Tohle je válka!

67%
Tohle je válka!
Plakát traileru

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA.

Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? Pro odpověď si diváci musí přijít do kina.

Se snímkem Tohle je válka! se na plátna kin vrací režisér Charlieho Andílků McG, kterému se i tentokrát podařilo nakombinovat dokonalou směsici akce, napětí, vášně a humoru se skvělým hereckým obsazením.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Tom Hardy valí a na co šáhne ve zlato promění. Samozřejmě to berme s rezervou. Nebýt právě Hardyho,tak bych se o tento film nejspíš ani nezajímal a to by byla velká škoda,protože se jedná o nadprůměrnou romantickou komedii se špionážní zápletkou. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Snímek je hlavně komedie s občasným akčním nášupem. Teenagerovský námět zasazený mezi dva špičkové agenty a jednu ženu nebyl zase až tak špatný nápad. To, že ona o obojích ví a že si s nimi hraje už vůbec nepřekvapí. Z počátku hrozilo zamrznutí děje s tím, že pánové prostě jen budou soupeřit o ženu svých snů a nic víc, ale nakonec se tak kupodivu nestalo. Děj má patřičný švih a ohromný potenciál. Nejedná se však o crazy komedii, takže se smíchy nikdo kuckat nebude. Byť to není lecjaký zázrak, k pobavení a k filmovému zážitku postačí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Akčně-komediální jednohubka, přičemž ta akční rovina zas tolik prostoru nedostala (což je dost škoda), navíc záporák zůstal trestuhodně nevyužitý, a tak vše musí táhnout ústřední trio, díky kterému to je nakonec fain odpolední oddychovka. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
This Means War (více)
  • USA Tohle je válka!
  • USA This Means War
Premiéra v ČR:
23. 2. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
156,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tohle je válka! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch