Pasažéři

77%
Pasažéři
Pasažéři (Passengers) je americké sci-fi drama s Jennifer Lawrence a Chrisem Prattem v rolích dvou pasažérů vesmírné lodi, která je má dopravit na jinou planetu, aby zde začali nový život. Jejich hibernaci ale přeruší záhadná porucha o devadesát let dříve než zbytek posádky. Je tedy jasné, že cíle své cesty již nedosáhnou a zbytek jejich života bude velmi osamělý. Jim a Aurora to ale nevzdávají a snaží se přijít na příčinu oné chyby a třeba ji i opravit a získat naději na plnohodnotný život mimo loď. Postupně se mezi nimi začíná tvořit i nečekané pouto, které ale začne ohrožovat fakt, že loď je na pokraji zničení a že Jim tajil něco velmi vážného...



Recenze: Pasažéři

Kinobox.cz
60%

Dočkáme se obrovské kosmické lodě, která v pustém vesmíru rotuje kolem své osy a když na ní vypadne napájení, její rotace se okamžitě zastaví. To je sice v pořádku v kontextu prvních dvou třetin filmu, ale není to vůbec v pořádku v kontextu závěrečné třetiny...


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Hodně jsem četl o Pasažérech jak jsou hloupým a nudným film. Vůbec nechápu kde na tom kritici byli. Příběh je víc než zajímavý a nabízí nám zajímavý pohled do hlavy osamělého člověka,který svým rozhodnutím může změnit život druhé osobě. Spojení Lawrence - Pratt byla sázka na jistotu,která se vyplatila. Rozhodně se jedná o trochu jiný blockbuster,který si svou fanouškovskou základnu lehce najde.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Velice zajímavý příběh. Zkuste s ipředstavit, že se vzbudíte na meziplanetárním letu o 90 let dříve = že do cíle nedoletíte. Loď má poruchu a v tu chvíli je film typicky americký, nic nefunguje, něco se musí ručně odblokovat, jeden se objetuje, někdo ho oživý .. bla bla bla. Těchto 20 minut mi zkazilo vcelý dojem z filmu. Copak to nejde udělat projednou jinak?? Jinak skvělý film s jedinečným příběhem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Kosmická loď plující do vzdálených planetárních kolonií a přepravující tisíce lidí, má náhlou poruchu ve spacích komorách. Vlivem toho je jeden cestující probuzen. Samota ho však tak zžírá, že svévolně probudí jednu další cestující. A příběh vypráví, co všechno tato dvojice v osamění prožívá a co se vlastně bude dít dál. Po vizuální stránce naprosto dokonalé dílo. Dějově zajímavý mix sci-fi, romantiky a thrilleru. V prvé řadě je třeba upozornit, že v příběhu figurují pouze čtyři herci, z nichž jeden se objeví až na samém konci a to ještě dohromady snad jen na pět minut. Celkově se jedná o příběh dvou lidí, kde se kloubí morální dilema a upřímnost. V hlavních rolích Chris Pratt a Jennifer Lawrence a dá se říci, že ve svých rolích mezi nimi chemie skutečně funguje. Do dějství zasahuje ještě barman, který je android. Buď jak buď, zajímavě v sobě probouzí sympatie. Do filozofování se tady tvůrci nijak zvlášť nehrnuli, ale i tak náznaky patrné jsou. Snímek srozumitelný, nikam nespěchající a ke všemu s rouškou záhad a tajemství. Ať se to někomu líbí nebo ne, tohle je po klasickém snímku z roku 1968 ´2001: Vesmírná odysea´ velice skvostné dílo.


Dodatečné informace

Původní název:
Passengers (více)
  • USA Pasažéři
  • USA Passengers
Premiéra v ČR:
29. 12. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Pasažéři je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch