Karate Kid 2

55%
Karate Kid 2
Plakát traileru

Šest měsíců po svém překvapivém vítězství v turnaji karate se Danny La Russo dozvídá, že jeho japonský učitel Mijagi odlétá na Okinawu za umírajícím otcem. Daniel se rozhodne odcestovat s ním. V letadle zjistí, že Mijagi opustil před lety rodný ostrov kvůli svému nejlepšímu příteli Satovi, který se zamiloval do stejné ženy, jako Mijagi. Starý Japonec zjišťuje, že Sato se s Jukio neoženil. Jeho přítel chce celou záležitost ukončit čestným soubojem. Mijagi se zdráhá řešit věci násilím, ale Sato, který prakticky vlastní celou vesnici, mu nedává jinou možnost, když souhlasí s Mijagiho podmínkou, že půda se navrátí do rukou vesničanů bez ohledu na výsledek souboje. Danny se dostává do konfliktu se Satovým agresivním synovcem Čozenem kvůli dívce Kumiko, ale dokáže se ubránit. Před ohlášeným soubojem vypukne hurikán, během něhož Mijagi zachrání Satovi život. Sato uznává svou chybu a vrací půdu vesničanům. Při oslavách se však nenapravitelný Čozen zmocní Kumiko a ohrožuje ji nožem. Danny znovu musí bojovat, tentokrát na život a na smrt...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Pár let zpět bych tento snímek hodnotil úplně jinak,ale dnes se má situace jinak. Tohle pokračování ztratilo vše co první díl dělalo zajímavým a navíc scénář je jeden velký blábol. Jako plus bych ohodnotil Okinawskou přírodu,která filmu dodává na zajímavosti.
Pete69
Pete69
30 219 bodů
5
Mijagi odlétá do své domoviny a bere s sebou svého mladého přítele. Rozvíjí se prapodivný příběh staré křivdy a pomsty, který je ušitý horkou jehlou. Karate pomálu a závěrečný souboj až trapný. Co hodnotím kladně, je Danielsanova nová přítelkyně, která se k němu hodí více, než ta z prvního dílu, která vypadal o deset let starší, než on. Karate Kid 2 je průměrný šedý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
3
Volné pokračování začíná tam, kde předchozí snímek skončil. Tedy v atmosféře po vítězném zápase. A je přehnaně ukázáno, jak se Kreese až fanaticky nedokázal smířit s prohrou svého družstva. A pak už vše dál pokračuje v zavedené rovině. Daniel dál trénuje netypickým způsobem dle svého učitele Mijagiho. Ten dostává zprávu o vážném zdravotním stavu svého otce a tak se děj přesouvá do Okinawy, kde se ukáže pro změnu dávný soupeř Mijagiho, který ho chce přinutit k zápasu. Tady už nejde o sport. Tady jde o čest, záchranu vesnice a dokonce i o život. Ale místo se našlo i pro nějakou tu romantiku. Snímek se snažil od podobných, se kterými se ve své době takřka roztrhl pytel, odlišit, ale bohužel, naivita a zoufalost scénáře převyšuje veškerá očekávání. Snímek vyznívá jako neškodný rodinný film, kde jsou zápasy, násilí a vůbec brutalita drženy hodně přísně na uzdě. A tak je to celé nepřesvědčivé, zoufalé a žánrově spíše ponižující. Vidět například značně vyhublého kluka, jak na jeden úder rukou rozsekne několik vrstev ledu, skutečně spíše vyvolá úsměv než obdiv. Snímek tedy určen pro mladší diváky, nebo-li pro starší děti, které by to snad oslovit mohlo. Jinak, bohužel.

Dodatečné informace

Původní název:
The Karate Kid Part II (více)
  • USA Karate Kid 2
  • USA The Karate Kid Part II
  • USA De karate kid deel II
  • USA Karate kid, 2. del
  • USA Karate kid II
  • USA Karate Kid II
  • USA Karaté Kid II
  • USA Karate Kid II - Entscheidung in Okinawa
  • USA Karate kid II... kertomus jatkuu
  • USA Karate Kid II, la historia continúa
  • USA Karate Kid II - La storia continua...
  • USA Karate kid II, mästarprovet
  • USA Karate kid, le moment de vérité II
  • USA Karaté kid - Le moment de vérité II
  • USA Momento da Verdade II
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
115,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Karate Kid 2 je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Karate Kid 2


Powered byJustWatch