Země nomádů

69%
Země nomádů

Neokázalé drama je citlivě vystavěno kolem postavy ovdovělé šedesátnice Fern (opět úchvatná Frances McDormand), nalézající životní sílu v cestování napříč Amerikou ve svém příbytku, bílé dodávce, a kolem četných setkání s podobně naladěnými novodobými „kočovníky“. Přívětivý film s nesmírnou duší. (MFF Karlovy Vary)




Recenze: Země nomádů

Kinobox.cz
80%

Snímek Chloé Zhao je originálním autorským svědectvím o životech obyčejných lidí, nikoli úžasným dobrodružstvím napříč americkou historií – podobně jako Forrest Gump ale nabízí svůj pohled na vnímání okolního světa, jenž může být pro mnoho diváků osvobozující inspirací. A podobnou inspirací musí být v dnešní specifické době také pro nezávislé filmaře, jimž názorně ukazuje, jak lze s malým rozpočtem a dvěma známými herci udělat díru do světa. Jsem opravdu moc zvědavý, jak Chloé Zhao uchopila diametrálně odlišnou produkci komiksových Eternals.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Země nomádu je čistokrevným Oscarovým snímkem. Ať už je to samotný námět, nebo práce s kamerou. Dlouhé táhlé záběry, které si jedni budou užívat a druzí budou zívat nudou. Četl jsem ,že se o Zemi nomádů mluví jako o filmu roku atd. S tímto tvrzením se zrovna neztotožňuji. Své kvality film rozhodně má ,ale zase né takové ,abych si z toho sedl na prdel. Každopádně si troufnu tipnout a věřím v sošku pro McDormand.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Kočovný život a brilantní Frances McDormand, která ztvárňuje svéráznou ženu na cestách. Poznává spoustu lidí s podobným životem, vše doprovází vhodně zvolená hudba, dlouhé klidné záběry a pomalé tempo. Je to smutné drama, ale mě se na něj opravdu moc dobře dívalo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Sociální porno if I've ever seen one. Je zajímavé, že letos je tenhle film, který je každoročně na seznamu nominovaných bez šance, patří mezi favority. Natočené to je každopádně hezky, ale jsem moc chudý člověk na to, aby mě dojímalo sledování jiných chudých lidí - to můžu jít navštívit rodinu. PS: Na IMDb v triviích se chlubí tím, že její "spoluherci" nevěděli, že McDormand je herečka a mysleli si, že věci, které jim vypráví, jsou pravdivé - pokud tomu tak je, tak to bylo ze strany filmařů velmi neetické chování vůči nehercům, kteří by měli mít jasnou představu o natáčení, jakého se účastní.

Dodatečné informace

Původní název:
Nomadland (více)
  • USA Země nomádů
  • USA Nomadland
Premiéra v ČR:
3. 6. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
14,78 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Země nomádů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch