Osm hrozných

84%
Osm hrozných
Symbolicky osmý snímek amerického cinefila a autorského režiséra Quentina Tarantina přináší tvůrcem již ozkoušené rozhraní a uzavírá množství postav v dřevěné chatě, zatímco venku zuří sněhová bouře. Mezi nimi najdete lovce hlav, nastávajícího šerifa, lapenou banditku, muže s dopisem od samotného Lincolna či podezřelou partu cizinců. Do kapitol řazený a na přeskáčku vyprávěný románový opus rozkresluje různorodé a ambivalentní postavy, které postupně se sílící bouří vykládají své karty na stůl. Kompozičně precizní a mistrně vystavěná konverzační přestřelka čerpá z poetiky tvůrců spaghetti westernů, jmenovitě především Sergia Leoneho a Sergia Corbucciho, přičemž do inspiračních zdrojů tradičně přináší osobitou Tarantinovu poetiku.



Recenze: Osm hrozných

Kinobox.cz
60%

Přes to všechno tento film doporučuji, protože je dostatečně "jiný" a dostatečně kvalitně zvládnutý na to, aby nebyl tak nudný, jak mohl při své strašlivé délce být. A svůj vztah k Tarantinovi jsem vysvětloval právě proto, abyste mohli být strašlivě natěšeni, pokud se vám jeho předchozí filmy (na rozdíl ode mne) strašlivě líbily.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
Tuhle Tarantinovku řadím hoooooodně vysoko. Jestli totiž na Tarantinovi něco miluju,jsou to právě ty dialogy. Tohle ten šílenec prostě umí a Osm hrozných nám jich servíruje požehnaně,díky bohu. O nudě nemůže být vůbec řeč. Nebyla jediná chvilka kdy bych se podíval na hodiny,nebo se nějak rozptýlil. Celou tu dobu jsem se nechal unášet tímto mistrovským dílem a také skvělou hudbou. Co se herců týče tak nemám co vytknout, snad jen,že bych Tima Rotha nahradil Waltzem. Nic proti němu,protože zahrál skvělé,ale já si prostě celou dobu říkal,že ta postava je šitá právě pro Waltze. Nezbývá než se těšit na další Tarantinův film,protože tímto mě jen utvrdil v tom,že je to prostě mistr ve svém oboru,který se jen občas trefí vedle.
Pete69
Pete69
29 796 bodů
10
Pro mě nejlepší film Quentina Tarantina. Western s mrazivou příchutí a geniální ač dlouhé čekání na nevyhnutelný tarantinovský závěr.. atmosféra houstne a každou minutou jsem čekal, kdy to přijde, přitom všem mě film bavil od první minuty.. Kurt Russell fenomenální, Samuel L. Jackson stejně tak.. paráda, paráda.. paráda..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Osm hrozných je vůči Djangovi, co byla dvojka Kill Billa vůči jedničce - a coby kontrast to funguje docela obstojně. Osobně mě to ale v první polovině úspěšně uspávalo a nebaví mě už každé Tarantinovo rozhodnutí (absolutně zbytečná flashbacková kapitola nesdělující jedinou novou informaci) obhajovat podvratným tvůrčím záměrem. Plně ale chápu, že někoho tahle hra uspokojuje. A v podstatě výhradně o tom už Tarantinovy filmy jsou - o hledání objektivních důvodů, jak z těch režijních podivností (nevykreslené postavy, nekonečné tempo) udělat geniální myšlenky, z nichž některé smysl skutečně dávají a některé už jsou šílená nadinterpretace. Druhý den po zhlídnutí jsem vůči tomu smířlivější, protože nuda je první dojem, který má tendenci odpadat, a v hlavě zůstávají silnější scény a těch pár hlášek. Ale vydržet to ty tři hodiny znova? To radši ani ne. 70 %


Dodatečné informace

Původní název:
The Hateful Eight (více)
  • Osm hrozných
  • USA The Hateful Eight
  • USA 8 hrozných
Premiéra v ČR:
7. 1. 2016
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Osm hrozných je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch