Creed

78%
Creed

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Co si mi to Rocky jenom udělal? Stejné jako u SW je Rocky srdcovka už od mala a proto má natěšenost byla na nejvyšším levelu. To čekání se vyplatilo,protože Creed je skvělý film na který je radost pohledět. Líbilo se mi,že Rockyho neuvrtali do pozadí,ale nechali mu hodně prostoru zazářit. Svým způsobem můžu říct,že si Balboa ukradl film pro sebe a já hltal každou scénu ve které se objevil.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Creed nedosahuje takové kvality, jako třeba Rocky 1 a 4 ale není to vůbec špatné. Já osobně jsem čekal velký propadák a jsem rád, že si Rocky a hlavně Sylvester zachovala tvář a nesmetla renomé Rockyho na dno. Trošku z nostalgie dávám 70%, ale nebýt tam Rocky, je to spíše průměr.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Snímek by se dal řadit do kategorie dva v jednom. Byť se jedná o příběh Adonise Johnsona, synu  slavného světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, je od začátku do konce více než jasné, že se jedná hlavně o rekapitulaci celé Balboovské série a to se vším všudy. Rocky se stal Adonisovi trenérem a po celou dobu jako by jsme v něm viděli Mickeyho. Adonis jde do toho se stejným zápalem a přesvědčením jako kdysi Rocky. Ten mu jako Mickey jemu předává zkušenosti a moudra. I Rockyho další vývoj jakoby šel po Mickeyho životní dráze. A co Adonisův protivník v ringu? Podobnost se žhavým Apollem čistě náhodná? A když už jsme u toho zápasu, jeho průběh a zakončení je jen připomenutím prvního zápasu mezi Rockym a Apollem. A jako třešnička na dortu poslouží matka Adonise sledující zápas doma u televizoru prožívajíc každou vteřinu. Ano, stejně jako Adriana kdysi takto sledující zápas Rockyho. Řekl bych že lepší rozloučení snad být ani nemohlo. Silný plynulý děj posílený artovou kamerou a dnes tolik populárními dlouhými akčními záběry použité hlavně během zápasů. Pocta, úcta, věhlas všeho, co Rocky pro filmový svět znamená.


Dodatečné informace

Původní název:
Creed (více)
  • USA Creed
  • USA Rocky: Nová krev
Premiéra v ČR:
31. 12. 2015
Země původu:
USA
Rozpočet:
37 mil. USD
Tržby:
173,57 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Creed je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Creed


Podobné


Powered byJustWatch