Temná věž

55%
Temná věž

Existují i jiné světy než tyto. Temná věž Stephena Kinga, ambiciozní a rozsáhlý příběh od jednoho z nejuznávanějších světových autorů, se konečně dostává na filmová plátna. Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

 




Recenze: Temná věž

Kinobox.cz
40%

Výsledek nejvíce připomíná slabší fantasy filmy z 80. let, které sice měly rozpočet na nějaký ten trik, ale bylo jim vpodstatě jedno o čem jsou a neměly pořádného charismatického hrdinu. A na rozdíl třeba od Zlatého dítěte nabo Kačera Howarda není v Temné věži žádný humor (záměrný ani nechtěný).


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Nebylo to tak zlé jak jsem podle recenzí očekával,ale na druhou stranu to nebylo ani moc dobré. Největším problémem je samotná délka filmu,která se pokouší v 90 minutách odvyprávět příliš mnoho. Filmy podle Kinga mám rád a je velká škoda,že se snímek více nedržel knižní předlohy. Natočeno to bylo svižně a snímek se snažil stále něco nabídnout.Navíc mi snímek vcelku rychle utekl. Obsazení je za mně super. McConaugheyho a Elbu mám rád,takže z jejich výkonů nejsem nikam zklamaný. Temná věž je ve výsledku snímek který neurazí,ale jen těžko si bude hledat věrné fanoušky. Kingovi fanoušci film nejspíš odsoudí a ostatní si ho možná díky recenzím ani nepustí.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Slušný film, i když má své nedostatky. Docela dobrý scénář, matrixový závěr a průměrná atmosféra. Příběh za 90 minut uteče, jako voda a souhlasím s někteými recenzenty, že by filmu slušel trošku větší stopáž. Koukatelný snímek, slušné sci-fi, celkově u mě za 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
5
Že by ten snímek nějak nadchl se říci zrovna nedá. Stephen King je po literární stránce velmi plodný autor a je o jeho tvorbu zájem, což dokládá i zájem Hollywoodu jeho díla zfilmovat, ale tyto činy jakoby neustále měli nad sebou nepatřičnou auru. Co filmová adaptace, to dílo nevalné kvality. A je to bohužel i tentokrát. Obsáhlý děj několika knih je očekávaně pro film zkrácen, ale tak, že neznalému divákovi absolutně nic výjimečného nepřinese. Tohle všechno tu už prostě v různých podobách bylo. Futuristická sci-fi fantazie ukazující boj mezi dobrem a zlem je vizuálně sice dobře odvedena, na dnešní dobu u takového snímku ještě aby ne, ale dějově prostě místy složitý, zmatečný a svým vývojem neadekvátní. Některé podivné dialogy ve své podstatě nic neříkající tomu také moc nepřidají. Takže jak to shrnout. Natočen je snímek vkusně, ale obsahově velice chudý. Kolik lidí že na scénáři pracovalo?

Dodatečné informace

Původní název:
The Dark Tower (více)
  • USA Temná věž
  • USA The Dark Tower
  • USA Temná veža
Premiéra v ČR:
24. 8. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
113,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Temná věž je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch