keddie

Dana Hrozková

Komentáře 62

Od nejnovějších
  1. Král
    Král (2019)
    7.5
    Historický film, který vsadil na realističnost, a ta vyšla. Je vidět, že takovýto historický film se dokáže obejít bez velkolepých válečných scén, důležité je mít co vyprávět a donutit herce to na plátně prodat. A to tady vyšlo. Film stojí hlavně na bedrech mladého Chalameta, který zvládl s bravurou.
  2. Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8
    Guy Ritchie se zase vytáhl. Jeho nový film je velmi stylový a dost vtipný a přitom si vystačí s docela málo akcí. McConaughey předvádí svůj vysoký standard, ale mě se líbil hlavně výkon Charlieho Hunnama a také Hugha Granta, který předvádí další z variací nějak ulítlých lidí, zde novináře-podvodníka. Je radost vidět filmy s výraznými osobnostmi.
  3. Na nože
    Na nože (2019)
    8
    Tak tenhle film jsem si neskutečně užil. Takových se zas tak moc netočí. V podtatě je to jiná variace na posledního Poirota od Branagha (verze slavného románu Aghaty Christie Vražda v Orient expresu), ale tento film je trochu víc ulítlejší a hlavně vtipněší. Je zkrátka poctivá detektivka s hromadou výborných herců a s výborným scénářem. Víc takových ;-)
  4. Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    7.5
    Poslední z řady filmů, který uzavírá "původní Avengers" a zárověň nastiňuje nové pokračování ságy lidských i vesmírných hrdinů. Film je laděn pro náctileté. Akce je opravdu dost, humor se také vyskytuje a i funguje. Hlavní zápletka je nosná a skvělá, bohužel ten zbytek je tam jen do počtu a je to bohužel vidět. Potitulkové scény mě překvapili, těším se na další vývoj.
  5. Anna
    Anna (2019)
    5.5
    Tak nevím, v podstatě je to taková novodobá Brutální Nikita, jak by jí asi Luc Besson natočil v dnešní době. Podle mě vyprávění moc neprospívá Tarantinovské vyprávění retrospektivama. Akce není až tak špatná, ale přeci jenom ne moc uvěřitelná (vždyť hlavní hrdinka je křehká modelka), nejde to dohromady s vážnějším vyzněním filmu. Ani herecké podání mi moc nesedělo, hercům toho scénář moc nedovoluje.
  6. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    8
    Tady se jedná v podstatě o dnes už klasický velký akční film, který ani už nemá moc společného se závodními nebo upravovanými auty. Film, který má být založen na hašteření hlavních dvou hrdinů, z toho zase nevychází tak špatně. Hlavní dvojice má dost hlášek (humor zajištěn) a samozřejmě jsou to borci, co se umí prát (akce zajištěna).
  7. Alita: Bojový Anděl
    Alita: Bojový Anděl (2019)
    8.5
    Sci-fi film, na první pohled spíš pro náctileté, ale zpětně spíš pohádka pro dospělé s dobrým základem a výborným zpracováním. Fil se může hravě srovnávat s nejlepšími kousky od Marvelu. Hrozně si přeju úspěch tohoto filmu, protože bych chtěl vidět pokračování. Pro mě menší vada je, že je hodně vidět, že film je točen podle japonské předlohy, oni mají takový zvláštní způsob tvoření příběhu, který je OK pro komiks, ale už míň pro film.
  8. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    7.5
    Další z řady filmů o hrdinech Marvel. Dalo by se říct, že už musí opisovat podle předešlých filmů, ale tady se zase podařilo přijít s novým stylem vyprávění. Ani hra na větší emancipaci není na škodu. V tom množství filmů od Marvelu to má svůj význam. Hodně se zde omlazuje, to je velký módní trend posledních filmů, kde se ukazuje minulost. Digitální možnosti jsou dnes skoro neomezené. Nejslabší stránkou je nakonec výkon hlavní postavy, ostatní je bez výhrad.
  9. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    9.5
    Jsem velkým fanouškem Marvelovských filmů a byl jsem hodně zvědaví, jak se popasují s navázáním na předchozí Infinity War. A musím říct, že se ctí. Tento film je jiný, než jeho předchůdce, ale přesto si udržel vysokou laťku. Příběh se z de nenásilnou cestou propojuje s minulými filmy aá se říct, že se kruh uzavřel. Film je víc sentimentální, hodně hraje na emoce, přátelství, víru v sebe i ostatní. Grandiózní finále, které tu ještě nebylo. Je mi líto 9. dílu Star Wars, bude pro ně problém se k tomuto pouze přiblížit.
  10. Temná věž
    Temná věž (2017)
    5
    Z filmu jsem byl hodně rozpačitý. Tvůrci jen použili původní motiv téhle úžasné knižní série a vytvořili film pro teenagery, který je ale ve finále docela tuctový a takový nemastný neslaný. Vizuálně se asi dneska takovým filmům nedá moc co vytknout, ale těm kdo znají knížky, se ten film nemohl líbit. podle mě slepá ulička.
  11. Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    10
    Ve své době naprostá špička akčního sci-fi filmu s úžasnými propracovanými triky, skvělou atmosférou, výborným příběhem, který si skvěle pohrál s přeměnou zlého androida v ochránce. tenhle film hodně postrčil budoucí filmy směrem k digitálním trikům, přinesl takovou malou revoluci. + Arnold ve své ikonické roli
  12. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    8.5
    Sci-fi film pro náročnějšího diváka, to bez debaty, ale určitě je stravitelnější než předchozí film. Vizuálně i herecky vynikající, film je vymazlený, hudba skvěle podporuje vizuální pojetí filmu. Hodně se i povedly krátké filmy, které propojují oba dva filmy. Podle mě je dobře, že došlo k takovému časovému posunu, příběhu to pomohlo.
  13. Rychle a zběsile 8
    Rychle a zběsile 8 (2017)
    7.5
    Na scénáři už tahle série už dávno nestojí, to se tady potvrzuje. Ale akce je zase našlapaná, testosteron a sebevědomí kam se podíváš. Ale ani se zas tak moc neopakujou. Film víc stojí na špičkování dvojice Statham - Rock a hlavně na Charlize Theron, které to náramně slušelo. Kurt Russell absolutně nad věcí a evidentně si natáčení užil. Na nejlepší nářez roku to nebude, ale fanoušek této série bude nadšený a běžný fanoušek akčňáků určitě zklamán nebude.
  14. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    9
    Tomu říkám pokračování!!! Tvůrci se ještě víc rozmáchli a nejen, že laťku udrželi, ale možná i trochu posunuli (v rozmezí pokračování). Film je nadále úžasně ulítlý a vtipný, už dlouho jsem se ve filmu tak nezasmál. Jsem hodně zvědavý, jak se tvůrcům podaří propojit Avengery a Strážce galaxie. Avengeři (možná kromě Starka) z toho asi budou pěkně paf. Po digitální stránce úchvatné, vybroušený příběh, suprově zahráno, víc takových!!!
  15. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    8
    Film měl tu výhodu, že jeho hlavní hrdinka je neokoukaná a tajemná. A musím říct, film je to svižný, kvalitně natočený a jeho tvůrcové se rozhodně poučili z předchozích snímků od DC comics. Akční scény jsou dobře natočené až na závěrečný souboj, tam to trochu haprovalo. Gal Gadot se role zhostila s nadšením a právem filmu dominuje. Film taky hodně prospěly vtípky vyplívající z neznalosti WW našeho světa. Určitě doporučuju posunout děj v pokračování max. do 50. let minulého století.
  16. Trollové
    Trollové (2016)
    7
    Těžko se to hodnotí, protože to je film pro úplně nejmenší ratolesti. Proto je to hodně barevné, příběh je velmi jednoduchý, navíc je zde hodně písniček. Ale moje děti z něj byly naprosto unešené. Příběh je vcelku neokoukaný, písničky pěkné, několik dobrých vtípků. Trošku nechápu, proč tyto filmy dávají i v 3D, protože na ty je nemožné s dětmi chodit
  17. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    9
    Na tento film jsem se moc těšil, a rozhodně mě nezklamal. Film je vizuálně dokonalý, po herecké stránce super. Příběh má hlavu patu. Některé nelogičnosti (např. předražená sms, různá cena jídel) jsou zde, aby pobavila (a splňují účel). Tohle je typ filmu, na který se rád podívám v čase vánoc. Romantika, a krásná po vizuální stránce.
  18. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    8
    Něměl jsem moc velká očekávání a ale nakonec jsem byl nadmíru spokojen. Problém dnešních Blockbusterů je, že většina z nich je pokračováním nebo na jiné navazují. Největší problém tohoto filmu je, že se musí po vizuální stránce držet světa Star Wars a to v dnešní době působí hodně nedokonale, RETRO. Jinak příběh je dostačující, po herecké stránce solidní.
  19. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    9
    Na svou dobu vynikající film. Samozřejmě tam musí být různá kliše, ale to je v pořádku, vždyť je to pohádka pro dospělé, tak v tom musí být pořádní padouši, neohrožení rekové, krvežíznivé bestie apod. Tenhle film ani na okamžik nenudí, přitom je dost originální a dost odvážný. Arnold je nepřekonatelný. A k tomu vynikající soundtrack.
  20. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    6.5
    Tak nevím. Tvůrci chtěli navázat na původní trilogii, ale místo toho vznikla spíš taková franšíza. Zápletka? Proč zrovna takhle? oproti minulým dílům mi to nepřipadalo vůbec reálné. Atentát na tiskovce byl úplně odfláknutý. Bohužel na Tommy Lee Jonesovi bylo vidět, že to fyzicky vůbec nestíhá (nejspíš vážná nemoc) a ani rychlé střihy nedokázali zamaskovat, jak ho musí pořád někdo podpírat. J. Bourne si rozumí se všelijakými špionážními hračkami, ale nedokáže se dostat k informacím?
  21. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9
    Je jasné, že scénář se musel držet předlohy komiksu, ale se s tím vypořádali docela slušně. Film je laděn částečně do reálnosti a civilnosti, že vychází z našeho reálného světa. Ale i díky vtipu a nadhledu je film ladně překlopen do světa plného magie a mystiky. Po grafické stránce není co vytknout. Herecké výkony, jako koneckonců u všech posledních Marvelovek na vysoké úrovni. Jen tak dál.
  22. Underworld: Probuzení
    Underworld: Probuzení (2012)
    6.5
    Důstojné pokračování dnes už série. Dnes se točí pokračování kdečeho. Ovšem na tohle jsem se těšil, neboť si to podle mě pokračování zasloužilo. A nakonec jsem vůbec nebyla zklamaná. Kate Beckinsale je pořád nádherná a film tlačí vpřed. Jsem moc zvědavá jak a hlavně kdy přidají další dílek do série.
  23. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    6
    Snaha udělat to větší, lepší, úžasnější. No moc se to nepovedlo, sotva to dokáže držet krok s jedničkou, ale bohužel se jí určitě nedokáže ani vyrovnat. Ale zase na druhou stranu, komu se líbila jednička, tak pokud se chce nechat pobavit, tak s dvojkou rozhodně nebude mít problém. Akce, kouzla, to vše tu pokračuje. Hlavní devízou filmu jsou herci, kteří hlavně táhnou film.
  24. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7
    Zajímavě pojatý film, ale pohříchu nevyužitý. Film je výborně obsazen, hlavně Margot Robbie a Will Smith ho úspěšně táhnou, ale určitě se šetří humorem. Nejvíc mi ale vadí špatný scénář. Motivace pro to, bojovat proti zlu, je špatně naznačená. Navíc ve finále skoro vůbec nevyužívali týmovku. Také škoda, že si víc nepohráli s hlavní záporačkou. Trochu nechápu účast neúčast Jokera. Buď ho měli víc využít nebo radši vynechat.
  25. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    8
    Tarantino zkusil zase trošku jinou lokaci, ovšem o to tady nejde, děj se mohl odehrávat i jinde, i klidně v létě. V podstatě je to zfilmovaná divadelní hra. Herci opět skvěle vybraní, typově odpovídají svým postavám. Neděje se žádné velké přehrávání, ovšem také se nelpí na žádném civilním, realistickém pojetí. Navíc dokonalý soundtrack podtrhuje vynikající zážitek při sledování tohoto filmu.
  26. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    6
    Vizuální stránka filmu na jedničku, všechno ostatní už horší. Někdo se rozhodl nám vyprávět epický příběh o Egyptských bozích, ale ono se to přece jenom moc nepovedlo. Určitě to stálo dost peněz, najali se dobří herci. Ale oni nemají moc co hrát, protože příběhově je to celé nedotažené. Opravdu škoda, protože potenciál to určitě mělo.
  27. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9
    Další úžasný animák, s neotřelým příběhem. Je v něm spousta humoru, krásně animované, hodně povedený soundtrack. Využití typových povah jednotlivých zvířat se povedlo na jedničku. Ovšem není to film pro úplně nejmenší, přece jenom je zde dospělejší zápletka. Ale o to víc se to bude líbit i rodičům :-)
  28. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    4
    Ajajaj, tohle se dost nepovedlo. Začátek byl docela nadějný, mohl se tu rozehrát výborný film na pozadí katastrofy (napadení Země mimozemšťany). Místo toho to sklouzne k teenage filmu se spoustou klišé, mixu romantiky a dobrodružné akce. Závěr je takový nijaký s ohledem na očekávané pokračování, ke kterému nejspíš nedojde. Škoda kvalitních herců, kteří v podstatě neměli moc co hrát
  29. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8.5
    Další z řady comicsových klasických filmů od Marvelu, přesto zase trochu jiný. Film sice navazuje spíš na dvojku Avengerů, ale atmosférou a pojetím je opravdu nástupcem předchozího Captiana. Zde se ještě více ponořujeme do temnějších časů, nálad a emocí. A je moc dobře, že došlo k tomuto odlišení, aby si filmy nebyly moc podobné. Hlavní záporák je pojat taky trochu odlišně a řekl bych i chytře, uvidíme, kam se to posune dál. Moc se těším :-)
  30. V hlavě
    V hlavě (2015)
    9
    Dalšíí vynikající animák od Pixaru. Má výborný, originální příběh, je to vizuálně dokonalé, dostatečně vtipné. Moje děti byli naprosto unešené. Za mě asi nejlepší animovaný film roku. Samozřejmě je nutno brát v potaz, že film je dělaný i pro malé publikum. Velice se mi líbilo, že je to takový veselo-smutný film, přesně podle emocí ;-)
  31. Mocný vládce Oz
    Mocný vládce Oz (2013)
    6.5
    Zajímavě pojatý, v každém případě rodinný film. Mě i dětem se líbil. Je plný filmových triků, krásných scén. Moc se mi líbil začátek filmu, zobrazený černobíle. Po herecké stránce to vůbec nebylo špatné. Herci byli samozřejmě zvoleni, aby to bylo bližší a srozumitelnější i pro mladší obecenstvo ;-)
  32. Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
    Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)
    7
    Velkolepě pojatý film, který ale nemá dostatečně nosný příběh. Hodně rozkolísané herecké výkony postavené na hereckých nováčcích film docela srážejí. Navíc je problém, že je film přirovnáván např. k Pánu prstenů, a to ho poté také sráží. Škoda, méně je někdy více.
  33. Hugo a jeho velký objev
    Hugo a jeho velký objev (2011)
    9
    Nakonec jsem byl nadšený z tohoto filmu. Film vzdává hold průkopníkům filmu, a zárověň na tom postavil dějovou linku. Film má skvělý příběh, srozumitelný i dětem, ale dost líbivý i pro starší publikum. Nádherně vykouzlené nádraží, výborní herci a ale hlavně úžasně lidský příběh. Víc takovýchto filmů
  34. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    6.5
    Film sází a hodně realistické ztvárnění a to se teda podedlo. Film je podán jako pohled agentky FBI, která vstoupí do jednotky, která bojuje s drogovými kartely. Ta je vystavena drsné realitě a nedostatečným informacím a zjišťuje, že je v podstatě zneužívána a obelháváná. Film je postavený na podání dusné reality a na šokujícím vyznění na konci.
  35. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    8.5
    Více než důstojné pokračování Mad Maxe! Díky současným možnostem digitálních triků je film velice dobře koukatelný. Je to v podstatě 2-hodinová jízda jak z heavymetalového klipu. Film má sice jednoduchou, prostou zápletku, ale ruku na srdce nic jiného tu člověk ani nečekal. Já se prostě skvěle bavil. Už se těším na další nářez :-)
  36. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    6
    Začátek filmu navazuje na Muže z oceli a přidává dějovou linku s Batmanem. Tato část filmu byla docela OK. Ale častými skoky v ději mezi S., B. a Lexem se z děje začal dělat guláš. Bohužel poslední třetina filmu je fiasko. Postavy se chovají, jako by byli telepati. Finále souboje mezi S a B je doslova ubohé. Finální souboj s monstrem připomíná hru na PS3/PS4 a celé finále filmu je jak remake Tranformerů. Možná rozšířená vrze něco vylepší. Trochu jsem nepochopil žádost režiséra v úvodu. Kdo trochu zná komiksy a viděl trailery, tak musí vytušit pomalu celý děj ;-)
  37. Adéla ještě nevečeřela
    Adéla ještě nevečeřela (1978)
    10
    Nezapomenutelná komedie a zároveň parodie. Nadčasově pojatý styl vyprávění. Zlidovělé hlášky, úžasný humor, možnost využít spoustu skvělých herců, i trikařů té doby. Těším se na zrestaurovanou verzi
  38. Spectre
    Spectre (2015)
    8
    Solidní Bondovka. Už 24., a 4. s Danielem Craigem. A možná tady je kámen úrazu. Že čekáme, bude aspoň tak dobrá, jako ta předchozí. Tato rozhodně není špatná, ale trochu jinak se s ní pracuje. Funguje zárověň jako pokračování té předchozí a zárověň se odráží k vyprávění novému. A jako taková má takový jiný styl vyprávění. Ale já rozhodně nebyl zklamán
  39. Tři oříšky pro Popelku
    Tři oříšky pro Popelku (1973)
    10
    Dnes už klasická vánoční pohádka. Úžasní herci, velká výprava, nádherné melodie. Filmu určitě prospělo zasazení do zimního období se spoustou sněhu, to ten film navíc odlišuje od ostatních. Z dnešního pohledu možná trochu ruší předabování německých herců. Pro ty, kterým se okoukala: nesmíte a si na ní každé vánoce koukat ;-)
  40. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8.5
    úžasný, tohle je film pro mě! Čistá komiksovina. Film měl malý rozpočet, a možná i díky tomu se tak povedl. Je každopádně trochu jiný než ostatní Marvelovky a i to je dobře. Tím, že si tvůrci film v podstatě vydupali, tak ho i dostatečně vymazlili a vychytali všechny mouchy. Víc takových