Kate a Leopold

67%
Kate a Leopold

Příběh začíná na konci 19. století - mladý Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten, který odmítá zaběhlé strnulé konvence i názory svého otce, je jedním z nejžádanějších ženichů v New Yorku. Kromě obdivných pohledů dívek ho pronásleduje i zvláštní mladík. Díky němu se Leopold dostává do časové smyčky. Na jejím konci ho čeká New York dnešních dnů, překvapení v podobě automobilů, telefonů, televize a především krásné a sympatické Kate. Leopold se s moderními technickými vymoženostmi srovnává rozhodně snadněji než s názory a životním stylem moderní ženy. Jejich cesta k sobě je plná nedorozumění, komických situací i překvapivých momentů. Kate dlouho odmítá věřit, že Leopold skutečně pochází z minulých časů považuje ho za trhlého podivína či vtipálka se zvláštním smyslem pro humor. Přesto je její cit k němu stále silnější a nakonec se tato sebejistá, realisticky uvažující žena kvůli němu vrhne do nejistého neznáma.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Tomuhle říkám romantický film. Kate a Leopold mají vše co bych od romantického filmu očekával. Jiskření mezi Ryan a Jackmanem působí reálně a před kamerou z nich přímo vyzařovala zamilovanost. Vysel jsem na každém slově vydaném z jejich úst. Příběh je originální a výborně pracuje s myšlenkou o cestování v čase. Je zde spousta zábavných situací,které nenuceně vychází z děje. Málokdy se zaměřuji i na vedlejší postavy,ale zde byli tak výborné,že se vyrovnali hlavním hrdinům.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Meg Ryan mi tady těžce nesedla (nevím jestli to je těma plastickýma operacema, ale vypadá tu prostě příšerně), naopak právě díky Hugh Jackmanovi se to dá bez nějakých následků dokoukat...Prostě průměrná romantika, kde mi navíc to cestování časem moc nedávalo smysl... 55%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nostalgie, co k tomu říct. Vzpomínám jak jsem na tom byl s mou tehdejší velkou láskou ve Slovanském domě a v kině to rozhodně stálo zato. Nedávno to běželo v televizi a už to nebyla ani zdaleka taková pecka jako v kinosále. Každopádně herecky dvě stálice, tehdy ještě začínající Hugh Jackman a naopak už dosluhující americké zlatíčko Meg Ryan. OK.

Dodatečné informace

Původní název:
Kate & Leopold (více)
  • USA Kate a Leopold
  • USA Kate & Leopold
Premiéra v ČR:
16. 5. 2002
Země původu:
USA
Rozpočet:
48 mil. USD
Tržby:
76,02 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch