Opilí láskou

72%
Opilí láskou
Barry Egan není ani trochu spokojený se svým životem. Je majitelem malé firmy, ale jeho sedm arogantních sester ho nikdy nenechá na pokoji, není schopný si nikoho najít a jeho sebevědomí je nulové, proto trpí záchvaty vzteku a úzkosti. Naděje mu svitne v podobě tajemné Leny, sestřiny kamarádky. Barry cítí, že se Leně líbí a tak ji vždy nechá udělat první krok, jejich rodící se vztah ale ohrožuje jedna hloupost, které se Barry nedávno dopustil...



xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
8
Velmi netypický a svou netypickostí příjemný film. Dlouho jsem tomu nevěřil a měl jsem problém vplout do příběhu. Anderson to ale opět dokázal a zvládnul i ukočírovat Adama Sandlera, což si samo o sobě zaslouží obdiv.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Asi ten nejdivnější film s Adamem Sandlerem. Nejen, že ani moc nechce být vtipnej, ale přesto je, ale taky mě dostaly ty jakoby scény, který zůstanou nevysvětlený. Moc se mi líbilo použití hudby, když hrála skoro pořád, mezi dialogy i při nich. Čekal jsem, co se z toho vyvine a ono se vlastně nic moc nevyvinulo, ale tak zajímavým způsobem, že mě to bavilo. Emily Watson je moc hezká herečka (moc pěkně se na ni kouká) a s tím Sandlerem, kterej je takovej weirdo to je skvělá kombinace. Až teď vidím, jakej režisér to natočil a ž je mi to všechno jasný. Ten styl je fakt podobnej.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
8
Barry Egan má život, který mu sice možná úplně nesvědčí, ale má ho rád. Pracuje ve firmě, která vyrábí zajímavě tvarované záchodové štětky. Má sedm problémů – sedm vlastních sester, které by mu rády mluvily do života. Když si chce konečně promluvit se ženou zavolá na horkou sexuální linku, jenže s tím přichází nečekané komplikace. Zvolil si špatné číslo a dovolal se na skupinu vydřiduchů, kteří za to, že je vlastně úchyl chtějí více peněz, než původně. A do toho se Barry potká se ženou, kterou mu sice dotáhla jeho sestra, ale do které se zamiluje. Jeho životní láska mu dá sílu, aby se vzepřel nejen sestrám, ale i šíleným majitelům erotické linky. A do toho nasbírá tolik pudinků, že může létat do smrti zadarmo. Spleť bizarních situací, které jsou kořeněny absurdním humorem jsou typickým znakem talentovaného režiséra samouka P. T. Andersona a dělá z jeho filmařsky neexhibující, ale rozhodně zajímavé a stylové netradiční romantické komedie umělecké dílo. Film skončil jako komerční fiasko.


Dodatečné informace

Původní název:
Punch-Drunk Love (více)
  • USA Opilí láskou
  • USA Punch-Drunk Love
  • USA Embriagado de amor
  • USA Opití láskou
  • USA Ubriaco d'amore
Premiéra v ČR:
27. 2. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
24,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Opilí láskou je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch