Rocky IV

82%
Rocky IV
Rocky IV je americké sportovní drama se Sylvesterem Stallonem v roli boxera Rockyho Balboy. Rocky žije nyní v ústraní se svou ženou Adrian a synkem. Boxuje jen občas, pro udržení kondice, se svým přítelem Apollem Creedem, který neuváženě přijímá výzvu k zápasu s ruským boxerem Ivanem Dragem. Exhibiční zápas, který má Draga uvést do světového boxu ale končí tragicky a Apollo umírá. Navzdory zdravému rozumu a přání rodiny ale Rocky nemůže nechat svého přítele nepomstěného a rozhodne se Ivana Draga vyzvat...



Recenze: Rocky IV

Kinobox.cz
85%

S Rockym IV je to zkrátka tak, že pokud sami sebe považujete za intelektuála s "dobrým" vkusem, snadno tenhle kult odpálíte už kvůli jeho pofidérní a enormně naivistické ideologické rovině (SPOILER když na konci začne americkému gerojovi tleskat i Gorbačov, musí vyprsknout smíchy asi už úplně každý KONEC SPOILERU). Já a mně podobná individua se "špatným" vkusem ji však dokážeme brát s nadhledem a humorem, stejně jako třeba některé vpravdě dementní hlášky a dialogy. Vlastně to (radši) bereme s nadhledem a humorem od první minuty do poslední. Jako "duchaplný" film tahle studenoválečnická boxerská pohádka totiž nefunguje prakticky vůbec (tedy pokud vám není maximálně deset let nebo nemáte silně podprůměrné IQ), ovšem jako jedna velká, nakažlivou energií sálající filmová megashow jen těžko hledá sobě rovného...


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
Sly za to jednou pořádně vzal a vznikl z toho nejlepší díl série. Už jen,že si napsal scénář,ztvárnil hlavní roli a sedl na režisérkou stoličku je na pořádnou poklonu. Tento díl miluju ze všech nejvíc. První díl nám sice dala tuhle kultovní postavu,ale čtvrtý díl nám k ní nadělil adekvátního protivníka. Ivan Drago v podání Lundgrena je bezcitný stroj s až nadlidskou silou. Kdo jiný je také Rockymu hoden,no ne?Akce v ringu je natočená doslova bombasticky (i když nereálně)- padají tvrdé rány a oba dva stojí až do posledního kola. Je to souboj dobra proti zlu - Amerika proti Rusku - odvěcí rivalové. Scéna kdy Rocky trénuje patří mezi mé nejoblíbenější.
Pete69
Pete69
29 755 bodů
9
Nejlepší díl. Nezapomenutelný Ivan Drago a nepřátelská atmosféra v tehdejším SSSR. Sylvester zahrál přitroublého boxera skvostně a je to jeho nevydařenější role. Ve čtyřce už je vyzrálejší a paradoxně nemá v hlavě vyboxováno, ale nabírá rozumu :) Český dabing dal navíc Rockymu ještě větší rozměr. Pro mě je to kult. Až do Rockyho 4, dále už se v tomto komentáři vyjadřovat nebudu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
V polovině 80. let byl Sylvester Stallone na vrcholu a bylo to znát ve všech směrech. Čtvrtý díl Rockyovské série je jiný. Je už koncipován jako ryze akční sportovní film. Určité životní poselství se i zde vyřkne, ale box už je to hlavní, o co jde především. Stejně tak jako u třetího dílu Ramba, i zde Sly velmi citelně zasáhnul do politiky, což výrazným způsobem zvýrazňuje mírovým projevem na konci snímku po vyhraném zápase. Povstane a zatleská i sám Gorbačov, který se šel na zápas podívat. Na filmu je znát technický pokrok a z boxu se stala ohromná komerční show. Tímto filmem vstoupil s velkou vervou do filmového světa Dolph Lundgren, jehož pojetí sověta Dragona je nezpochybnitelné a Sly udělal velice dobře, že ho do této role angažoval. Neporazitelná vysoká blond mlátička byla skutečným vyobrazením sovětského myšlení studené války. Snímek je podporován i mimořádně povedeným soundtrackem, který byl vytvořen velice zodpovědně. Nejkratší díl s celé série je adrenalinový dechberoucí snímek, který dává veliký důraz na akci a který svým pojetím dává najevo, jak má vypadat správný sportovní film.


Dodatečné informace

Původní název:
Rocky IV (více)
  • USA Rocky IV
  • USA Rocky 4
  • USA Rocky 4/Ho no onoyuujou
  • USA Rocky IV - Der Kampf des Jahrhunderts
  • USA Rocky No 4
  • USA Роки IV
Země původu:
USA
Čeština:
Rocky IV je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rocky IV


Podobné


Powered byJustWatch