Drákula

78%
Drákula
Plakát traileru

Sídlo hraběte Draculy v Transylvanii sotva někdo objeví. V 15. století žil kníže Vlad, který se proslavil jako obratný diplomat, statečný bojovník proti pohanům a také jako nesmírně krutý muž se zálibou v napichování protivníků na kůl. Jeho postava prý inspirovala koncem minulého století spisovatele Brama Stokera k napsání dnes již klasického románu o upírech - Draculy. Ten je zde zosobněním zla, proti němuž se postaví skupina odvážných lidí v čele s profesorem Van Helsingem. Režisér Coppola se rozhodl jako první natočit Stokerův román v celé jeho šíři. Hrabě Dracula je v podstatě milující muž, který tragicky přišel o svou celoživotní lásku a v žalu proklel Boha za jeho krutost. Po staletích neklidného bloudění se dostává do Anglie, aby zde hledal odraz své dávné lásky. Převtělováním ve vlka, netopýra či mlhu nachází další kandidáty upírského života. Konečná bitva o duši krásné Miny proběhne v transylvánských horách, kde se Dracula se svojí vyvolenou chce ukrýt.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Díky Coppolově preciznosti a smyslu pro dokonalost vznikla nejlepší verze Drákulu,kterou jsem měl zatím možnost vidět. Kulisy vypadají nádherně a herci jsou chirurgicky dokonalí. Stylizace snímku náramně dopomáhá k napínavé atmosféře,která zde panuje. Výborné převedení knihy do filmové podoby. Tak nějak by to mělo vždy dopadnout.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Skvělé zpracování příběhu legendárního hraběte Drákuly. Skvělé obsazení a téměř dokonalé zpracování. Hltal jsem každý detail a každá scéna má díky geniálnímu zpracování vždy něco navíc. Souhlasím s názorem Brenan88 že smyls pro dokonalost F.F.Coppoly dodala tomuto filmu titul.. Nejlepší filmový Drákula. Navíc skvěle interiéry i exteriéry.. celé to do seve zkrátka skvěle zapadlo.. 89%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Nevytříbená režijní fetiš, která svou špinavostí a nevyzpytatelností provokuje a překvapuje, nedovoluje se nechat přečíst a nakonec jediní, co si z toho máme odnést, je Coppolova důmyslnost a zalíbení ve vlastní profesi. A já jsem tím s postupem času víc a víc nejen smířenější, ale i spokojenější až nadšený.


Dodatečné informace

Původní název:
Dracula (více)
  • USA Drákula
  • USA Dracula
  • USA Drakula
Premiéra v ČR:
26. 3. 1993
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
215,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Drákula je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch