Nejočekávanější filmy roku 2021

Nejočekávanější filmy roku 2021
Top Gun: Maverick | Paramount Network
Malcolm & Marie
Malcolm & Marie
Malcolm and Marie | Netflix
Premiéra 5. února (Netflix)
Vášnivé a komorní romantické drama, které vzniklo během léta v průběhu pandemie, svede dohromady vycházející herecké hvězdy Zendayau a Johna Davida Washingtona.

The Mauritanian
Mauritánec: Deník z Guantánama
The Mauritanian | Graham Bartholomew / STX Entertainment
Premiéra 19. února (USA)
Oscarový režisér Kevin Macdonald (Poslední skotský král) servíruje hvězdně obsazené soudní drama o obhajobě neprávem odsouzeného vězně. Těšte se na Jodie Foster, Shailene Woodley a Benedicta Cumberbatche.

Země nomádů
Země nomádů
Země nomádů | Searchlight Pictures
Premiéra 28. února (ČR)
Dost možná největší oscarový favorit letošní sezóny sbírá samou chválu převážně od kritiků a kromě aktuálního příběhu se opěvují zejména herecké výkony Frances McDormand a Davida Strathairna.

Raya and the Last Dragon
Raya a drak
Raya a drak | Walt Disney Studios
Premiéra 5. března (ČR)
Nejnovější 3D animák od studia Disney slibuje dobrodružnou podívanou ze světa, kde se prastaří draci obětují, aby zachránili lidstvo před zlými monstry.

Cesta do Ameriky 2
Cesta do Ameriky 2
Cesta do Ameriky 2 | Amazon Prime Video
Premiéra 5. března (Prime Video)
Pokračování úspěšné Cesty do Ameriky vrací na scénu prince Akeema v podání Eddieho Murphyho, jenž musí znovu cestovat do New Yorku poté, co vyjde najevo, že tam žije jeho ztracený syn.

Chaos Walking
Chaos Walking
Chaos Walking | Lionsgate
Premiéra 5. března (USA)
Dlouho odkládané a potížemi zatěžované sci-fi by mělo dorazit již v březnu, ale málokdo si může být v tomto případě něčím jistý. Novinka režiséra Douga Limana sice bude sledovaná (už kvůli Tomu Hollandovi a Daisy Ridley), ale zatím je na ni nahlíženo spíše přezíravě.

Kingsman: První mise
Harris Dickinson, Ralph Fiennes
Kingsman: První mise | 20th Century Fox
Premiéra 11. března (ČR)
Třetí příspěvek do originální špionážní série bude opět režírovat Matthew Vaughn a zavede nás na samý počátek elitní tajné služby, až do zákopů první světové války. V hlavních rolích tentokráte Ralph Fiennes a Gemma Arterton.

Morbius
Morbius
Morbius | Sony
Premiéra 18. března (ČR)
Nový superhrdinský snímek ze stáje Sony představí publiku doktora Michaela Morbiuse, jenž se promění v upíra poté, co se pokouší vyléčit své vzácné krevní onemocnění. V hlavní roli klasické nemesis Spider-Mana se představí Jared Leto.

Není čas zemřít
Není čas zemřít
Není čas zemřít | MGM
Premiéra 1. dubna (ČR)
Zřejmě nejočekávanější film celého roku a v pořadí 25. bondovka by měla do kin zavítat na apríla - snad to nebude předzvěst ani jejích kvalit, ani dalších nutných odkladů.

Mortal Kombat
nejocekavanejsi-filmy-roku-2021-2
Mortal Kombat (1995) | New Line Cinema
Premiéra 15. dubna (ČR)
Nové zpracování kultovní videohry vzniká pod producentským dohledem Jamese Wana a má být řádně krvavou podívanou, která zaryté fanoušky plně uspokojí. Jsme zvědaví.

Tiché místo: Část II
Tiché místo: Část II
Tiché místo: Část II | Paramount Network
Premiéra 22. dubna (ČR)
S ročním odkladem bychom měli zavítat také na pokračování hororového hitu Tiché místo, na které nás režisér John Krasinski láká zajímavými trailery už nekonečně dlouhou dobu. Snad se čekání vyplatí.

Last Night in Soho
Poslední noc v Soho
Poslední noc v Soho | Universal Pictures International (UPI)
Premiéra 29. dubna (ČR)
Slavný režisér Edgar Wright (Soumrak mrtvých) si vyzkouší hororovou notu v příběhu o nadějné módní návrhářce, která se vrací do šedesátých let minulého století a čelí katastrofickým následkům. Máme se prý těšit na intenzivně gradovanou psychologickou show.

Black Widow
Scarlett Johansson
Black Widow | Marvel Studios
Premiéra 6. května (ČR)
Sólovka oblíbené superhrdinky chce za každou cenu startovat v kinech a Scarlett Johansson, Florence Pugh a Rachel Weisz snad uvidíme na začátku května. Proti nim se postaví obávaný Taskmaster, který dokáže brilantně kopírovat pohyby svých protivníků.

Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong | Warner Bros.
Premiéra 21. května (kina + HBO Max)
První z velkých projektů Warner Bros., jehož pandemická opatření donutí startovat ve stejný den v kinech i na HBO Max. Epický střet dvou nejslavnějších filmových monster bude jistě záležitostí pro zaryté fanoušky, ale jeho divácký potenciál je stále vysoký.

Cruella
Emma Stone
Cruella | Walt Disney Studios
Premiéra 27. května (ČR)
V retro hávu Londýna 70. let se nám představí také Cruella de Vil, slavná záporná postava ze 101 dalmatinů. V její kůži vystoupí skvělá Emma Stone, kterou doplní třeba Emma Thompson či Mark Strong.

Rychle a zběsile 9
Rychle a zběsile 9
Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
Premiéra 27. května (ČR)
Závodnická akční telenovela přichází s již devátým dílem, v němž proti partě Dominica Toretta nevyrukuje nikdo jiný než jeho odloučený bratr v podání Johna Ceny. A bizarní shodou okolností u toho nebude chybět ani dosud naprosto mrtvý Han Lue... A možná se poletí i do vesmíru.

Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun
Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun
Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun | Searchlight Pictures
Premiéra nejspíše v květnu (možné uvedení na festivalu v Cannes)
Novinka audiovizuálního kouzelníka Wese Andersona měla vyjít už loni a dosud se nerozhodlo o přesném datu premiéry. Pokud ale vše klapne a film se bude promítat už na festivalu v Cannes, můžeme se těšit na hvězdné obsazení v čele s Billem Murraym, Beniciem Del Torem nebo Adrienem Brodym - a samozřejmě na nenapodobitelný režisérův rukopis, který vždy slibuje trochu jiný zážitek.

V zajetí démonů 3
nejocekavanejsi-filmy-roku-2021-1
V zajetí démonů | Warner Bros.
Premiéra 3. června (ČR)
Zřejmě poslední vystoupení Eda a Lorraine Warrenových v jejich neúnavném boji proti nadpřirozeným silám, u něhož si diváci kousali nehty skoro celou předchozí dekádu. Snad si trojka udrží úroveň prvních dvou dílů.

Krotitelé duchů: Odkaz
Krotitelé duchů: Odkaz
Krotitelé duchů: Odkaz | Columbia TriStar
Premiéra 10. června (ČR)
Další dlouho oddalovaný sequel (Krotitelky duchů nepočítáme) natočí syn režiséra prvního dílu Jason Reitman a seznámí nás s rodinkou, která se přestěhuje do malého města, kde prozkoumává své napojení na staré 'krotitelské' hrdiny. Počítejte s návratem starých známých a s posilami v podobě Paula Rudda či Finna Wolfharda.

Luca
Luca
Luca | Pixar
Premiéra 17. června (ČR)
Animovaná novinka studia Pixar nás seznámí s Lucou, mladým chlapcem, jenž si užívá léto na italské riviéře s novým kamarádem Albertem - ten je ale ve skutečnosti mořským stvořením.

Spirála strachu: Saw pokračuje
Chris Rock
Spirála strachu: Saw pokračuje | Lionsgate
Premiéra 17. června (ČR)
Devátý příspěvek do hororové série Saw bude ambiciózním rebootem, jenž na scénu přivede policisty v podání Samuela L. Jacksona a Chrise Rocka a pokusí se oprášit úspěch i řemeslnou kvalitu kultovní jedničky.

Venom 2
Venom
Venom | Columbia TriStar
Premiéra 24. června (ČR)
Pokračování nečekaného diváckého hitu z roku 2018 vrací do akce Toma Hardyho, jenž se coby spider-manovský záporák postaví proti sériovému vrahovi Carnagemu v podání Woodyho Harrelsona. Režíruje Andy Serkis a počítá se s užším napojením na Marvel Cinematic Universe.

Mimoni: Padouch přichází
Mimoni
Mimoni
Premiéra 1. července (ČR)
Skotačiví žlutí hrdinové se vrací ve druhém celovečerním dobrodružství a navazovat budou na svůj nesmírně výdělečný debut, který se řadí k vůbec nejbohatším filmům minulé dekády. Půjdete s dětmi na povinnou návštěvu?

Top Gun: Maverick
Tom Cruise
Top Gun: Maverick | Paramount Network
Premiéra 1. července (ČR)
Největší borec ze všech filmových pilotů nedává fandům spát už od vydání prvního traileru, které proběhlo skoro před rokem a půl. V režii Josepha Kosinskiho se očekává vizuálně strhující podívaná s Tomem Cruisem, jemuž nacpali imaxové kamery přímo do kokpitu stíhačky. Tady se snad odehraje retro nostalgie (ale s moderní technikou) jako vyšitá.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Premiéra 8. července (ČR)
Marvelovský superhrdina zběhlý v bojových uměních bude velet ryze asijskému příspěvku do portfolia MCU a dá se očekávat, že především v Číně se diváci jen pohrnou. Podpoříte toto kulturní tematické rozšíření i vy?

Uncharted
Uncharted
Uncharted | PlayStation Productions
Premiéra 15. července (ČR)
Filmová adaptace slavné videohry o lovci pokladů Nathanu Drakeovi bude fanoušky podle všeho rozdělovat a režisér Ruben Fleischer (Zombieland) čelí náročné výzvě. Snad uspěje a neudělá ostře sledované látce ostudu.

Space Jam: Nový začátek
LeBron James, Eric Bauza
Space Jam: Nový začátek
Premiéra 16. července (kina + HBO Max)
Po dlouhých 25 letech se oblíbené postavičky Looney Tunes vrací v pokračování klasické rodinné komedie, v níž účinkovala basketbalová legenda Michael Jordan. Toho nyní vystřídá LeBron James a další velký hit by měl být na stole.

Expedice: Džungle
Dwayne Johnson
Expedice: Džungle | Walt Disney Studios
Premiéra 29. července (ČR)
Populární dvojice Dwayne Johnson a Emily Blunt ztvární hlavní role v dobrodružném fantasy filmu, založeném na ikonické atrakci v Disneylandu. Podíváme se hluboko do amazonské džungle plné nadpřirozených jevů a bytostí.

Sebevražedný oddíl 2
Sebevražedný oddíl
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Premiéra 6. srpna (kina + HBO Max)
Režisér Strážců galaxie James Gunn se pokusí napravit reputaci netradiční partě superhrdinů, jejíž potenciál zůstal v prvním dílu z roku 2016 za očekáváním. Minimálně na Margot Robbie se všichni moc těšíme a jsme zvědaví, jak moc se tohle dobrodružství přiblíží svérázné posádce pod vedením Star Lorda.

Deep Water
Ana de Armas
Ana de Armas
Premiéra 12. srpna (ČR)
Letitý tvůrce psychologických filmů Adrian Lyne spojuje ve své novince Bena Afflecka a Anu de Armas coby manžele, kteří se tak trochu přestali mít rádi a spouští vzájemné spiklenecké hry.

Candyman
Candyman
Candyman | MGM
Premiéra 27. srpna (USA)
Remake klasického hororu z roku 1992 slibuje silné tvůrčí zázemí a schopné herce. Příběh pojednává o šíleném zabijákovi s hákem místo ruky, jehož lze přivolat tím, když jeho jméno pětkrát za sebou zopakujete před zrcadlem - dá se předpokládat, že to někdo nerozvážný zase udělá.

Three Thousands Years of Longing
George Miller, Tom Hardy
George Miller (vlevo) a Tom Hardy | www.festival-cannes.fr
Premiéra v září
Epická fantasy od George Millera, tvůrce Šíleného Maxe. Idris Elba a Tilda Swinton se představí v novém převyprávění klasického příběhu o džinovi v lahvi, jenž umožní osamělé a zahořklé ženě splnit tři přání.

Duna
Timothée Chalamet
Duna | Vertical Entertainment
Premiéra 1. října (kina + HBO Max)
Další nesmírně očekávaný snímek to coby adaptace uctívaného a komplexního románu Franka Herberta určitě nebude mít jednoduché. Režisér Denis Villeneuve však opakovaně přesvědčuje o svých kvalitách a společně s prvotřídním obsazením nám jistě připraví delikátní zážitek, na který snad vyrazí co nejvíce lidí do kina.

The Last Duel
Premiéra 14. října (ČR)
Historické drama Ridleyho Scotta nás zavede do 14. století, kde se dva muži chystají k souboji na život a na smrt. V hlavních rolích Matt Damon, Ben Affleck a Adam Driver.

Halloween zabíjí
Premiéra 14. října (ČR)
Krátce před Halloweenem znovu nabrousí svůj nůž ikonický hororový padouch Michael Myers, který bude pokračovat v celoživotní výzvě a zkusí konečně polapit Jamie Lee Curtis. A diváci jistě nezůstanou bez odezvy.

Mission: Impossible 7
Simon Pegg, Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Ving Rhames
Tom Cruise | Paramount Network
Premiéra 3. listopadu (ČR)
První část nového příběhu ze série o Ethanu Huntovi by měla dorazit začátkem listopadu - o příběhu zatím nic nevíme a doufáme, že Tom Cruise vycepuje svůj štáb natolik, aby se vše v domluveném termínu stihlo.

Untitled Elvis Presley Project
Premiéra 4. listopadu (ČR)
Režisér Velkého Gatsbyho a Moulin Rouge Baz Luhrmann se podívá pod kotlety samotnému králi rocknorollu Elvisovi Praselymu. Toho ztvární Austin Butler, zatímco jeho manažera Toma Parkera si střihne sám Tom Hanks. Chybět nebude ani Priscilla Presley a fanoušci Elvise se jistě začínají opatrně těšit.

The Eternals
Premiéra 4. listopadu (ČR)
Nová partička nesmrtelných a prastarých superhrdinů, která by měla úspěšně navázat na ukončenou třetí fázi MCU, vyběhne zachránit svět nejspíš ve stejný den, kdy ho roztančí podobně nesmrtelný Elvis. V hlavních rolích Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington a Kumail Nanjiani.

Nightmare Alley
Guillermo del Toro
Guillermo del Toro
Premiéra v prosinci
Psychologický thriller od oscarového Guilerma del Tora bude lákat jen na herecké obsazení, které zahrnuje Bradleyho Coopera, Cate Blanchett, Willema Dafoea či Toni Collette.

West Side Story
Ansel Elgort
Ansel Elgort | Twentieth Century Fox
Premiéra 9. prosince (ČR)
Vysněný projekt Stevena Spielberga je remakem slavného oscarového muzikálu z roku 1961. Sice nepůjde o tradičně atraktivní či politicky angažovaná díla, jakým se režisérská legenda věnuje, ale určitě můžeme počítat s krásnou hudební choreografií a sympaticky starosvětským uchopením.

Spider-Man 3
Tom Holland
Tom Holland | Marvel Studios
Premiéra 16. prosince (ČR)
Můj osobní favorit na nejvýdělečnější film roku přitápí pod kotlem diváckého natěšení především skrze známé postavy, které budou u třetí Spideyho sólovky hostovat. Objeví se totiž nejen Doctor Strange, ale hlavně Alfred Molina coby Doctor Octopus a Jamie Foxx jako Electro - čeká nás tedy pořádně ambiciózní křižování dosud oddělených filmových vesmírů.

Matrix 4
Premiéra 22. prosince (kina + HBO Max)
Těsně před Vánoci se vrátí také jedna z vůbec nejslavnějších filmových sérií, v jejíž comeback už doufal málokdo. Keanu Reeves si počtvrté zopakuje roli Nea, a pokud bude snímek alespoň z poloviny tak pokrokový jako jednička před více než dvaceti lety, čekání se určitě vyplatí.

Untitled Paul Thomas Anderson Project
Jeden z nejoceňovanějších filmařů posledních dvaceti let stihne svou výpravu do amerických sedmdesátých let možná ještě letos, ale v tomto případě není nic jisté. A ruku na srdce, žádnou jistotu nemůžeme mít ani u většiny výše uvedených titulů - zatím můžeme jen doufat, že pandemie ustoupí a kalendář premiér se nebude opět drasticky přepisovat.