Profilový obrázek

taliz

Karel

Komentáře 60

Od nejnovějších
  1. Ztraceni v Mnichově
    Ztraceni v Mnichově (2015)
    7.5
    Geniální, výjimečné, prudce inteligentní. Ten film mě skoro zabil. V životě jsem se u ničeho hraného v celovečerní podobě nesmál tak zalykavě, jako u zatím posledního Zelenky. Po ve všech směrech do puntíku ošéfovaných Karamazových je tu po letech další český klenot, který mám chuť z fleku hned šoupnout do mé TOP 10. Přesně takovéhle tvůrčí nápady nám může Hollywood jen závidět, tak jen houšť, Petře!
  2. František je děvkař
    František je děvkař (2008)
    4
    Je mi to až hloupé říkat, protože ten pán za to jistě nemůže, ale jediné, co mi opravdu vadilo, byl styl herectví hlavního představitele. V rámci jisté, ovšem i tak minimální stylizace celého světa, ve kterém se film odehrával, byly deklamované repliky hlavního hrdiny o několik světů vedle. Jinak takové střídmé, čisté, vědomé si vlastních možností a sil. A myslím, že si tvůrci s klidným svědomím mohou myslet, že natočili něco úplně perfektního.
  3. Gravitace
    Gravitace (2013)
    8.5
    neviděl jsem to ve 3D, což mi nejspíš ubralo 70% ze zážitku, ale od (dobrého) filmu krom obrazové extáze požaduji i dějovou linii a uvěřitelnost. Po technologické stránce je to skvělá podívaná a Sandra Bullock poprvé (podruhé) v životě opravdu hraje.
  4. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    9
    Jeho Million dollar baby mě zasáhlo o něco víc, přesto velmi dobrý film. Oceňuji i snahu o humor a jisté odlehčení (hovory v holičství nemají chybu). I když chlápků, kteří se rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou, tady bylo už nespočet, Walt Kowalski určitě patří k těm nejpovedenějším.
  5. Tenkrát v Americe
    Tenkrát v Americe (1984)
    8.5
    Příběh silný, ale provedení mě štve...mít to o tu hodinku míň, tak by se tam pořád s přehledem vešlo vše co tam bylo, ale aspoň by to nebylo místy tak neskutečně pomalé a nudné. Stejně jako u Tenkrát na západě jsou tady dlouhé záběry, ve kterých všichni jen mlčí a člověk si jenom říká, kdy už se něco stane. Neviděl jsem tu verzi, kterou měli při premiéře v Americe, ale ať mi nikdo neříká, že to nešlo podstatně zkrátit, aniž by film přišel o svůj obsah.
  6. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    9.5
    Nejlepsí Tarantinovka ever a sám mistr v nejlepší formě. Je tam proste vse smích, krev, pot, super dialogy. U koho jiného můžete říct, že se nahlas směje celé kino, když probíhá na plátně naprosto brutální násilí? Tohle mu prostě nikdo neodpáře a nikdo to neumí tak jako on. Once upon a time in Hollywood musí nadchnout všechny ty, kteří milují film. A když říkám milují, myslím tím doslova milují. Protoze tady je autorská láska ke všemu a všem z té doby, plus něco extra navrch. Mluvit o novém počinu Tarantina je stejně ošemetné, asi jako jít na něj s očekáváním, že vám naservíruje to, co jste od něj zvyklí dostat. Ano i ne. Jen tentokrát onanování nad svou jedinečností a genialitou ustoupilo do pozadí a zůstala čistá láska. Až do posledního finále, kde si pan mistr opět plní svůj i náš mokrý sen. Nádherné postavy všech včetně psa, který zde není jen pro finální pobavení, ale i plnohodnotná osobnost ve filmu. Těším se na druhé, třetí, čtvrté... shlédnutí, kdy si budu užívat maličkostí a už teď vím, že se budu usmívat dopředu. Je to víc jak dvanáct hodin, co jsem film viděl a stále hezky doznívá a stále mám ten přiblbe spokojenej výraz.
  7. Upgrade
    Upgrade (2018)
    7.5
    film mi nepřijde jako horor, asi by mohl pro tento typ filmů vzniknout nový žánr. Je brutální a násilny. Pomalý a lačný začátek střídá napínavá akce jehož vyvrcholení je až v samém závěru filmu. Chce to teda i žaludek na tento typ filmu a vícekrát se na něj člověk nepodívá.
  8. Trojí hranice
    Trojí hranice (2019)
    8
    Vyborne obsazeni, skvělé vykony, radost pohledet. Za me ocekavany film na ktery jsem se tesil. Velmi pekne natočené, realisticke a surove. Pro chlapy co se toho neboji, proste a jednoduché. Presne jak bylo receno expendables dnesni doby, chlapi co se neboji
  9. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    6.5
    Ze zivota, clovek se směje od zacatku do konce, kazdy si v tom najde neco ze sveho zivota. Ceske filmy jsou pro nas proste lidi nejlepší srandou, kterou nikde jinde na svete nevymyslí a nenatoci. Za Me hodnotim vtipne, dejovou linku clovek ani nemusi sledovat
  10. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    9
    Jeden z nejlepších hororů v poslední době, jako koukat na to o pulnoci, jsem i já silná nátura měl obcas v gatích se zástavou srdce, takže jsem byl fakt prekvapeny, že se mi to libilo. Doporucuji koukat na film v noci, protože jinak to asi nemá takový efekt.
  11. Zúčtování
    Zúčtování (2016)
    8.5
    Překvapivě napínavý příběh, sice člověk dokáže dopředu odhadnout další průběh děje, ale akce na reakci je zde skvěle znázorněna, a opět i ukázka toho, že Ben dokáže zahrát opravdu přesvědčivě autistu, jehož otcovská tvrdá výchova dokázala vycvičit v zabijáka.
  12. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    8.5
    Eastwoodovi filmy mam rad, vzdycky se tesim na to co vymysli, takze jsem si zarezervoval listky v tom nejosobitejsim kine v Praze v oku a sel, byl jsem nadseny, Hanks zahral fantasticky presvedcivy vykon a dejove je film velmi zajimavy, protože se jedna o skutecnou udalost.
  13. Creed
    Creed (2015)
    6
    Film se dle mého názoru celkem táhnul a byl trochu naruby - outsider není kluk z ulice, ale zbohatlík a konec neskončí jako americkej film.
  14. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    mám rad M. Damona, takže jeho výkon hodnotím za jedna, natočené velmi reálně, zajímavý scénář
  15. Počátek
    Počátek (2010)
    9.5
    Luxusní film od začátku až do konce. Leo opět nezklamal. I když chvílema už je to hříčka se neztratit v té realitě nebo snu... :-D
  16. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    Konečně se Keanu Reeves zase vyšvihl. Po Constantine zase parádní film. Režba od začátku až do konce. Toto jsem opravdu nečekal.