Anna

69%
Anna
Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film ANNA je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. V hvězdně obsazeném snímku hrají Sasha Luss, Luke Evans (trilogie Hobit), Cillian Murphy (Dunkerk, Temný rytíř povstal) a držitelka Oscara Helen Mirren. Film natočil uznávaný režisér Luc Besson autor filmů: Lucy, Pátý element, Leon nebo Brutální Nikita. (Vertical Ent.)


Režie:
Scénář:

Recenze: Anna

Kinobox.cz
70%

Nad Lucem Bessonem jsem už jistým způsobem zlomil hůl a tudíž mě jeho Anna příjemně překvapila, protože je to jeho nejlepší film za posledních 20 let! Tedy, pokud jsem správně pochopil, co chtěl Besson natočit, a že z toho všeho má do značné míry srandu.


kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
Tak trochu variace na Brutální Nikitu (taky od Bessona), ne? Ale to bych zas tak neodsuzoval, protože tohle téma je chytlavé a nadčasové a dá se s ním pracovat dokola a dokola. Co mi ale vyloženě vadilo bylo to, že i když si to hrálo na retro, spousta věcí tam na rok 1990 vůbec neseděla - různé technologie, styly oblékání a účesů atd. Pak byl dost zmatek v tom X years/months earlier/later. Objevovalo se to tam tak často, že 1) začal být trochu zmatek v tom, kdy se co odehrává, 2) dalo se předpokládat, že to tam ještě několikrát bude, což bude znamenat zvrat = předvídatelnost. Herecky celkem ok, ale že bych byl ze Sashy Luss nějak extra odvařenej, to se říct nedá - existují podle mě mnohem přitažlivější herečky. Naopak Helen Mirren se do role ošklivé špionky KGB dokonale hodila, protože mi to připadá, že ona snad hraje jen samé takové podobné role, ne? Je to taková oddechovka, na kterou brzo zapomenu.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Ha. Dvě hodiny po třetím Wickovi přišla Anna, která si s ním v choreografii vůbec nezadá a navrch přihazuje zajímavý, byť ne úplně originální příběh. Prvotřídní zábava.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
8
Scénář filmu není vyprávěn lineárně, jsou v něm flashbacky, ale bez vysvětlujících titulků o měsíc dříve, o týden později. Věřte mi, že to je vyšší dívčí scenáristiky a napsat to tak, aby to bylo srozumitelné, není žádná sranda. Představitelka hlavní hrdinky Sasha Luss je velice krásná a kromě toho je to také po hříchu dobrá herečka a má předpoklady jak pro akci, tak romanci. Jelikož jsme ale v hájemství akčního špionážního thrilleru pro široké masy jsou všechny postavy archetypy. Cillian Murphy, Luke Evans a Helen Mirren hrají svůj obvyklý nadstandard a potěší obsazení mého oblíbeného českého herce Ivana Fraňka do anglicky mluvené výrazné epizodní role ruského agenta. Anna není nejlepší film Bessonovy kariéry, ale rozhodně mě bavil a moc dobře se na něj dívalo. Jako vzpomínka pro fanoušky Brutální Nikity zřejmě neobstojí, ale je to moderní akčňák pro mladé publikum. Dvě hodinky v prostředí tohoto akčňáku byly fajn.


Dodatečné informace

Původní název:
Anna (více)
  • Francie Anna
  • Francie Ana
  • Francie ANNA/アナ
  • Francie Anna - Assassina Profissional
  • Francie Anna: Die Agentin
  • Francie Anna, el peligro tiene nombre
  • Francie Anna: El peligro tiene nombre
  • Francie Anna: O Perigo Tem Nome
  • Francie Anna Suai Sabat Sanghan
  • Francie Sát Thủ Anna
  • Francie Άννα
  • Francie Анна
  • Francie 安娜
Premiéra v ČR:
22. 8. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
34 mil. USD
Tržby:
31,63 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Anna je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch