Šest dní, sedm nocí

66%
Šest dní, sedm nocí

On - Quinn Harris, sešlý pilot hrkavého letadélka, který dobrovolně přijal doživotní vyhnanství v tropickém ráji tichomořských ostrovů. Ona - Robin Monreová, redaktorka newyorského magazínu pro ženy, která se na týden utrhla z redakce, aby se svým snoubencem strávila dovolenou snů bez každodenních pracovních starostí. Tedy až na malou výjimku. Robin má dohlédnout na fotografování pro její časopis, které právě probíhá na jednom z (na místní poměry) blízkých tichomořských ostrovů. Najme si proto Quinna a jeho letadlo. Banální tuctovou cestu nad modravými pláněmi Pacifiku změní nenadálá tropická bouře v drama. Letadlo je zasaženo bleskem a Quinn musí nouzově přistát na pláži malého neobydleného ostrova. Z nesourodé dvojice se stávají trosečníci. Pokud chtějí tohle dobrodružství ve zdraví přežít, musí táhnout za jeden provaz a najít k sobě cestu přes rozdílnost povah, temperamentu i zájmů. A tak, zatímco záchranáři marně pátrají po troskách letadla, mezi Quinnem a Robin vzniká na základě věčných kontroverzích křehké a nevyřčené citové pouto. Když se pak zanedlouho u břehu objeví loď, dobrodružství sympatické dvojice nekončí, ale naopak začíná nabírat ty správné obrátky. Opuštěný ostrůvek je totiž základnou novodobých pirátů, kteří před očima Quinna a Robin brutálně zavraždí člověka. A nepohodlné svědky je třeba odstranit...




Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Typická oddechovka, které hodně pomohl Harrison Ford, Anne Hache se ale s tímto borcem skvěle doplňuje a chemie mezi nimi funguje. Humoru akorát, není to trapné, ale ani extrémně zábavné. Pro mě prostě tuctový film povýšený o dobré výkony hlavních hrdinů. Navíc tento film patří k těm, na které se podívám opakovaně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Dá se říci, že Ivan Reitman v podstatě natočil poslední zábavnou dobrodružně-romantickou komedii tohoto typu v tomto případě s námětem ztroskotání na pustém ostrově a to letadlem. Byť je příběh značně jednoduchý, rozehrán je dobře a plynule. Harrison Ford a Anne Heche předvedli úctyhodný výkon ve zvýraznění typické nevraživosti mezi mužem a ženou v jakékoli situaci a jejich nucené spolupráce. Samozřejmě jsou mnohé dějové scény předvídatelné, ale to nemění na faktu, že snímek pobaví a zanechá příjemný filmový letní zážitek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu.

Dodatečné informace

Původní název:
Six Days Seven Nights (více)
  • USA Šest dní, sedm nocí
  • USA Six Days Seven Nights
  • USA 6 dage, 7 nætter
  • USA 6 jours, 7 nuits
  • USA Alti gün yedi gece
  • USA Hat nap, hét éjszaka
  • USA Sei giorni sette notti
  • USA Seis días y siete noches
  • USA Sesas dienas un septinas naktis
  • USA Šest dana, sedam noći
  • USA Sex dagar, sju nätter
  • USA Szesc dni, siedem nocy
Premiéra v ČR:
5. 11. 1998
Země původu:
USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
164,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Šest dní, sedm nocí je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch