Železná srdce

78%
Železná srdce

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Srdce mi plesá radostí,protože tohle je válečný snímek podle mého gusta. Pořádně špinavý a reálný. Všude stříká krev a testosteron. Vojáci ze sebe sypou jednu chlapskou hlášku za druhou a já se prostě skvěle bavil. Bradovi ty vojenské snímky prostě zatraceně sednou a měl by jich určitě ještě pár natočit.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Válečné filmy vcelku nemusím, cákance krve z filmového plátna se mi hnusí, ale tento film je jedním z nejvěrohodnějších, jaký jsem viděl.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Skvělý válečný film. K dokonalosti mu chybí jen to, že konec je šíleně přehnaný a přehrdinovaný. Když Brad Pitt stojí na tanku a pálí z kulometu, stojí tam jako slepice na kůru a dobrých pět minut je netrfitelný. ale zbytek je perfektní. Snímek ukazuje, že ani Američané si při dobývání Německa nebrali servítky. Film až na zakončení působí realisticky, má jedinečnou atmosféru.. dobrý kousek - 85%.


Dodatečné informace

Původní název:
Fury (více)
  • USA Železná srdce
  • USA Fury
Premiéra v ČR:
13. 11. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
68 mil. USD
Tržby:
211,82 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Železná srdce je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch