Pátá vlna

56%
Pátá vlna

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Velmi slabý sci-fi snímek,kterých je v poslední době mraky. Ničím výjimečný,spíše po celou dobu nudný a zmatený. Škoda,že těch 5 vln se odehrají během úvodní pětiminutovky a pak už jen sledujeme pobíhající Chloe Grace Moretz od ničeho k ničemu. Škoda,protože snímek mohl dopadnout mnohem lépe.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Opět na matičku Zem přiletěla civilizace odněkud z vesmíru s úmyslem si ji podrobit a tak je také opět proč bojovat. Použila se post-apokalyptická šablona známá hlavně z TV seriálů, jako např. ´Živí mrtví´ nebo ´Revoluce´, jen pochopitelně se svým vlastním příběhem a dějovým zvratem. Snímek se také řadí mezi tzv. -teen movie-. Z dospívající mládeže včetně dětí je tu vycvičena armáda mající bojovat proti vetřelcům, čímž se ukáže, že je tu jedno podstatné ale. Hlavní postavou je Cassie, která příběh vypráví a která v mnohém ve svém vývoji překvapuje. Jedná se však o dobrodružný příběh s prvky sci-fi, tak nakonec proč ne. Tvůrci neopomněli dráždit romancí, ale naštěstí se dokázali udržet na uzdě. Takovýto prvek spíše ruší, což to škoda. Vyhnuli se také výrazným emocím a nervy drásajícímu dramatu. Není tu ani přemíra akce, takže v tomto může přijít divácké zklamání. Děj je však potřeba velmi dobře sledovat, jinak hrozí zmatečnost nad tím kdo je dobrý a kdo je ten zlí. Několik detailů je nevysvětleno, takže to vypadá, že si tvůrci ponechali otevřená vrátka pro případné pokračování. Příběh o ztrátě rodiny, o vůli najít mladšího bratra a hlavně přežít, tak by se děj mohl krátce shrnout. Vyloženě filmová pecka to není, ale o špatný film se také nejedná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Úvod vypadal ještě jako docela schopné sci-fi, ale po chvilce se z toho stalo tuctové teenage-drámo, ve kterém ta postapo atmosféra moc nefunguje. Těch pár twistů dojem trochu vylepšuje, ale pokud má člověk nakoukáno, tak ho ani moc nepřekvapí,

Dodatečné informace

Původní název:
The 5th Wave (více)
  • USA Pátá vlna
  • USA The 5th Wave
  • USA 5. vlna
Premiéra v ČR:
14. 4. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
38 mil. USD
Tržby:
109,91 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pátá vlna je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch