Filmoví drsňáci s něžným srdcem

Filmoví drsňáci s něžným srdcem
Zatím spolu, zatím živi | BontonFilm
Většina z nich navíc nehrála pouze v jednom jediném romantickém filmu, v jejich filmografii by se jich někdy dalo najít víc a věřím, že by na některé možná i rádi zapomněli. K herecké kariéře neodmyslitelně patří a přitažliví muži musí počítat s tím, že se romantickým filmům nevyhnou.
Než se Jake Gyllenhaal stal jedním z nejžádanějších herců, kteří vynikají nejen hezkým zevnějškem, ale i hereckým umění, jež mu umožňuje ztvárnit téměř cokoli od zoufalého boxera (Bojovník), astronauta (Život), muže toužícího po pomstě (Noční zvířata), nepřekonatelného válečníka (Princ z Persie), zamilovaného homosexuálního kovboje (Zkrocená hora) či tajemného Mysteria (Spider-Man: Daleko od domova), představil se v romantické komedii Bubliňák z roku 2001. Zahrál si v ní Jimmyho Livingstonea, muže postrádajícího vrozenou imunitu, která ho nutí žít ve sterilní bublině. Problém nastane tehdy, když se zamiluje do dívky ze sousedství a musí se ve své cestovní bublině vydat na dalekou cestu, aby jí zabránil se vdát.
drsnaci-s-neznym-srdcem
Bubliňák | Buena Vista International
I Channing Tatum zahájil svou hereckou kariéru na romantické vlně. Než se představil v akčních snímcích jako G. I. Joe, Útok na Bílý dům, 21 Jump Street a 22 Jump Street, střihl si roli v romantické komedii pro dospívající publikum jménem Super náhradník. Divákům se ale každopádně nejvíce líbí (tedy soudě podle hodnocení) snímek Navždy spolu z roku 2012 vyprávějící příběh dvou novomanželů Lea a Paige, které potká vážná autonehoda. Paige při nehodě ztratí paměť a Leo se pro ni stává neznámým člověkem. Leo svou ženu miluje, rozhodne se tedy, že ji přiměje, aby se do něj znovu zamilovala, což by u vlastní ženy neměl být až takový problém, realita je ale zcela jiná.
Rachel McAdams, Channing Tatum
Navždy spolu | Screen Gems
Heath Ledger byl jedním z nejnadanějších mladých herců. Jeho ztvárnění Jokera (Temný rytíř) je fenomenální a bude se jen velmi těžko překonávat. Jeho nečekaná smrt v 28 letech byla pro všechny velkým šokem. Na začátku kariéry si ale zahrál i v několika romantických komediích. Jsou jimi variace na Shakespearovu hru Zkrocení zlé ženy jménem Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999), historický Příběh rytíře (2001), který diváky zavedl do 14. století. Do doby, kdy byly rytířské turnaje vyhrazeny pouze šlechticům, ale přesto se stalo, že syn doškáře William Thatcher vstoupil na kolbiště a vyhrál. A nakonec Casanova (2005), v níž ztvárnil nejslavnějšího proutníka lidských dějin.
Heath Ledger, Julia Stiles
Deset důvodů, proč tě nenávidím | Touchstone Pictures
Chris Pine alias charismatický kapitán Kirk vesmírné lodi Enterprise (Star Trek) musel také začít něčím lehčím. Na začátku kariéry Chris natočil Deník princezny 2: Královské povinnosti a později následovaly i filmy Jen trošku štěstí z roku 2006 a akční romantická komedie Tohle je válka! (2012), ve které o přízeň Reese Witherspoon soupeřil s Tomem Hardym.
Anne Hathaway, Chris Pine
Deník princezny 2: Královské povinnosti
Ryan Reynolds je zkrátka Deadpool. Tento neortodoxní tlučhuba je netradičním superhrdinou se svébytným smyslem pro humor, ale i srdeční záležitostí tohoto sympatického Kanaďana. Ale ani Ryan se bez romantických komedií neobešel. Před Deadpoolem a řadou dalších akčních rolí ve filmech jako Zabiják & bodyguard (2017) či 6 Underground: Tajné operace, tu byla pěkná řádka romantických komedií. Tou první byl film Brzy to přijde z roku 1999 a pak už následovaly Miluji tě k sežrání (2005), Určitě, možná (2008) a nejoblíbenější Návrh (2009), kde se představil po boku Sandry Bullock jako její falešný snoubenec. Zajímavostí je, že zatímco on jako Kanaďan se ujal role bohatého Američana z Aljašky, Američanka Sandra Bullock si ve filmu národnost změnila na kanadskou.
Návrh
Návrh
Hugh Jackman proslul jako drsný Wolverine z X-Manů, když se ale podíváte na jeho filmografii zjistíte, že Hugh natočil nejen mnoho muzikálů (neboť patří mezi velmi schopné zpěváky), ale i romantických komedií. Tou první je australská romance Halířový román z roku 1999. Následoval snímek Kate a Leopold (2001) o přitažlivém vynálezci Leopoldovi cestujícím v čase z 19. století do moderního New Yorku, kde potká ženu svých snů a v témže roce i Animální přitažlivost, v níž s zahrál okouzlujícího sukničkáře, který musí ženě, kterou miluje dokázat, že mužům zkrátka někdy trvá moc dlouho najít tu pravou. Největší radost ale divačkám rozhodně udělal romancí Austrálie z roku 2008, kde si zahrál po boku své australské kolegyně Nicole Kidman, jejich scéna s klokany je nezapomenutelná.
Bruceovi Willisovi se sice v poslední době nijak zvlášť nedaří a jeho herecká kariéra pomalu upadá, ale rozhodně patří mezi nejslavnější představitele akčních snímků viz Smrtonosná past 1 až 5 či Poslední skaut. Ale i Bruce to umí se ženami. Jeho roztomilý křivý úsměv zářil v seriálu Měsíční svit a na filmovém plátně mu divačky propadly v romantické komedii Schůzka naslepo po boku Kim Basinger z roku 1987 o jedné velmi bláznivé noci v doprovodu krásné ženy s intolerancí na alkohol.
Bruce Willis, Kim Basinger
Schůzka naslepo
Tom Cruise si na svých fyzických dovednostech velmi zakládá a ve svých akčních snímcích se téměř nenechává zastupovat kaskadéry. Na počátku kariéry byl ale hlavně roztomilým hezounem, který lámal dívčí srdce na potkání. Jeho výčet romantických snímků je tak jedním z nejdelších. Patří tam filmy jako Riskantní podnik (1983), v němž ztvárnil hrdinu, který dosud neměl dívku a snaží se ji najít za každou cenu či Koktejl z roku 1988 o sexy barmanovi, který našel v nové práci, než původně čekal. V roce 2010 se k romantické komedii vrátil díky snímku Zatím spolu, zatím živi, kde mu partnerku dělala Cameron Diaz. Zde si ale akční linku zachoval, neboť hrál charismatického tajného agenta, kterému jdou všichni po krku.
Tom Cruise, Cameron Diaz
Zatím spolu, zatím živí | BontonFilm
Sylvester Stallone je jedním z nejsvalnatějších drsňáků našeho výběru. Jeho nejslavnějšími filmovými postavami jsou samozřejmě Rocky a Rambo a ačkoli se jeho herečtí kolegové mnohdy snaží se od ikonických rolí oprostit, Stallone ne. Moc dobře ví, komu vděčí za svou slávu a úspěšně s tím pracuje celou svou kariéru. To ale neznamená, že by si rád nezahrál v nějakém odlehčenějším snímku. Jeho komediální talent není nejhorší, což nám dokázal v úžasné komedie Zpátky do ringu. A romantická komedie v jeho podání? I ta se najde. Jedna se jmenuje Kočičí zlato, je z roku 1984 a Sylvester se v ní po boku Dolly Parton učí zpívat country. A druhá se jmenuje Ve jménu Angela o italském mafiánovi, který se zamiluje do dcery svého šéfa.
Madeleine Stowe, Sylvester Stallone
Ve jménu Angela
Keanu Reeves - představitel Johna Wicka a Jacka Travena nemůže chybět. Exotický vzhled ho automaticky učinil miláčkem žen. V jeho filmografii tak najdeme pěknou řádku romantických snímků a romantických komedií, mezi které patří například Noc předtím, Julie a její milenci, Lepší pozdě nežli později, Let nebo nejnovější Ten pravý, ta pravá? Role kousavého a nabručeného samotáře mu v ní seděla a chemie s Winonou Ryder fungovala i po šestadvaceti letech, od jejich romance v legendárním Drákulovi naprosto skvěle.
Winona Ryder, Keanu Reeves
Ten pravý, ta pravá? | Ascot Elite Entertainment Group
Harrison Ford sice nepatří mezi klasické hezouny, ale i on je rozhodně typem muže, za kterým se stočí oko nejedné ženy. Představitel Hana Sola ze Star Wars a hrdinný Indiana Jones má na kontě slušnou dávku nejen akčních a dramatických snímků, ale i několik romantických, ve kterých nechal vyniknout svůj šarm. Patří sem romantické komedie Šest dní, sedm nocí o stárnoucím pilotovi letadla, který v doprovodu mladé ženy ztroskotá kdesi na opuštěném tichomořském ostrově, remake slavného snímku Sabrina, ve kterém Harrison Ford a Julia Ormond vystřídali v hlavních rolích Humphreyho Bogarta a Audrey Hepburn a hlavně Podnikavá dívka z roku 1988, kde se Harrison představil po boku Sigourney Weaver a Melanie Griffith, které soupeří o jeho přízeň.
Melanie Griffith, Harrison Ford
Podnikavá dívka
Posledním akčním hrdinou našeho výběru je Liam Neeson a i v jeho dlouhém výčtu snímků, které kdy natočil se najde romantických komedií několik. Patří mezi ně například Stydlivý polda, nedávné Vzpomínky na Itálii, v nichž si zahrál se svým synem a v neposlední řadě asi jedna z nejznámějších a nejoblíbenějších romantických komedií Láska nebeská (2003). Nešťastnou hrou osudu si herec ve snímku navíc zahrát to, co se mu později stalo i v soukromém životě. Jeho hrdina Daniel ve snímku truchlí nad ztrátou milované manželky a snaží se postarat o jejího syna. V roce 2009 Liamovi zemřela manželka Natasha Richardson, s touto ztrátou se herec vyrovnává dodnes. Záchranou mu prý byli jejich synové Micheál a Daniel, kteří ho donutili žít dál a velké množství práce, kterou jistou dobu hraničilo až s workoholismem.
Láska nebeská
Láska nebeská | 2003 Universal Pictures
Gratulovat si tak mohou Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren nebo Jason Statham. Těm se osidlům romantických snímků podařilo uniknout.