Joker poslal vlastní valentýnku. Režisér se pochlubil novými fotkami Phoenixe a Gaga

Joker poslal vlastní valentýnku. Režisér se pochlubil novými fotkami Phoenixe a Gaga
Joker 2 | Warner Bros.
První Joker rozdělil publikum. Jedni ho milovali jako temnou poctu kinematografii 70. let, intenzivní společenskou kritiku a hereckou exhibici Joaquina Phoenixe, jiní považovali za banální vykrádačku, která nezodpovědně nakládá se zobrazením mentálních nemocí a násilí. Tak či onak, snímek vydělal přes miliardu dolarů, což je u věkově nepřístupného filmu vskutku neuvěřitelný výkon. Je zřejmé, že Phillips nabídl lákavou alternativu k rozjuchanému Marvelu a chlapácké hlavní linii DC. A všichni víme, co to znamená: dvojka musí být.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
79%
Phillips šokoval, když oznámil, že druhý díl bude muzikál a roli Harley Quinn, kterou si jinak přivlastnila Margot Robbie, ztvární tentokrát Lady Gaga. Ohledně statutu muzikálu se od té doby udělal menší úkrok k „filmu s muzikálovými prvky," jak ho popsala hudební skladatelka Hildur Guðnadóttir. A je něco jiného film jako Moulin Rouge!, prostoupený písněmi od začátku do konce, a pak film jako Magnolia, který obsahuje jedno slavné hudební vystoupení, jinak jde o standardní drama. Kam se zařadí Joker: Folie à deux, zatím můžeme jen hádat, ale pokud se Phillips muzikálu nakonec ve větší míře vzdá, půjde o zajímavou inverzi běžné tendence distributorů muzikálové aspekty svých filmů naopak před publikem skrývat.
Todd Phillips
Todd Phillips

Režisér, Scenárista

Čekání si nyní můžeme vyplnit studií tří nových fotek, které Phillips zveřejnil na svém Instagramu s valentýnským komentářem: „Doufám, že váš den je plný lásky. 4. 10. 2024.“ Jedna z fotek jednoznačně pomrkává na ty z nás, co jsme nejvíc zvědaví právě na muzikálový aspekt díla. Estetika obzvlášť dvou černobílých fotografií pak jako by odkazovala mnohem víc na astairovskou éru kinematografie spíš než na tu Scorseseho. Čeká nás tedy vskutku velký stylistický posun? Nezklam nás, Todde!
Joker 2
Joker 2
Joker 2
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Instagram Todda Phillipse.