Karate Kid

68%
Karate Kid
Plakát traileru

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále...




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Dnes jsou v módě komiksovky a kdysi to byli filmy plné kung-fu. Karate Kid se na této vlně parádně svezl a pro mnohé z nás je to i dnes čistá nostalgie a film našeho mládí. Závěrečná scéna a ten ptačí skok to jsou vzpomínky k nezaplacení. Klasika své doby.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Nostalgická vzpomínka na dětství na mě fungovala i dnes. Legendární sekáč a srandista Miyagi a puberťák Danielsan. Film je to pěkný a karate až v závěru. Do té doby je to spíše teenagerská komedie a trošku drama.. přátelství mladíka a starého muže.. to mě bavilo. Závěrečný turnaj je dost odfláknutý a závěrečný jestřábí úder už dnes legendou. Přes veškerou nostalgii musím uznat, že to není za více než 60% s přimhouřenýma očima s mezerou velikosti žiletky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
V oblasti karate filmů, jakých v 80. letech vzniklo přehršel, tento zrovna moc nevyniká. Svým zaměřením je určen spíše pro teenagerské diváky. Máme tu mladíka nemálo zapáleného do bojového stylu karate, který se přestěhuje do nového bydliště, kde ho místní omladina zrovna nemusí. Zakouká se do něj děvče, na kterou má zálusk jistý frajírek z místní karate školy. Kvůli šikaně ho začne trénovat postarší soused a na konci všeho dějství nakonec rozhodne soutěžní turnaj. Nic víc, nic míň. Na dvě hodiny stopáže docela málo. Ale ja už to u takových filmů bývá, i zde je dějová linka ohraničena hlavně výcvikem, který je předveden vskutku šalamounsky. Kdo by to byl kdy řekl, že běžnými domácími pracemi se lze naučit obrana v karate. Vymyšleno zajímavě. Snímek značně dětinský, ale dejme tomu. Z nostalgického hlediska zhlédnutelný je, ale nic si od toho předem neslibovat.

Dodatečné informace

Původní název:
The Karate Kid (více)
  • USA Karate Kid
  • USA The Karate Kid
Premiéra v ČR:
15. 8. 1991
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
130,44 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Karate Kid je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Karate Kid


Podobné


Powered byJustWatch