Studio, jež natočilo Jokera, zkrachovalo. Co to znamená pro pokračování s Lady Gaga?

Studio, jež natočilo Jokera, zkrachovalo. Co to znamená pro pokračování s Lady Gaga?
Joker | Warner Bros.
Studio Bron vzniklo v roce 2010 a v jeho čele stojí manželé Aaron a Brenda Gelbertovi. Tahounem mladé společnosti byl samozřejmě Joker z roku 2019. Ten patří s rozpočtem 55 milionů dolarů a celosvětovými tržbami přesahujícími miliardu k jedněm z nejvýdělečnějších snímků posledních let a nově založená firma by si nemohla přát lepší položku ve svém portfoliu.
Joker
Joker
87%
Není to ale tak, že by tato suma skončila v kapse Bronu. I když se jeho producenti dost možná dočkali nějakého pěkného bonusu, jinak dostali jen fixní sumy stanovené ve smlouvách. Drtivá většina z úžasného výdělku skončila u Warnerů a DC.
nejpsychopatictejsi-romance-na-prvni-fotce-lady-gaga-se-predstavuje-jako-harley-quinn-po-boku-jokera
Joker: Folie a Deux | Warner Bros.
Jeji tvorbu doplňují další relativně výrazné filmy, často ověnčené oscarovými nominacemi, jako Šokující odhalení s Nicole Kidman a Margot Robbie, Greyhound s Tomem Hanksem, Jidáš a černý mesiáš, Eastwoodův Pašerák či poslední Krotitelé duchů. Přestože už se v žádném z případů nejednalo o obrovské hity, lze je považovat za prestižní projekty plné velkých hvězd, jež zdánlivě ukazují, jak rychle se Bron dokázal dostat do středu hollywoodského dění. Jistě, snímek 65 byl velký průšvih, vedle dalších projektů studia se nicméně jevil jako kapka v moři.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
79%
Jenže teď se studio potýká s finančními problémy. Jeho zástupce Aaron Gelbert to pro The Wrap vysvětlil jako důsledek pandemie covidu a série stávek ve filmařském průmyslu. Bron prý po měsících úvah došel k tomu, že musí vyhlásit bankrot a pokusit se přijít na to, jestli a jak situaci zachránit.
Stále je přitom rozpracovaných hned několik projektů včetně druhého Jokera. Co přesně to pro film s Joaqinem Phoenixem a Lady Gaga znamená, ještě nevíme. Není však pravděpodobné, že bychom o snímek ve vrcholné fázi postprodukce přišli, Warneři mají jistě dost prostředků k jeho dokončení a uvedení. Z pohledu řadového publika tedy nejspíš nebudeme pozorovat velkou změnu a s premiérou 3. října příštího roku můžeme počítat.