X-Men

79%
X-Men

Nedaleká budoucnost. Po celé planetě se rodí děti s X-faktorem v genech, který jim dává zvláštní sílu - třeba ničivý laserový pohled nebo schopnost létat, či přesunovat předměty nebo ovládat počasí. Profesor X, Wolverine, Storm, Jean Grey, Rogue, Cyclops, Magneto, Toad, Mystique, Sabretooth jsou mutanti s mimořádnými schopnostmi. Ale pro lidi, kteří takovéto schopnosti nemají, je velice těžké mutanty akceptovat a neubránit se strachu. Nejcitelněji potřebu naučit mutanty, jak pracovat se svou zvláštní silou a mít nad ní kontrolu má profesor Charles Xavier - světově uznávaný telepat - mutant. Zřídí speciální školu a jeho záměrem je, aby se žáci chovali tak, aby se svět odnaučil strachu před nimi. Xavier přijímá dva nové žáky. Je to Logan - osamělý silák a Rogue, která může přijmout jakoukoliv sílu i paměť ze všeho, čeho se dotkne. Proti filosofii profesora Xaviera stojí senátor Kelly, který by mutanty nejradši zlikvidoval.

Akční sci-fi film podle veleúspěšného comicsového příběhu o tom, jak je těžké najít hranici tolerance v soužití a pochopení svých zvláštností.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
10
X-Men je velmi zásadní film v mém životě. Byl to první komiksový film,který jsem viděl. Byl to první film,který mi ukázala jaký je Jackman bourák. Byl to první film,který mi nastolil laťku pro ostatní komiksové bijáky. Casting byl zvolen k dokonalosti a scénář byl napsán bez jediné chybičky a tak si jen můžete užívat tyhle vizuální orgie. Těžko bych na filmu hledal nějaké chybičky a to já vlastně ani nechci. Respekt pro Singra,protože se mu dokázalo přenést na plátna kin jeden z nejlepších komiksů všech dob.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
X-Men mi bohužel nic neříká, přesto jsem zkusil začít a podívat se na všechny díly. Snad bude ten další o kousek lepší, nápad o geneticky odlišných zázračných dětech z nichž někteří se stanou ochránci a druzí padouchy totiž není vůbec špatná. Úvodní díl pro mě není za více než 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Filmová adaptace jedné z nejznámějších marveláckých týmů nemohla dopadnout lépe. Každá postava je vytvořena s nesmírnou pečlivostí do sebemenšího detailu a tak u každého jedince vyznívá jeho potenciál v plné palbě. Scénář je napsán s naprostým respektem k předloze a tak při sledování filmu se zároveň před očima vyobrazují původní komiksová okénka. Snímek je zábavný a zároveň úžasnou pastvou pro oči. Nádherná kamera, vizuální stránka věci, masky, zkrátka vše dotáhnuto do sebelepší dokonalosti. Takhle nějak má vypadat film na základě komiksu.


Dodatečné informace

Původní název:
X-Men (více)
  • USA X-Men
Premiéra v ČR:
5. 10. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
296,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
X-Men je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce X-Men


Podobné


Powered byJustWatch