Útok na Bílý dům

70%
Útok na Bílý dům
Plakát traileru
Režisér slavných akčních velkofilmů Roland Emmerich nás tentokrát zavede do Bílého domu. Mezi turisty podnikající prohlídku sídla amerického prezidenta je i washingtonský policista John Cale s dcerou.Dramatické okolnosti ho přinutí skočit rovnýma nohama do akce, aby zachránil nejen své dítě ale i prezidenta a postavil se přesile těžce vyzbrojené skupiny polovojenských útočníků.



Recenze: Útok na Bílý dům

Kinobox.cz
85%

Je ohromná škoda, že White House Down nevznikl před 15 lety, kdy by šlo o zaručený hit, případně že tvůrci nevyužili zápletku pro pátou Smrtonosnou past, v níž by Tatum hrál McClaneova syna. Hodil by se na to dokonale.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
WoW tak to Emmerich opět dokázal a natočil podívanou plnou Booom a prááásk a ratatatata. Prostě akční podívaná jak má být s perfektním hereckým obsazením v čele se skvělým Čendou Tatumem,který se pro mě vyvinul od dob prvního Let's Dance a Super náhradníka takovým směrem,že už ho řadím mezí své a oblíbence. Letos jsme měli možnost vidět dva útoky na bílej dům a já můžu s klidným srdcem říct,že White House Down je jasný výherce.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Tohle se mi příliš nelíbilo. Na mě až moc americké.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Snímek konkurující stejně zaměřenému počinu ´Pád Bílého domu´ se velmi věrně nese v duchu bezkonkurenční ´Smrtonosné pasti´. Když se však podíváme na počátek příběhu, hodně to připomíná film ´Náhlá smrt´. Spousta patosu a klišé, ohromné hrdinství a vlastenectví, zrádci všude tam, kam se člověk podívá a do toho všeho jeden človíček, který s vervou sobě vlastní a ohromnému rachotu zbraní všemu udělá přítrž. Tohle všechno bylo in v 90.letech a tak je nadmíru jasné, že tu nic originálního naprosto není. Po těch všech přehnaně efektových akčňácích z poslední doby to však není ani na škodu. Velmi jednoduchý děj a přemíra akčních scén tak slibuje starou dobrou akční popkornovou zábavu, která tu už opravdu chyběla. Nelze pominout porovnání se zmíněným konkurenčním snímkem a dá se říci, že tento přeci jen dopadl o něco lépe. Roland Emmerich zkrátka opět nezklamal.

Dodatečné informace

Původní název:
White House Down (více)
  • USA Útok na Bílý dům
  • USA White House Down
  • USA Ataque à Casa Branca
  • USA Превземането на Белия дом
Premiéra v ČR:
18. 7. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Útok na Bílý dům je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch