osoba – tedy Susan – může proniknout do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi a zabránit tak globální katastrofě. Rozhodnutí vyslat Susan do terénu rozpálí Ricka Forda do běla, a tak se vydá po stopě jaderné nálože na vlastní triko. Jelikož je typem agenta, který v sobě spojuje Ramba a komisaře Clouseaua, je na maléry zaděláno. Odpovědnost za záchranu mnoha životů tak leží na Susaniných mohutných bedrech. Musí se nejen nenápadně vetřít do světa obchodníků se smrtí, přežít v něm, splnit svůj úkol a přitom obrazně i doslova nakopat nejeden zadek. (CinemArt)



Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Extra prastěná a zábavná komedie. Hlavní hrdinka byla super a opravdu jsem se bavil. Je to sice laciný prvoplánovitý humor založený na terasách a ponižování outsider, ale ta to bere s velkým nadhledem a funguje to bez trapnosti a velkého tlaku na pilu. Pěkná oddychová komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Velice povedená akční komedie jaká tu skutečně poměrně dlouho chyběla. Přínosem je, že se nejedná o potrhlou a trapnou parodii všeho možného. Melissa McCarthy se tu ve své roli mimořádně vyřádila a je vidět, že si to náležitě užívala. Už samotný začátek snímku napovídá o agentském filmu a když začnou titulky ve stylu Jamese Bonda, je vše potvrzeno. Že ale půjde o robustní krapet ztřeštěnou operátorku od počítače asi nečekal nikdo. Na snímku je znát stará dobrá škola takovýchto snímků z dob 90.let a není to vůbec na škodu. Má to pevný scénář, švih, vyrovnanou akčnost s humorem sobě vlastním a absenci viditelných přehnaných speciálních efektů. Tohle se povedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
McCarthy snesitelná, Law a Statham naplno využití. Očividně se všichni dobře bavili, no mě ale k ještě větší spokojenosti něco málo chybělo.


Dodatečné informace

Původní název:
Spy (více)
  • USA Špión
  • USA Spy
  • USA Susan Cooper
Premiéra v ČR:
4. 6. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
235,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Špión je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch