Zpráva o Europě

67%
Zpráva o Europě
Plakát traileru

Europa. Čtvrtý měsíc planety Jupiter, o jehož povrchu, který pokrývá silná ledová krusta, toho lidská rasa mnoho neví. Na místo je vyslána posádka, aby odhalila tajemství měsíce a konečně našla odpověď na otázku, zda jsme ve vesmíru sami.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Found foontage v té nejlepší podobě a přímo z vesmíru. Kamery palubní, venku či v helmě zaznamenaly veškeré dění + mluva přímo do videokamery. Záznam je sestřihaný tak, aby zůstala věrná autenticita a zároveň vkusný napínavý příběh. Vesmírné scenérie jsou naprosto úžasné a dechberoucí. Tvůrci vědomě nevytvářeli lecjaké popkornové katastrofické sci-fi jakých už vzniklo bezpočet. Poukazuje se tu daleko věší hloubka vnímání posádky, její psychologie a snaha řešit problémy tak, jak by skutečně mohli být. Naprosto reálný film. Chvílemi není ani jasné jedná-li se o dokument nebo o záznam přímého přenosu. Herci podávají takové výkony, jakoby to byli skuteční astronomové. Zkrátka, jejich herectví je vynikající a rozhovory reálné a uvěřitelné. I co se týče vesmíru jako takového je po vědecké stránce vše přesné a věrohodné. Po delší době sci-fi snímek přijatelných kvalit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Na půl cesty k geniálnímu Sunshine. Obrazově si to poradilo s nízkým rozpočtem důstojně, ale ne moc zajímavě. Následování základního schématu tomu ale nesluší mnohem víc. Nutné zabití člena posádky na každé zastávce má nulový efekt, protože nikoho z ní nepoznáme a neutvoříme si k němu základní vztah. Nějaká naléhavost mise chybí, jde prostě o nepodařenou vědeckou expedici. Není to špatné, ale konkurence je moc velká.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takové malé scífko, které i přes ten zajímavý námět a následný "strach" z neznámého nenaplnilo svůj potenciál. Ne všechno musí vypadat jako interstellar, ale tady toho fakt moc k zapamatování není. Navíc mi ten polodokumentární styl moc nesedl.

Dodatečné informace

Původní název:
Europa Report (více)
  • USA Zpráva o Europě
  • USA Europa Report
  • USA Europa
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,13 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné