Moulin Rouge

82%
Moulin Rouge

Fascinující, pikantní a tragikomicky příběh Moulin Rouge je oslavou pravdy, krásy, svobody, ale především lásky a excentrický režisér Baz Luhrmann ten příběh vypráví písní. Je situován do pařížského nočního podniku kolem roku 1900 a vychází z orfeovského mýtu mladého básníka - pěvce, který sestoupil do podsvětí, aby našel ideální lásku. "Je to mýtus o idealismu a dospělosti a o poznání, že v životě se stane spoustu věcí nad naše možnosti. Smrt milovaných blízkých, vztahy, které dlouho netrvají," vysvětluje režisér Luhrmann. "Podle orfeovského mýtu vás to buď zničí, nebo se vydáte do podsvětí, budete mu čelit a vrátíte se zoceleni zkušeností.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nádherný muzikál s překrásnými hudebními čísly. Tento příběh o lásce si mne hned získal. Vizuálně poutavé a hlavně nádherně odzpívané. Vůbec jsem netušil co všechno se v McGregorovi skrývá. Během filmu zazní spousta známých celosvětových hitů v muzikálovém provedení a je velmi příjemné si poslechnout mé oblíbené písně v jiném hávu. Příjemná podívaná,která dokáže pohladit po duši.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3
Muzikály jsou pro mě většinou nesnesitelné a idkyž asi pobouřím spoustu lidí, Moulin Rouge jedním z nejnesnesitelnějších vůbec. Přebarvená předražená estráda, která se nedá dokoukat. Zkoušel jsem to několikrát, po kousích, nejendou a ještě jsem to nedoukoukal. Za mě ne - 30%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Absurdně geniální film.

Dodatečné informace

Původní název:
Moulin Rouge! (více)
  • Austrálie Moulin Rouge
  • Austrálie Moulin Rouge!
Premiéra v ČR:
1. 11. 2001
Distributor:
AČFK
Země původu:
Austrálie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
52,5 mil. USD
Tržby:
179,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Moulin Rouge je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch