Magnolia

81%
Magnolia

Divné věci se dějí pořád. Někdy za to možná může souhra životních náhod, jindy lidé, kteří činí omyly, páchají hříchy, konají zlé i dobré skutky. Anebo jsou za vším "nebesa" hrozící apokalypsou a přitom dávají novou naději a snad i možnost začít znovu. O tom všem vypráví film Magnolia prostřednictvím devíti příběhů, jež se navzájem prolínají v barvité mozaice, propojené televizní znalostní show. Hrdiny jsou umírající otec, televizní producent, jeho mladá žena, slavný syn, učící muže, jak svést a zničit ženy, chlapec s neuvěřitelnou pamětí, ohleduplný ošetřovatel, po lásce toužící policista, muž, jenž byl v dětství považován za génia a těžko se smiřuje se svou upadající existencí, na smrt nemocný moderátor televizní soutěže a ztracená dcera. Ti všichni a jejich blízcí se díky řadě značně absurdních náhod dostávají do nečekaných situací, které mění běh jejich života a vedou je na práh pekla i k novým nadějím...

Všechny příběhy se odehrávají v jednom městě a během jednoho dne, místem děje se stala ulice Magnolia vedoucí východozápadně přes losangeleskou předměstskou část San Fernando Valle




Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Příběhy několika lidí, které se postupem času propojí je moje oblíbené téma, obzvlášť, když se to uchopí takto. Skvělí herci, kteří navíc předvedli vysoce nadstandardní výkony. Perfektní režie. Nejlepší výkon předvedl Tom Cruise. Film má opravdu silné scény, perfektní soundtrack, radost se dívat a to celé tři hodiny.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
10
Temné a atmosférické drama o smrti, beznaději (nebo spíš naději!) a odpuštění má i přes svou délku velmi málo vaty. Kdyby bylo vypointovanější finále, bylo by to snad dokonalé. Nesmím zapomenout skvělé herecké výkony (Tom Cruise je sice na hraně, ale má roli, která se k jeho herectví hodí). Skvělý film Paula Thomase Andersona, který zatím patří na vrchol jeho kariéry.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Magnolia je vynikající film. Je neuvěřitelně dlouhý, je velice komplikovaný, obsahuje obrovské množství postav, které navíc hrají velké hvězdy a ačkoli to může znít jako fráze, je to film, kde žák překonal svého mistra, tedy P. T. Anderson Roberta Altmanna.

Dodatečné informace

Původní název:
Magnolia (více)
  • USA Magnolia
Premiéra v ČR:
28. 9. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
37 mil. USD
Tržby:
48,45 mil. USD (celosvětově)

Podobné