6 Underground: Tajné operace

63%
6 Underground: Tajné operace

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora.(Netflix)




Recenze: 6 Underground: Tajné operace

Kinobox.cz
75%

Z mého pohledu je Bayova novinka náramnou ukázkou nekorektního moderního akčního výplachu, v němž je naprosto vše (hlavně logika a realismus) podřízené špičkovému přestylizovanému audiovizuálu. Čili pokud se nějakým nedopatřením považujete za člověka s 'dobrým' vkusem, tj. že styl Michaela Baye nemáte rádi už z principu, 6 Underground raději nezkoušejte ani zapnout.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
6 Underground dopadl přesně tak jak jsem očekával. Jedná obrovská akce,plno hlášek,krásné ženy a emotivní dialogy,které trhají uši. To vše je klasický Bay,kterého buď milujete,nebo zatracujete. Úvodní automobilová honička patří vůbec k tomu nejlepšímu co kdy bylo možné k vidění v akčních filmech. Hlavně se mi líbilo,že akce měla dopad i na okolní svět. To se totiž jen tak nevidí. Dějové hodně strohé,to se však Bay snaží maskovat akcí a zběsilým střihem až se vám z toho občas zamotá hlava. Reynolds jako hlavní tvář filmu dost baví,ale čekal jsem,že bude víc hláškovat. Ve výsledku se jedná o solidní akční jednohubku,které se však nejspíš nepodaří nakopnout novou sérií ač si pro to dělalo během filmu cestičku.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Ultimátní akce plná průstřelů hlav, rozsekaných aut, parkuru, výbuchů a soubojů. Akce je místy dech beroucí, i když občas téměř jako PC hra. Hodně efektních "zpomalovaček", plytký prvoplánový humor, celkově je dle mého názoru film zaměřen spíše na mladší část populace. Nicméně scénář je dosti plochý.. ale i tak je to skvělá akční podívaná. Vypnout mozek a kochat se přebujelými efekty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
´Jednotka 6´ je snímek Michaela Baye vyrobený pro Netflix vyprávějící příběh skupiny agentů, kteří dosáhnou spravedlnosti odstraněním krvavého diktátora. Nepracují pro žádnou vládu, nepřijímají žádné rozkazy, jen tak trochu chtějí změnit svět k lepšímu. Takže pozor na ně. Pro Netflix se jedná o druhý nejdražší titul, což je na výsledku hodně znát. K filmovému tvůrčímu vkusu Michaela Baye není co dodat. Má své příznivce i odpůrce a ve své podstatě je něco jako český Zdeněk Troška, byť je samozřejmě zcela v jiných vodách. Všichni ti, co se snažili natočit něco jako oni, vždy pohořeli. Práce Baye je zkrátka skvělá a patřičně velkolepá. A platí to i pro tento snímek, byť nutno uznat, že přeci jen krapet neobvyklý. V podivném prostoru ironie a silných linií vytvořil žánrové filmové dílo schopné zachovat trochu nejednoznačnosti s ohledem na jeho vizuální formu. Tady vzniká otázka, na kterou nejen divák marně hledá odpověď. Bere to Bay ještě pořád vážně nebo si už dělá legraci z jednoduchosti svého tvůrčího potenciálu? Tentokrát je to od něj, v oblasti akčního popcornového žánru, hodně těžký kalibr, který jen tak leckdo nedokáže plně vydýchat. V oblasti komiksových snímků není něco takového nijak neobvyklé, ale v tomto případě se skutečně jedná o nálož hodně silnou přečnívající jakékoliv akční snímky tohoto druhu. James Bond? XXX? Mission: Impossible? A co A-Team? Tak to ani náhodou. Jednotce 6 nikdo nesahá ani po kotníky. Méně emocí, více výbuchů. Tak zní vizionářské motto režiséra, který nám rád nabízí to, co chce, a co chceme my. Zkrátka a dobře, Michael Bay pro nás natočil zábavnou akční show nemající ve světě filmu obdoby. Nic než popcornová akční zábava s hodně velkým P. A přesně takto, a ne jinak, je potřeba tento snímek brát.


Dodatečné informace

Původní název:
6 Underground (více)
  • USA 6 Underground: Tajné operace
  • USA 6 Underground
  • USA Six Underground
Premiéra v ČR:
13. 12. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
150 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch