„Psi mají jedinou vadu. Důvěřují lidem.“ Bessonův DogMan o pomstě míří do kin

„Psi mají jedinou vadu. Důvěřují lidem.“ Bessonův DogMan o pomstě míří do kin
DogMan | Bioscop
DogMan
DogMan
63%
Dogman je příběhem Douglase (Caleb Landry Jones), muže, kterýho v dětství týral násilnický otec. Jako chlapce ho zavíral do kotců se psy. Douglas tak v dětství poznal jediné dvě věci: bolest působenou jeho nejbližšími a bezmeznou lásku a náklonnost psů. Trpěl víc než kdy většina lidí, a přesto si zachoval čest a poctivost. Teď je Douglas dospělý a má zvláštní dar. Krátké chvíle štěstí v divadle, kde účinkuje jako drag queen, se střídají s těmi, kdy ho žene smutek, bolest a touha po trestání bezpráví. Jeho darem i zbraní je oddanost jeho psů, kteří jsou pro něj jako vlastní děti… Jako anděl pomsty rozhodnutý trestat bezpráví se vydává na sebevražednou misi, aby ze světa zkusil udělat lepší místo.
DogMan: 2. trailer | Bioscop
Mnozí mluví o Bessonově comebacku, přičemž režisér s posledními filmy Anna (2019) a Valerian a město tisíce planet (2017) sice díru do světa neudělal, ale ani je nemůžeme považovat za opomíjeníhodné. Besson, proslavený především Brutální Nikitou, Leonem, Pátým elementem či sérií Taxi, k tomu v nedávném rozhovoru pro EuroNews uvedl: „Taková tvrzení mě nevzrušují, nevěnuji jim pozornost. Myslím, že film mluví sám za sebe a někdo v něm možná vidí podobnost s tím, co jsem točil dřív. Je rozhodně bližší Leonovi než Johance z Arku nebo Lucy. DogMan má určitý tón, který lidé znají z Podzemky, Brutální Nikity nebo z Leona.“
DogMan bude mít českou premiéru 30. listopadu. Podívejte se na žebříček nejlepších filmů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.
zdroje: Bioscop, EuroNews