Rocky

82%
Rocky

Slavné boxerské drama outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou. Titulní hrdina, neúspěšný třicetiletý boxer Rocky Balboa, pracuje jako výběrčí dluhů pro místního lichváře, boxuje v pokoutních zápasech a neúspěšně se dvoří Adrian, plaché prodavačce v obchodě s drobným zvířectvem. V době, kdy bývalý trenér vyhodí Rockyho z tělocvičny, protože se mu zdá, že jako boxer promrhal svůj talent a je vyřízená existence, chystá se ve Filadelfii boj o titul mistra světa v těžké váze. Protože se však vyzyvatel zranil a nemůže k zápasu nastoupit, vyhlásí obhájce titulu Apollo Creed, že bude boxovat s kterýmkoli místním boxerem, protože chce dokázat, že Amerika je zemí, v níž má každý šanci uspět. Vybere si Rockyho, protože se mu líbí jeho přezdívka Italský hřebec, slibující dobrou publicitu. Zatímco se Rocky nesměle sbližuje s Adrian, rozjíždí se velkolepá reklamní kampaň. Rockyho zpovídají televizní reportéři, píše se o něm v novinách. Všichni se ovšem vysmívají jeho bezelstnosti a nikdo mu nedává sebemenší šanci. Přijde za ním bývalý trenér Mickey, nabízí mu své služby jako trenér a manažer. Rocky jej nejprve vyhodí, ale pak souhlasí. Začíná tvrdý trénink. Běhá, boxuje a postupně se dostává do fyzické i psychické kondice, také díky tomu, že se k němu nastěhuje Adrian. V noci před zápasem se jí Rocky svěří, že chce s Creedem vybojovat rovnocenný zápas, i když si uvědomuje své minimální šance. 1. ledna 1976 je hala vyprodána. Začíná velkolepá podívaná, kterou je boj o titul mistra světa. Překvapený Apollo Creed, pro něhož je zápas, stejně jako pro diváky, pouze show pro pobavení, jde hned v prvním kole po Rockyho ráně k zemi. Teprve pak začne opravdový zápas. Rocky bojuje jako o život, několikrát jde k zemi, ale pokaždé se zvedne.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Sylvestr Stalllone a je životní dílo. Ve všech ohledech geniální. Sly dokázal excelovat jak po scénáristické stránce,tak v hlavní roli kde ztvárnil jednu z nejznámějších filmových postav všech dob. Rocky je sympatický ňouma,kterému mu prostě nejde nefandit.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
V prvním dile není tolik boxu, přesto je skvělý. Surovost ze snímku doslova tryská. Sylvester zahrál přitroublého boxera skvostně a je to jeho nevydařenější role. Český dabing dal navíc Rockymu ještě větší rozměr. Pro mě je to kult. Až do Rockyho 4, dále už se v tomto komentáři vyjadřovat nebudu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Dnes již legendární snímek, který není jen o boxu, jak si každý myslí. Je i o životním poslání a jeho těžkostech. A Sylvester Stallone to zde vyjádřil nadmíru dobře. Ukazuje, že člověk bojuje za svoje postavení, za svoji lásku, za svůj osud vždy a všude a nemusí být zrovna v ringu. Ano, ten kdo dává ty největší rány je život sám. A tak Rocky bojuje neustále. Pere se za svůj sen každým dnem a přitom nezapomíná na svoje kamarády, na svoji Adrien, na všechny lidi kolem i když se k němu mnozí otočili zády. A rány dostává pořádné, ale nevzdává se a jde neustále dál. Dostal nabídku zápasit se šampionem. Šel do toho a na body prohrál. Ale životní vítězství je daleko důležitější. Téměř artový snímek o člověku, který se nevzdává a snaží si splnit svůj americký sen, je vskutku to nejlepší, co ve své době vzniklo. I dnes má co říci. Jeho poslání je nezpochybnitelné.


Dodatečné informace

Původní název:
Rocky (více)
  • USA Rocky
  • USA Rocky, ta hrysa gantia
  • USA Rocky - Um Lutador
  • USA Rocky: Um Lutador
  • USA Roki
  • USA Rokis
  • USA Rokki
  • USA Ρόκι, τα χρυσά γάντια
  • USA Роки
  • USA Роккi
  • USA Рокки
Země původu:
USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
225,25 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rocky je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Rocky


Podobné


Powered byJustWatch