Život

69%
Život

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)




Recenze: Život

Kinobox.cz
80%

Tím překvapivěji působí, když se po 30 - 40 minutách tato "epická kinematografická událost" překlopí do víceméně klasické béčkové hororové vyvražďovačky ve stylu "jeden bubák honí a žere šest neschopných debilů". Není to nepříjemné překvapení a odvážil bych se tvrdit, že to mohl být i záměr tvůrců (stejní scenáristé napsali Deadpoola).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Solidní scifi thriller s parádním hereckým obsazení. Hned,když jsem viděl ukázky v kině tak jsem si říkal,že tu máme další verzi vetřelce a vlastně jsem měl i pravdu, i když se spíš jedná o takový mix Gravitace/Alien. Příběh je velice jednoduchý a účelný bez špetky překvapení. Se samotným Calvinem si mohli tvůrci více pohrát a darovat mu přece jen děsivější vzhled. Life ve výsledku beru jako takový překrm před hlavním chodem,kterým bude Alien:Covenant.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snímek je vlastně takovou reinkarnací veleznámého Vetřelce. Inspirací se tímto snímkem tvůrci netají. Sází však na větší realismus a vcelku se to daří. Odehrává se na skutečné mezinárodní vesmírné stanici známé pod zkratkou ISS, která je v současné době jediná trvale obydlená vesmírná stanice. Převzetí vzorků z Marsu, kde se najde i živý organismus, je dobrý nápad. Příběh je krásně plynulý a po dramatické stránce se vyvíjí solidně. Lekačky či jiné typické hororové vymoženosti nechť tu ale nikdo nečeká. Tady je to zcela o něčem jiném. První dlouhá scéna svojí vizualitou a atmosférou hodně připomíná klasiku ´2001: Vesmírná odysea´, ale pak si to jde svou byť neoriginální cestou. Konec ale určitě nejednoho překvapí. Po technické stránce je vše odvedeno fantasticky. CGI je využito na plno a tak se vesmírný svět vskutku stává pastvou pro oči. Chování a postupy astronomů určitě všechny odborníky a znalce astronomie nenechá chladnými, ale je to jen pouhá vize, tak proč se tím zatěžovat. Příběh si tedy pohrává se známou otázkou, jestlipak je na Marsu život. Pokud ano, třeba i toto by se klidně mohlo stát. Kdo ví.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Pod filmem s tak okázalým názvem se nakonec skrývá roztomile bezelstná podívaná, výživná vykrádačka Vetřelce, osvěžující právě svou bezduchostí a hloupostí. Vlastně se v kině moc často nevidí tak čisté béčko, kde se hloupé postavy seřadí do řady před neporazitelné monstrum, aby mohly být jedna za druhou zlikvidovány. Jde tu být buď nonstop naštvaný, jak debilně a mimozemsky se tu všichni chovají, nebo se dá nahodit otupělý úsměv a užít si tu upřímnou pitomost se vším všudy. Velký plus i za to, že jde o svižnou devadesátiminutovku - jak má dnes každý blockbuster přes dvě hodiny, začíná být nesnesitelné. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Life (více)
  • USA Život
  • USA Life
Premiéra v ČR:
23. 3. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
58 mil. USD
Tržby:
100,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Život je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch