Grandhotel Budapešť

82%
Grandhotel Budapešť

Film Grandhotel Budapešť je dobrodružstvím Gustava H, legendárního recepčního věhlasného evropského hotelu, a jeho pomocníka Zero Moustafy, který se stane jeho nejdůvěryhodnějším přítelem. Příběh je  zasazen do období mezi světovými válkami. (CinemArt)




Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Velmi osobitý film a velkém podivínovi. Skvělé interiéry i exteriéry, film mě nenechal ani vteřinu vypnout, nebo si dokonce odskočit. Prostě jsem ho slupnul, jako malinu. Ralph Fiennes zahrál velmi dobře a opravdu jsem si snímek užil. Nevím, jak je možné, že mi tak dlouho unikal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Okouzlující postavy a krásné vizuální scény ukazují Andersonovu režisérskou genialitu, o kterou se mimochodem u nás pokusil i Václav Havel se svým snímkem ´Odcházení´. ´Grandhotel Budapešť´ je rozhodně na první pohled více umělecké dílo, než obyčejný film. Přináší jistou jedinečnost, která dobře zapadá. Humor, příkladné herectví, obrazová vážnost (každý záběr je pečlivě poskládaný) a udržující si tempo. I ty dialogy mají svůj rytmus a libozvučnost. Příběh je zábavný a vtipný. Tento film je dokonce i naplněn nepředvídatelnými překvapeními a o to větší je výsledný filmový zážitek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Ale jo. Nejsem nadšen, ale pořád to se mnou Wes umí. Jeho Život pod vodou je jeden z mých nejoblíbenějších filmů, Budapešť co do podvratnosti a kašlání na "normálnost" stojí hned za ním, ale vlastně už je to moc trademarkové, aby si to zachovalo tu pravou sílu, čímž to trochu ztrácí význam. A především mi chyběly stejně silné emoce, které si s Wesem prostě spojuju. Jeho minulé filmy jsou hravé, aby zakryly kruté jádro - mám pocit, že tady už jde jenom o hraní pro hraní.


Dodatečné informace

Původní název:
The Grand Budapest Hotel (více)
  • USA Grandhotel Budapešť
  • USA The Grand Budapest Hotel
Premiéra v ČR:
13. 3. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
174,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Grandhotel Budapešť je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch