Armageddon

75%
Armageddon

Za osmnáct dní Země přestane existovat, protože se srazí s asteroidem velikosti Texasu. Je bezpodmínečně nutné, co nejdříve přistát na asteroidu, hluboko pod jeho povrch zavrtat silné jaderné nálože, odpálit je a pak se jen modlit, aby to celé pomohlo. Záchrana světa tímto brizantním způsobem je práce jako stvořená pro partu drsných naftařů v čele s Harrym S. Stamperem, který zachází s vrtnou plošinou a výbušninami jako neurochirurg s jemným laserovým skalpelem. Astronautický výcvik NASA je rychlý a za pár dní jsou dva raketoplány s jadernými náložemi a samorostlými spasiteli světa na palubě připraveny ke startu. Zvládne Bruce Willis a jeho muži sebevražedně riskantní akci? Pochopitelně ano, ale bude perná fuška...




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Uf jak ten čas neúprosně letí. Příští rok už to bude 20let! od natočení toho kousku. Katastrofické filmy moc nevyhledávám,ale u Armagedonu vždy rád udělám vyjímku. Ten film je prostě skvělý a napomohlo tomu i to hvězdné obsazení,které se pro film podařilo sehnat. Příběh sice není dvakrát složitý,ale svůj úkol splní a závěr vyloudí slzu v oku každého diváka.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Ale jo, krásná devadesátková klasika se spoustou a spoustou klišé, přesto je to romantika, jako blázen a navíc ke konci pořádné akční sci-fi. Bruce Willis dominuje, ale nikdo z jeho kolegů mu výkon nekazí, ba naopak. Hořkosladký blockbuster, který funguje dodnes.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Spousta vědeckých vymýšleností a naivity, až se v NASA chytají za hlavu, ale je to blockbuster se vším všudy, tak proč ne. Michael Bay celý příběh pojal po vizuální stránce tak, jak to umí jen on. Stal se z toho absolutní trhák, který pokořil i konkurenční snímek uvedený ve stejném roce ´Drtivý dopad´. Do děje se pochopitelně nezapomněl naroubovat americký patriotismus a světovou nadřazenost. Takže jako obvykle vzniká otázka, co by lidstvo v takovéto situaci dělalo, nebýt Američanů. Je to akční, je to adrenalinové, je to místy citové, je to zkrátka katastrofické sci-fi se vším všudy, u kterého se dá zapomenout na strasti všedních dnů. A pak hurá zpátky do reality.


Dodatečné informace

Původní název:
Armageddon (více)
  • USA Armageddon
Premiéra v ČR:
13. 8. 1998
Země původu:
USA
Rozpočet:
140 mil. USD
Tržby:
553,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Armageddon je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch